Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fatih Terim'den Yaşar Kemal için başsağlığı mesajı - Futbol Haberleri

        Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Türk edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal, 92 yaşında akşam saatlerinde hayata veda etti. Yazar Yaşar Kemal’in vefatı nedeniyle Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri birer taziye mesajı yayımladı. Kulüplerin internet sitelerinden yapılan açıklamada, Yaşar Kemal’in vefatının üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, yazarın ailesi ile sevenlerine başsağlığı dileklerinde bulunuldu. Öte yandan, Türkiye Basketbol Federasyonu da Yaşar Kemal’in vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı.

        Türkiye Futbol Federasyonu, yazar Yaşar Kemal’in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımlarken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de bir açıklamada bulundu. Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, "Edebiyatımızın en büyük değerlerinden Yaşar Kemal’i kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşar Kemal’e Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve ülkemize başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından yapılan ve federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

        "Ağabeyim, dostum, hemşehrim, ülkenin yetiştirdiği en önemli aydınlardan, Türk Edebiyatı’nın en büyük ustalarından Yaşar Kemal’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Yaşar ağabeyimin ifadesi ile ’insan evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar’. Biliyorum onun kapladığı yeri doldurmak mümkün olmayacak. Gövdesi ile aramızdan ayrıldı fakat benim ve tüm Türkiye’nin yüreğinde ölümsüz kalacaktır. Yaşar ağabeyime Allah’tan rahmet, kederli ailesi ile tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ