Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Ersun Yanal'dan Tolgay Arslan'a 'karakter' göndermesi - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası L Grubu'nda 0-0 biten Keçiörengücü maçının ardından açıklama yaptı.

        Bu türlü maçları oynamanın çok zor olduğunu söyleyen Yanal, "Bu maçlar bir çok sürpriz sonuçlara neden olabiliyor. Biz de bunu biliyorduk ama bir çok faktör var. Yaklaşık 20 gündür eksik bir kadro ile çalıyoruz. 'Üst üste oynayacağımız maçlarda sorun yaşayabiliriz' diye düşünmüştük. Bugün gol üretme konusunda yüksek becerili olamadık, baskılı oynasak da." dedi.

        Gruptan çıkma şanslarını son maça bıraktıklarını hatırlatan Yanal, şöyle devam etti: "Bunu da Akhisar ile oynayacağımız ve Keçiörengücü'nün Manisspor ile oynacağı maçlar belirleyecek. Umarım gruptan çıkarız ki o zamana kadar da eksik oyuncularımız bize katılır. Çünkü ondan sonra hem ligde hem Avrupa'da önemli maçlar oynayacağız. Umarım o maçlarda da istediğimiz sonuçları alırız."

        Tolgay Arslan'ın transferinde yaşananlarla ilgili soru üzerine ise Yanal, şunları söyledi: "Birçok transfer yaşadık. Olan oldu, olmayan oldu. Ama bu ilginç bir transfer şekliydi. Çünkü biz oyuncuyla her konuda anlaştık ve birbirimize 'hayırlı olsun' dedik. Ertesi gün de buraya hareket etmek üzere takalaşıp ayrıldık. Buluştuğumuzda ise farklı hesaplar ortaya dökülmeye başlandı. Sayın Başkan gerekli tavrı gösterdi ve kalktı."

        TOLGAY'A AĞIR ELEŞTİRİ

        Bu tür durumlardan kulüpler arasındaki centilmenlik, dayanışma veya birliktelik ne kadar gerçekleşiyor bunu sorgulamak gerektiğini ifade eden Yanal, "Oyuncunun bu konudaki tavrını da sorgulamak lazım. Bir konuda görüşme yapılmış ve el sıkışılmış ise o iş bitmiştir. Ama etik olmayan bir sonuçla bitti. Umarım orada başarılı olur. Yeteneklerimiz bizi bir noktaya kadar getiriyor. Umarım oyuncunun yeteneklerini de bir noktaya kadar getirmiştir. Karakteri de bundan sonra onu çok daha iyi yerlere götürür, benim umudum yok açıkçası" ifadelerini kullandı.

        Özellikle orta sahaya takviye konusunda arayışlarının sürdüğünü açıklayan Ersun Yanal, kulübün menfaatleri doğrultusunda 2 Şubat'a kadar mutlaka futbolcu alacaklarını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ