Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe İsmail Kartal açıklama, İsmail Kartal röportaj, Fenerbahçe rakip tanımıyor, İsmail Kartal takımın sırrını açıkladı - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR/Ahmet SELİM

        Lider Fenerbahçe’nin başarılı teknik direktörü İsmail Kartal, artık eleştirilmiyor aksine adeta övgü denizinde yüzüyor. Özellikle Kasımpaşa deplasmanında güzel oyunla alınan galibiyet sonrası alkışlanan Kartal, mütevazılığı de elden bırakmıyor. İş disiplini ön seviyede tutan ve övgülere mesafeli yaklaşan deneyimli teknik adam, “Takım hakkında olumsuz eleştiriler yapılırken de biz, ‘Bu takım iyi diyorduk.’ Evet, kesinlikle yükselen bir performans çizgisi var ama abartmamak da gerekiyor. 1-0 kazandığımız maçta bile rakibe pozisyon vermediğimiz için benim gözümde takım iyi oynuyordu. En azından pozisyon vermiyorduk. Farkında mısınız; bu takım 6 maçta sadece 1 gol yedi. Kazanırken bile vermediğimiz pozisyonlara bakıyorum” dedi.

        ‘RAKİP HOCALAR BİLE ŞAŞIRDI’

        Son 3 lig karşılaşmasında rakip hocaların yaptığı açıklamalara dikkat çeken Kartal, “Bakın, Şota ‘Çok şaşırdım’ dedi. Rıza Hoca aynı ifadeleri kullandı, Abdullah Hoca, ‘Beklemiyorduk, inanamadım’ dedi. Acaba neden bunları söylediler? Herkes bunlarıbir düşünsün” diye konuştu. Rakip hocaların şaşırmasının kendisi için sürpriz olmadığını da belirten İsmail Kartal, “Biz oyunu çok kompakt ve dar bir alanda oynamaya çalışıyoruz. Alanın genişlemesine izin vermiyoruz. Ve bu alanda baskıyı kademeli bir şekilde yapıp rakibe şans vermiyoruz. Daha sonra kazandığımız toplarla kendimize geniş alanlar yaratmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe göz önünde ama biz de oyun içinde rakibi şaşırtmak için bir şeyler yapıyoruz. Orada da bir sihir var ama ne olduğu bize kalsın. O da bizim sırrımız” ifadelerini kullandı.

        ‘ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇIYMIŞ GİBİ...’

        Kartal, tüm maçlara Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkarcasına hazırlandıklarını ifade ederken, “Kasımpaşa’nın hazırlık maçını oyunculara 3 kere izlettik. Teknik ekip olarak ligdeki son 3 maçını defalarca izledik. Sonra iş teorik olarak bunları futbolculara anlatmaya kaldı. Futbolcular da bunları anlayabiliyor çünkü hepsi kaliteli futbolcular. Bazen bu çalışmalar tam olarak oturuyor fakat bazen de oturmadığı olabiliyor” şeklinde konuştu.

        ‘KARA BÜK’TEKİ KORKUM ZEMİN’

        İsmail Kartal, hafta sonu oynana cak Karabü kspor maçıyla ilgili saha koşulla rından çekindi ğini belirtirk en, “Geçen seneki Karabü k maçını hatırlay alım. Zemind en dolayı mağlub iyet olmuştu . En büyük korkum yine zemin. Ama oradan aldığım ız bilgiler zeminin geçen senede n daha iyi olduğu yönünd e. Tabii maç gününe kadar ne olur bilinme z” ifadeler ini kulland ı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ