Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor rıdvan dilmen'in yorumları, rıdvan dilmen'den galatasaray bursaspor maçı yorumu - Galatasaray Haberleri
        1

        NTV ve NTVSpor'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın sahasında Bursaspor ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu. İşte Dilmen'in tespitleri...

        2

        Bugün artı ve eksi yönden çok fazla ders çıkarılabilecek bir maç geride kaldı. Bursaspor, ligin Beşiktaş ile birlikte en fazla keyif veren iki takımından biri. Şenol Güneş, Bursaspor'un oyuncularının bireysel performanslarını çok fazla arttırdı. Bursaspor'un son yarım saati güle oynaya bitirebileceği bir maçtı.

        3

        Fırat Hoca'yı çok beğenirim ama bir pozisyonda Melo'yu idare etti. Gözünün önünde olan bir pozisyonda Melo'yu rakibin tarak kemiğine basmasına rağmen kart vermedi. Melo'nun kart görebileceği bir kaç pozisyon vardı vermedi. Melo'nun pozisyonu çok net karttı. Maçı etkileyen bir hata.

        4

        Özgüler yağdırdığımız Şenol Güneş, bugün büyük bir teknik hata yaptı. Bugün Volkan Şen çıkmak için herşeyi yaptı ama oyundan almadı Şenol Hoca. Takımın düştüğü anda Şamil'i oyuna alıp oyunu tutabilirdi. Oyunun son dakikalarında yaptığı değişiklikleri skor 2-1'ken yapması lazımdı.

        5

        Penaltıyı Fırat Aydınus ya da Koray Gençerler verdi. Orada değilim sonuçta verildi penaltı. Volkan Şen topa eliyle vurdu. Hem başlangıçtaki Civelli'nin topa eliyle müdahale etmesinden sonra verilen serbest vuruş kararı hem de ardından penaltı ve kırmızı kart kararları kesinlikle doğru.

        6

        Galatasaray bugün çok değerli 1 puan aldı. Özellikle Sneijder'in her maç şuursuzca attığı şutlar var. Telles'in maça önde başlaması sürpriz oldu. Hamza Hoca, savunmada maç boyunca herşeyi denedi. Stoperlerin yeri en az 3 kez değişti ama savunma bugün rakip karşısında çok aciz duruma düştü.

        7

        Yabancı kontenjanı önemli ama bugün her ne olursa olsun Sinan yerine Bruma oyuna dahil olabilirdi. Sinan genç bir oyuncu olabilir ama bugün kise sorsan Bruma der. Bruma rakip savunmadaki tüm oyuncular üzerinde bir tehdit unsuru olabilir. Sinan tehdit etmiyor. Bruma kovalamaz ama Sinan hiç kovalamaz.

        8

        Galatasaray'da Selçuk'un olmamasının en büyük dezavantajı; Selçuk maç içinde şok presler yapardı ve rakibi hemen çıkarmazdı. Bugün Melo da erken sarı kart görmesiyle fazla hareket edemedi. Selçuk, baskı yapıp, en kötü rakibe faul yapıp arkadaki arkadaşlarına zaman kazandırıyordu.

        9

        Sneijder çok iyi profesyonel değil. Buna katılmıyorum. İyi bir oyuncu Sneijder. Kalitesinin de altında oynuyor. İyi topa vurmak her topa vurmak değildir. Tabiki yılda 4 kez 5 kez çerçeveyi bulacaksınız ama doğru zamanda doğru yere vurmak çok daha önemli. Pas ve çalım özelliği olan bir oyuncu. Bunları çok zor kullanıyor. Real Madrid'de, Barcelona'da oynasa böyle topa vurdururlar mı? Neymar , Messi böyle vurdurur mu? Her topa vuruyorsun da arkadaşlarına da güvenmen lazım. Bence arkadaşlarına çok güvenmiyor.

        10

        Bursaspor kulübü ekonomik olarak sarsıldı ama geleceğe yönelik iyi işler olacak. Ekonomik sıkıntı yaşasalar da oyunu kaybetmemeleri, Ozan'ı takımda tutmaları, stadın yapımı kulüp adına önemli. Sezon başında kaybettiği maçlarda bile çok can yakacağı belli oluyordu.

        11

        Chedjou'nun olması tabi önemli ama maçı izleyemeyenler için söyleyeyim maç 6-2 biterdi. Galatasaray'da Muslera hariç oyuncuların bireysel performansları iyi değildi. Takımın geneli iyi değildi. Galatasaray'ın aldığı 1 puan iyi. Galatasaray, Burak'ı her zaman arar. Rakip savunmayı tehdit eder çünkü ama Galatasaray bugün Selçuk'u daha çok arar.

        12

        Bu kötü Galatasaray, Bursaspor karşısında 1 puan alabiliyorsa sakat oyuncuların da dönmesiyle şampiyonluğa her zaman ortak olacaktır. Galatasaray'ı bekleyen en büyük tehlike biraz kırılgan olmaları. Mesela 2 ya da 3 maç kaybetse çözülebilirler gibi. Beşiktaş ve Fenerbahçe'de yok bu durum ama Galatasaray'da var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ