Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Bülent Yavuz, Mustafa Kamil Abitoğlu, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Bülent Yavuz'un Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı değerlendirmesi, Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı tartışmalı pozisyonlar, - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR / Bülent YAVUZ

        Yıllanmış şarap gibi maşallah. Keşke Abitoğlu gibi Sayın Yusuf Namoğlu'nun 6-7 tane daha hakemi olsa ve kritik maçlara verebilse. 10 numara maç yönetti. Kabul edelim ki, futbol kamu oyunda Beşiktaş'ın penaltısı verilmedi. Kırmızı kart yanlıştı gibi yorumlar olacaktır. Bunların hiç birinin olmadığını söylemek istiyorum. Ve pozisyonlara geçiyorum:

        1- Kaleci Ramazan ile Olcay Şahan arasındaki mücadelede kesinlikle penaltı yoktu. Elinizi vicdanınıza koyun. Olcay Şahan, topla oynamak istiyor mu? Topa yükseliyor mu? Veya kaleciyle mücadeleye giriyor mu? Hiçbiri yok. Olcay tamamen kaleciyi bozmaya yönelik davranış biçimi sergiliyor. Haliyle de kaleci Olcay'ın üzerine abanıyormuş gibi gözüküyor. Burada hakemin yorumuna katılıyorum. Penaltı yok.

        2- G.Birliği ceza alanı içinde defans oyuncusu Ahmet Çalık'ın göğsünden eline gelen top tipik bir çarpmaydı. G.Birliği oyuncusunun ne topu eliyle oynama gibi bir niyeti vardı ne de görüntüsü. Hakemin buradaki devam kararına da yüzde yüz katılıyorum.

        3- Gosso ile Kerim Frei arasındaki mücadelede, Kırmızı-siyahlı oyuncu Beşiktaşlı oyuncunun önündeki topa net bir şekilde vuruyor. Yani topla oynuyor. Sonrasında Beşiktaşlı oyuncuya teması var ama bu kesinlikle faulü gerektirecek bir müdahale değildi. Ceza alanı içindeydi, penaltı yoktu.

        4- Pedro Franco'nun bariz gol şansından dolayı atılması, ortada ve keyfekeder bir pozisyondu. Hakemin buradaki takdir hakkına saygı göstermek lazım. Bu anlamda, kırmızı kartı hakem destekleme açısından doğru buluyorum.

        Müsabakanın genel kontrolü, otoritenin kurulması, faul standartının sağlanması, oyuncularla iyi ilişkiler kurulması hakem açısından çok olumluydu. Aferin Abitoğlu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ