Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Barcalona'nın yıldızı Luis Suarez Manchester City'den Martin Demichelis'i ısırmaya çalıştı - Futbol Haberleri
        1

        Barcelona ile Manchester City arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında, sansasyonel yıldız Luis Suarez'in başrolde olduğu flaş bir olay yaşandı.

        2

        İngiliz basınında geniş yer bulan haberlerde, ısırık vakaları ile ünlü Uruguaylı golcünün yine rahat durmadığı ve Manchester City forması giyen rakibi Martin Demichelis'i ısırmaya çalıştığı belirtildi.

        3

        İspanyol ekibinin 2-1 kazandığı karşılaşmanın son bölümlerinde yaşanan ikili mücadelede esnasında Luis Suarez'in Martin Demichelis'i ısırmaya yeltendiği, Ada basınında servis edilen görüntülerde açıkça belli oluyor

        4

        Arjantinli futbolcunun o esnada harekete geçmesinden dolayı ısırma eyleminin gerçekleşemediği görünürken, olayın teşebbüs aşamasında kaldığı yorumları yapılıyor.

        5

        1-3 maç ceza alabilir
        28 yaşındaki futbolcunun yaptığı hareketten sonra en çok merak edilen konu yeniden ceza alıp almayacağı oldu. Luis Suarez'in yaptığı hareket hakemin gözünden kaçtı. Ancak UEFA konuyu incelemeye aldığı ve ısırma teşebbüsü olduğuna karar verdiği takdirde ceza gelebilir. UEFA Disiplin yönetmeliğinin 15. maddesinin birinci fıkrasının beşinci bendi "sportif olmayan davranış sergileyen oyuncu bir maç ceza alır" diyor.

        6

        Ayrıca beşinci fıkrada da "Maç esnasında bir diğer oyuncuya saldırı niteliği taşıyan harekette bulunan oyuncular üç maç veya belirlenen bir zaman periyodu için cezalandırılır" ibaresi bulunuyor. Bunlara ek olarak her iki cezaya para cezası eklenebileceği hükmü de bulunuyor. Disiplin soruşturması açılması durumunda en az bir maç ceza kesin gibi görünüyor.

        7

        Başarılı golcü, en son Dünya Kupası'nda İtalyan rakibi Giorgio Chiellini'yi ısırmış ve 9 maçlık tarihi bir cezaya çarptırılmıştı.

        8

        Deneyimli isim, Branislav Ivanovic'i ısırması sebebiyle 10 maç,

        9

        PSV Eindhoven forması giyen Otman Bakkal'ı ısırması sebebiyle de 7 maç ceza almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ