Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fransız futbolcu Guy Moussi, "Soma ve benzeri yaşanan felaketlere yardımda bulunmak için Türk, Fransız ya da Alman olmak gerekmiyor" dedi. - Futbol Haberleri

        Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yardımda bulunan Finlandiya 1. Futbol Ligi takımlarından HJK Helsinki'nin Fransız futbolcusu Guy Moussi, "Soma ve benzeri yaşanan felaketlere yardımda bulunmak için Türk, Fransız ya da Alman olmak gerekmiyor" dedi.

        Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zuhal Dönmezer Çakıroğlu ve Genel Müdürü Yıldız Günay, vakıf binasında gerçekleştirilen törende, TEV Soma Umut Fonu'na destek veren Moussi ile menajerleri Mustafa Özcan, Murat Poyraz ve Burhan Aytaç ile gazeteci Can Tongo'ya teşekkür sertifikası verdi. Törene eski milli futbolcu Coşkun Birdal da katıldı.

        Hassasiyetinden dolayı Fransız futbolcuya teşekkür eden Günay, "Yaşanan her türlü felakete karşı son derece duyarlı olan halkımız, Soma felaketi sonrasında da TEV Soma Umut Fonu'nun en büyük destekçileri oldu ve bizi çıktığımız yolda yalnız bırakmadı. Türk Eğitim Vakfı olarak fonumuza bağışta bulunan Guy Moussi'ye gösterdiği bu büyük hassasiyetten ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

        TEV olarak Soma'daki çocukların yanında olduklarını ifade eden Günay, şöyle devam etti:

        "Bir daha böyle bir faciayla karşılaşmamayı umut ediyoruz. Yardımsever bağışçıların desteği neticesinde bugüne kadar TEV Soma Umut Fonu'nda ödenmiş ve taahhütleri ile birlikte 5 milyon TL'nin üzerinde bağış toplandı. Her bir bağış, yazılmaya başlanan, yaşanmaya başlanan yeni bir umut hikayesidir."

        Moussi de TEV Soma Umut Fonu'na destek olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, "Bugün burada bulunmaktan ve TEV Soma Umut Fonu'na destek olmaktan gurur duyuyorum. Bağış yapmaya karar verdiğimde aklıma Soma geldi. Soma ve benzeri yaşanan felaketlere yardımda bulunmak için Türk, Fransız ya da Alman olmak gerekmiyor. Duyarlı bir insan olarak çocuklar için eğitimin ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Bu yüzden de bağış için Türk Eğitim Vakfı'nı ve TEV Soma Umut Fonu'nu tercih ettim" şeklinde konuştu.

        TEV'in Soma'da meydana gelen maden kazasının ardından oluşturduğu fona, HJK Helsinki takımının Fransız futbolcusu Guy Moussi destek vermişti. Moussi, transfer ücretinin bir kısmını, Fransız futbolcunun menajerleri Mustafa Özcan, Murat Poyraz ve Burhan Aytaç da transferden elde ettikleri komisyon ücretlerinin bir kısmını fona bağışlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ