Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Anfield Road’da neden olduğu penaltıyla Beşiktaş’ı yakan Ramon Motta, hareketli gece yaşantısı nedeniyle uzun süredir yönetim takibinde - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR

        UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında kelimenin tam anlamıyla Liverpool’u sallamıştı Beşiktaş... Maçtaki en net fırsatı Demba Ba ile yakalayan da 90 dakika boyunca rakip yıldızlara yüzde 100 bir fırsat vermeyen de Kartal’dı... Ancak Ramon Motta’nın 84’te yaptırdığı penaltı, telafisi çok zor bir anda geldi. Büyük hatasıyla Kartal’ı yakan Brezilyalı sol bek ise adeta hedef tahtasına oturdu. Son haftalardaki performansı nedeniyle sahaya ‘olağan şüpheli’ olarak çıkan Motta, aslında uzun süredir Beşiktaş Yönetimi’nin takibindeydi. Eşiyle sorun yaşadığı haberleri çıkan oyuncunun hareketli gece yaşamını çeşitli kaynaklardan öğrenen Kartal’ın kurmayları, tatlı sert uyarılarla Motta’ya “Kendine gel” demişti!

        YÖNETİM DE ÖFKELİ

        Ancak Türkiye’ye geldiği dönemdeki formunu mumla aratan Motta, bir türlü kendini toparlayamadı. Sezon başındaki Feyenoord maçında takımı 2-0 öndeyken son anda anlamsız bir penaltıya neden olan, ligdeki Bursaspor maçında yaptığı hatalarla taraftarın yüreğini ağzına getiren oyuncunun son Liverpool maçındaki gereksiz hareketi bardağı taşırdı. Yöneticilerin de aralarında yaptıkları değerlendirmelerde Motta’ya sert eleştirilerde bulundukları ve “Yeter artık” yorumları yaptıkları öğrenildi. Ramon Motta’nın, Brezilya Milli Takımı’nın İstanbul’daki Türkiye maçı sonrası düzenlediği ve çok sayıda kadının katıldığı partiyi organize etmesi çok konuşulmuştu.

        ‘İSTEYEREK YAPMADIM’

        Ramon Motta, İnstagram hesabı üzerinden bir özür mesajı yayınladı. Brezilyalı oyuncu yaptığı açıklamada, “Penaltıyı isteyerek yapmadım, maalesef böyle şeyler futbolda olabiliyor ve sadece oynayanların başına geliyor. Özür diliyorum çünkü kimse hata yapmak isteğiyle hata yapmaz. Saygı da bekliyorum çünkü her zaman kulübümün formasına ve geleneğine saygı duydum” ifadelerini kullandı. Rövanş için de taraftara çağrıda bulunan Motta, “Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Olimpiyat Stadı’nda hepinizin desteğini bulacağımızı biliyorum. Sizinle beraber kazanıp tur atlayacağımıza inanıyorum” açıklamasını yaptı.

        29 MAÇTA 1 ASİST!

        Geçen yıl Corinthians’tan yarım sezonluğuna kiralanan, sezon başında da 1.1 milyon Euro karşılığında bonservisi alınan 27 yaşındaki Motta, bu sezon 29 maça çıktı. Beşiktaş gibi ofansif gücü yüksek bir takımın sol beki olarak görev yapan Brezilyalı, sadece 1 asist yaptı, bir çoğu gereksiz 8 sarı kart gördü!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ