Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Emenike'den 'ağabey' açıklaması - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe'nin yıldız ismi Emanuel Emenike, hakkında konuştuğu iddia edilen ağabeyi Ebuka'nın sözlerini yalanladı... İşte o ifadeler ve yalanlama...

        İşte Emenike'nin açıklaması;

        "Son günlerde ağabeyim Ebuka’nın basında benimle ilgili yer alan açıklamalarını benim bilgim ve onayım dışında yapmıştır. Hakkımda yapılan açıklamaların hiçbiri düşüncelerimi yansıtmadığı gibi, bu ifadelerin tamamı benim isteğim ve yönlendirmem dışında ortaya çıkmıştır. Benim tek düşüncem Fenerbahçe formasıyla goller atmak, başarılı olmak ve takımın mücadele ettiği her platformda şampiyon olması için elimden gelen katkıyı sonuna kadar vermektir. Basında yer alan, benim bilgim dışındaki bu tür açıklamalara kamuoyunun itibar etmemesini rica ediyorum."

        EMENİKE'NİN AĞABEYİ NE DEMİŞTİ?

        Afrika basınına konuşan Emenike'nin ağabeyi Ebuka, Emenike'nin Fenerbahçe taraftarlarınca yuhalanmasından dolayı hayal kırıklığına uğradını dile getirerek, "Fenerbahçe taraftarları Emenike'ye karşı nankör ve saygısız. Taraftarların negatif duygularının, Emenike'nin gol kısırlığında payı var" ifadesini kullandı.

        Emenike'nin ağabeyi şöyle devam etti: "Emenike, hem saha içinde hem saha dışında, kulüp ve taraftarlar için her şeyini veren bir oyuncu. Taraftarların tek yapabildiği, elinden gelenin en iyisini yaptığı ortada olmasına rağmen ona hakaret etmeye devam etmek. Gerçek şu ki, Emenike mutlu değil. Taraftarlar, gol atsa bile onu takdir etmiyor. Fenerbahçe ne zaman evde oynasa, Emenike; taraftarların yuhalamalarının hedefi oluyor"

        Ebuka, "Eğer bir oyuncu, taraftarlardan saygı görmüyorsa, bu istenmediği anlamına gelir. O zaman Emenike'nin gitmesine izin vermeliler. Emenike kariyerinde kesinlikle böyle bir şey tecrübe etmedi. Taraftarların oyuncularını yuhalamaya devam etmesi doğru değil, oyuncuyu hayal kırıklığına uğratır" diye konuştu.

        "Gol fırsatlarını kaçıran tek golcü Emenike mi?" diyen Ebuka, "Manchester City karşısında penaltı kaçıran Lionel Messi'ye ne oldu? Arsenal taraftarları, Monaco maçında kritik bir gol kaçıran Oliver Giroud'yu taşlayacaklar mı?" Gerçek şu ki, böyle davranırlarsa, Emenike'den en iyi performansı alamazlar. Durmaları gerekiyor" ifadesini kullandı.

        Ebuka, "Emenike gol atsa bile mutluluk yok çünkü halen onu yuhalıyorlar. Size kesinlikle söyleyebilirim ki, Emenike her hafta hakarete uğramaktan bıktı. Her hafta, takım için iyi bir oyuncu olmaya ve kulüp için en iyisini vermeye çalışıyor ancak bu hakaret fazla olmaya başladı, kulüpten ayrılmaya zorlanabilir" diyerek sözlerini tamamladı.

        KENDİSİ DE YALANLAMIŞTI

        Emenike'nin ağabeyi Ebuka, Emenike hakkındaki sözlerini ise dün Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol'da açıklamalar yaparak yalanlamıştı. Ebuka'nın ağabeyi şu açıklamaları yapmıştı;

        "Bugüne kadar hiç bir gazeteye konuşmadım. Emenike'nin Fenerbahçe taraftarına saygı duymadığı haberleri yalan. Emenike ile taraftarlar arasında ne yaşandığını ben anlamam. Bu benim problemim değil. Ben böyle bir şey söyleyemem. Hiçbir şey söyleyemem. Ben bunu söyleyecek pozisyonda değilim."

        "Emenike'nin psikolojisinde sorun yok. O iyi biri. Ona hiçbir şey olmaz. Ben Emenike ile aynı evde yaşıyorum. İstanbul'da dışarı çıkmayı asla sevmez. Çok fazla. Hep evde oturur. Evde de idman yapar. Gerçekten evde de çalışır."

        "Sigara içmez, içki içmez. İnsanların dediği gibi kadınlara çok düşkün değildir. İnsanlar o'nun kadınlara düşkün olduğunu söylüyor. O ciddi biri. İşine ihanet etmez. O işine saygı duyar. İşine her şeyden daha fazla saygı duyar. İnsanlar çok konuşuyor. Ben onunla aynı evde yaşıyorum. Onu tanıyorum. O kötü biri değil. O çok iyi biri ama insanlar onu anlamıyor. Asıl problem bu."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ