Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor HTSPOR yazarı Bülent Yavuz, Konyaspor-Fenerbahçe maçını yorumladı - Tümosan Konyaspor Haberleri

        HTSPOR.COM / Bülent YAVUZ

        Fenerbahçe puan dağıtmaya devam ediyor. Önümüzdeki hafta Galatasaray derbisi var. Kendi sahasında Galatasaray'ı yenemezse puan farkı ciddi anlamda artar. Konya'da yine muhteşem bir saha ve bir o kadar güzel seyirci vardı. Hani derler ya bal dök yala. İşte sahanın çimleri o cinstendi. Böyle bir zeminde Fenerbahçe'nin yıldız oyuncularını ara ki bulasın. Webo'su Sow'u Emenike'si tamamen oyundan kopuk. 1-2 cılız mücadele dışında ne pozisyon üretebildiler, ne de pozisyona girebildiler. Savaşçı Egemen olmasa 1 puan da alamazdılar.

        Hakem Ali Palabıyık, Konya'da muhteşem bir yönetim sergileyerek her iki takımın beğenisini kazandı. Özellikle Fenerbahçe'nin hakem ile alakalı olarak ağzına açmaya herhalde vicdanı el vermez. Konyalılar da hakemin adaletine ve standart düdük çalmasına herhalde mutlu olmuşlardır. Oyunun 2. devresinin sonuna eklenen 6 dakika, bana göre doğru olan bir uzatmaydı. Bu da hakemin ne kadar kaliteli olduğuınun göstergesiydi. Aferin Ali Palabıyık. Çok sakindin, çok soğukkanlıydın, oyundan hiç kopmadın, faul standartların her iki takım için de aynı ölçüdeydi. Otoriter kimliğini sadece sarı kartlarla değil, sevgiyle ve iletişimle de sağladın. Ceza alanları içerisinde adeta kuş uçurtmadın. Ali Turan'a ve Diego'ya çıkan sarı kartlar bu anlamda doğruydu. Ne Ali Turan'ın Egemen'e ne de Konyalı savunma oyuncusunun Diego'ya yaptığı müdahale asla penaltı değildi. Oyunun süratli ve tempolu oynanmasında genç hakem Ali Palabıyık'ın rolü çok fazlaydı. Torje'ye Egemen'e yaptığı müdaheleden dolayı gösterdiği sarı kart çok doğruydu. Konyalı oyuncunun abartılı itirazlarının hiçbri anlamı ve doğruluğu yoktu. Türk hakemliği yeni bir cüneyt çakır kazanıyor. Yolu açık olsun.

        Bu arada Ankara bölgesi sorumlusu ve başkanvekili Metin Tokat'ın hem Ali Palabıyık'a hem İlker Coşkun'a hem de Bülent Yıldırım'a dur durak birlmeyen ilgisi ve demonstrasyon çalışmaları her 3 hakem için de çok büyük katkı yapmış. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun tecrübesi bilge kişiliği ve liderliğinin yansımaları başladı.İnanıyorum bu hafta dahil olmak üzere hakemlerimiz gerçekten çok iyi maçlar yönetecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ