Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Soma'ya yardım için düzenlenen Galatasaray-Atletico Madrid Fenerbahçe-Beşiktaş-Chelsea maçlarının hasılatları yerine ulaştı mı - Galatasaray Haberleri

        Bu sezonunun başında Galatasaray ile Atletico Madrid İzmir Atatürk Stadı'nda, Fenerbahçe, Beşiktaş ve İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Soma faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla sahaya çıkmıştı. Ancak bu maçlarla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

        Bugün'e konuşan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, sezon başındaki Galatasaray-Atletico Madrid maçı ve Chelsea-Beşiktaş-Fenerbahçe arasındaki üçlü turnuvadan elde edilen gelirlerin akıbetinin meçhul olduğunu söyledi. Galatasaraylı eski yıldız Drogba'nın bağışladığı ileri sürülen 1 milyon liranın da Manisa AFAD veya Soma Kaymakamlığı hesaplarına yatırılmadığını ortaya koydu.

        FENERBAHÇE CEPHESİ: "SIKINTI YOK, BURS OLARAK VERİLDİ"

        Fenerbahçe eski CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, Fenerbahçe,Beşiktaş ve Chelsea'nin katıldığı turnuvayla ilgili, “Gayet profesyonel şekilde düzenledik. Geliri, Somalı öğrencilere burs olarak aktarıldı. İsimleri de bellidir. Paraları bir eğitim vakfı seçilmiş çocuklara düzenli burs olarak aktarıyor. Öyle bir sıkıntı yok. Zaten bir eğitim bursu programıydı. Bununla ilgili profesyonel şirketlerle anlaştı ve 100 çocuğa burs vermeye başladı” dedi.

        Drogba cephesinde de “Biz bu konuda gereken işlemi yaptık” açıklaması geldi. Paranın ilgili yere gitmesiyle ilgili topu yetkili birimlere attılar. MHP’li vekil Akçay’a göre bu para hesaplarda görünmüyor.

        "1 MİLYON 400 BİN TL'DEN 300 BİN TL KALIYOR"

        Galatasaray-Atletico Madrid maçıyla ilgili ise Hürriyet'e konuşan Galatasaraylı yöneticiler, hasılatın Soma'ya gitmediğini doğruladı. Yapılan açıklama şöyle:

        "Öncelikle bu konuda alınmış bir yönetim kurulu kararı yoktu. Atletico Madrid maçından elde edilecek hasılatın Soma'ya gönderilmesi fikri, o dönemin başkanı Ünal Aysal'dan çıktı. Atletico Madrid ile, bütün masraflarını karşılama karşılığında anlaşmaya varmıştık. Maçtan 1 milyon 400 bin lira hasılat elde edildi. Ancak Atletico Madrid yönetimi ile masraf rakamı konusunda anlaşamadık. Onlar bizim teklif ettiğimiz rakamın 30 bin Euro fazlasını istiyor. 7 aydır görüşmelerimiz sürüyor. En kısa sürede anlaşmaya varıp, parayı göndermeyi planlıyoruz. Atletico Madrid'e verilecek rakamın yanına diğer masrafları da ekleyince, geriye yaklaşık 300 bin lira kalıyor. Bir aksilik çıkmazsa bu parayı önümüzdeki hafta Soma'da yaşamını yitiren madencilerin aileleri için açılan banka hesabına yatıracağız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ