Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Galatasaray devre arası transfer dönemi, Galatasaray transfer haberleri, Galatasaray mali kriz, Galatasaray borç, Galatasaray ekonomik durum, - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Erhan TELLİ

        G.Saray Yönetimi’nin transfer yapma fikrinden kesin olarak vazgeçmesinin perde arkasında, eski başkan Ünal Aysal döneminde futbolculara dağıtılan ve 31 Ocak’ta oyunculara ödenmesi gereken 5 Milyon Euro’luk (13.2 milyon TL) senetlerin yattığı ortaya çıktı. Üç gün sonra bu yüklü ödemeyi yapmak zorunda olan yönetim, ‘mali çaresizlik’ nedeniyle transferden vazgeçmek zorunda kaldı. Olağanüstü kongre ile yapılan başkanlık seçimi öncesinde, günü gelen transfer taksitlerini ödemek yerine futbolculara ileri tarihli senetler veren eski yönetimin, oyunculara dağıttığı ve 4 ayrı taksite böldüğü senetlerin sonuncusunun bu ay sonunda ödenmesi gerekiyor. Yeni yönetimin, transfer için ayrılan bütçeyi zorunlu olarak bu senetleri ödemek için kullanacağı öğrenildi.

        ‘ÖNCE ÇOCUKLARIN PARALARI’

        Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak’ın, ihtiyaç duyulan bir transfer yaparak kadroyu güçlendirmeyi çok istemesine rağmen, vadesi gelen bu senetler yüzünden “Önce çocukların paralarını ödeyelim” dediği ve bu kararından vazgeçtiği bildirildi. Vadesi gelen senetleri ödeyebilmek için bir kaynak oluşturan yönetim, transfer bütçesini tamamen bu ödemeye kaydırdı.

        HOCA ANLAYIŞ GÖSTERDİ

        Kulüp içindeki bu maddi durumun, yeni bir stoper transferi bekleyen Hamza Hamzaoğlu’na da iletildiği ve genç teknik adamın yaşanan bu sıkıntıyı anlayışla karşılayarak “Transfer yapmasak da olur” diyerek yönetimin rahatlattığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ