Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig ALS hastalığına yakalanan İlyas Tüfekçi'nin tedavisi için hedefi 100 bin dolar olan bir yardım kampanyası başlatıldı - Futbol Haberleri

        ABD'de yaşayan futbolseverleri çatısı altında toplayan FenerbahçeUSA, GalatasarayUSA ve BeşiktaşUSA dernekleri, ALS hastalığına yakalanan eski milli futbolcu ve teknik direktör İlyas Tüfekçi için birleştiler... Tüfekçi'nin tedavisi için hedefi 100 bin dolar olan bir yardım kampanyası başlatıldı.

        Tüm dünyada "buzlu su kovası" girişimi ile dikkat çekilmek istenen ALS hastalığına yakalanan İlyas Tüfekçi için New York'ta bir dayanışma ve yardım gecesi de düzenlenmişti. Milli futbolcu Tüfekçi'ye sahalardaki başarısı ve Türk futboluna sağladığı katkılar dolayısıyla, BeşiktaşUSA, FenerbahçeUSA ve GalatasarayUSA imzalı teşekkür plaketi verilirken, gecede Tüfekçi'nin tedavisi için hedefi 100 bin dolar olan bir yardım kampanyası başlatıldı.

        Kampanyaya ilk desteği 10 bin dolar bağış yapan FenerbahçeUSA Onursal Başkanı Ekmel Anda verdi. Tüfekçi, kendisine gösterilen ilgi ve destekten dolayı duygusal anlar yaşarken, hastalığıyla sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.

        Beşiktaş USA Derneği Başkanı Emrah Öğüt, Fenerbahçe USA Derneği Başkanı Ömer Ekinci ve Galatarasay USA Derneği Başkanı Ahmet Gürler yaptıkları konuşmalarda Tüfekçi'nin Türk futboluna olan katkılarına ve dayanışmanın öneminde değindi.

        Kampanyaya yardım "https://www.indiegogo.com/projects/kucuk-dev-adama-vefa-zamani-ilyas-tufekci" adresinden yapılabiliyor.

        ALS NEDİR?

        Amyotrofik lateral skleroz (ALS), aynı zamanda motor nöron hastalığı olarak da anılan, merkezi sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronlar) kaybından ileri gelen bir hastalıktır. Bu hücrelerin kaybı kaslarda güçsüzlük ve erimeye (atrofi) yol açar. Ayrıca erken ya da geç hareketin birinci nöronu da hastalanır. Zihinsel fonksiyonlar ve bellek ise bozulmaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ