Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Ahmet Nur Çebi Beşiktaş, Ahmet Nur Çebi İbrahim Hacıosmanoğlu, Ahmet Nur Çebi Aziz Yıldırım - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı ve Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Daha iyi olmamız gerektiğini gözlemleyebiliyoruz" dedi.

        Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-0 yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulunan Çebi, iyi bir maç olduğunu ve yollarına devam ettiklerini belirtti.

        "İkinci devrenin başlangıç maçıydı. Daha iyi olmamız gerektiğini gözlemleyebiliyoruz" diyen Çebi, yeni transferlerin katkılarıyla daha iyi noktalara gelerek hedeflerine yavaş yavaş ilerlediklerini söyledi.

        Çebi, Tolgay Arslan'ın transferi konusunda yapılan spekülasyonlara ilişkin, şöyle konuştu:

        "Bu transferi istemeseydim, olmazdı. Transferin geldiği nokta da söylenenlerin tamamının yanlış olduğunu ifade ediyor. Ne benim, ne ailemin, ne de Beşiktaş'ın kimseye diyet borcu var. Tolgay'ı transfer ederken bedelini ödeyerek yaptık. Ailemin de Trabzonspor'a olan katkılarının, onların yaptığından çok daha aşağıda olduğunu zannetmiyorum. Bu ifadeleri şanssız görüyorum. Zannediyorum ki çok can yandı, üzüldüler. Buna karşı bir serzeniş oldu. Söyleyecek bir şey aradılar, bunu buldular. Çok yanlış yaptılar, onları buradan kınıyorum."

        Aziz Yıldırım'ın havuzla alakalı konuşmasının hatırlatılması üzerine Çebi, şunları kaydetti:

        "Aziz Bey, öyle ifadeler kullanmışsa Beşiktaş'ın değerini tespit etmekte zorlanmış. Oturup bir daha Beşiktaş'ın 110 yıllık tarihine bakmasını tavsiye ediyorum. Beşiktaş'ın marka değeriyle ilgili kimsenin bu şekilde yorum yapmasını doğru bulmuyorum. Beşiktaş'sız bir lig ve 'büyükler' sözünü kullanmak doğru değildir. Beşiktaş'ın yerini gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Sayın başkanımızın görüşleri var. Biz de görüşlerimizi kendisine ilettik. Başkanımızın bunları açıklayacağı bir ortam bugün yarın olacaktır."

        ÇEBİ'DEN YAZILI AÇIKLAMA

        Öte yandan Çebi, Tolgay Arslan transferi ile ilgili bir de yazılı açıklama yaptı.

        "Bilindiği üzere bir süredir kulübümüzün transfer listesinde bulunan Tolgay Arslan'la ilgili görüşmeler artık tamamlanma aşamasına gelmiştir.

        Bu süreç devam ederken Trabzonspor Kulübü de transfer görüşmelerine müdahil olmuş ve teklifte bulunmuştur.

        Beşiktaş Tolgay Arslan'ın transferinde prensiplerinden vazgeçmeden, açık arttırma usulünden uzak, transfer etiğine uygun şekilde hareket etmiş ve anlaşmaya varmıştır.

        Bu tutumumuz Tolgay Arslan ve menajerinden teyit edilebileceği gibi; bahsi geçen transferdeki gelişmelere bakıldığında şahsıma yöneltilen suçlamanın asılsız olduğu kolaylıkla görülebilir.

        "İKİ YANLIŞI DÜZELTMEK İSTERİM..."

        Fotoğraflarla anlaşma yapıldığı Almanya'dan ilan edilen bir transfer görüşmesinin olumsuz sonuçlanması Trabzonspor'u idare edenleri mutsuz etmiş olabilir.

        Bu sebeple, hakikatle bağdaşmayan bazı söylemleri ve bir suçlu ya da hedef gösterme çabalarını anlayışla karşılıyorum.

        Ancak dikkatimi çeken iki yanlışı düzeltmek mecburiyetindeyim...

        Takım kaptanımız Tolga Zengin'in transferinde Trabzonspor kulübü yöneticilerinin görüşmeleri zorlaştırmayarak jest yaptığı doğrudur.

        Fakat gösterilen bu iyi niyetin karşılığı Sayın Yaşar Kaptan Çebi tarafından zaman zaman Trabzonspor'a yapılan desteklerle fazlasıyla verilmiştir.

        "KİMSENİN KİMSEYE BORÇLU OLMADIĞININ..."

        Haliyle kimsenin kimseye borçlu olmadığının bilinmesinde fayda bulunmaktadır.

        Trabzonspor'da oynadığı dönem transfer şartlarını öğrenmek istediğimiz Olcan Adın'la ilgili görüşmelerde ise iddia edildiği gibi Galatasaraylı yöneticilere "Oyuncunun bonservisi için 2.5 Milyon Euro'dan fazla vermeyiz" şeklinde bir beyanımız olmamıştır.

        Tam ters şekilde; bu ifade Olcan Adın'ın şu an faal futbol yaşantısına devam ettiği kulübün üst düzey bir profesyoneli tarafından 'bize' iletilmiştir. Üzerinden zaman geçtiği için yanlış hatırladığını zannediyorum.

        İlgilendiğimiz bir oyuncuya başka bir kulübün teklif miktarı bizi ilgilendirmediği gibi az veya çok bulmamız; ya da daha fazlasına veya düşüğüne yönlendirmemiz, bilgi vermemiz söz konusu dahi olamaz.

        Buna ek olarak transfer görüşmelerinde maddi tekliflerin tek başına belirleyici olmadığının Tolgay Arslan vesilesiyle de tekrar anlaşıldığına inanıyorum.

        Transferin doğası gereği yapılan özel konuşmalara kişisel anlamlar yükleyerek konunun muhataplarını suçlamak sağlıklı bir bakış açısı değildir.

        "BEŞİKTAŞLILIĞIN YAZILI OLMAYAN KURALLARINA..."

        Bilinmesini isterim ki; Beşiktaş JK menfaatlerini, evrensel ahlakın ve Beşiktaşlılığın yazılı olmayan kurallarına ve hukukun çizdiği sınırlara riayet ederek korumaya özen göstermeye devam edeceğiz.

        Bu şekilde hareket eden hiç bir Beşiktaş sevdalısının, Beşiktaş JK camiası haricinde herhangi bir kurum veya kişiye hesap verme mecburiyeti ise yoktur."

        DENİZ ATALAY'IN GÖRÜŞLERİ

        Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Deniz Atalay ise karşılaşmanın ikinci yarısındaki başarılı oyunlarıyla maçı kazanmayı hak ettiklerini söyledi.

        İlk yarıda kötü bir oyun sergilediklerini vurgulayan Atalay, "Özellikle Kerim girdikten sonra oyuna hareket geldi. Gençlerbirliği deplasmanı, her dönem zorlu bir deplasmandı. İkinci yarıdaki oyunumuzla kazanmayı hak ettik. Önümüzdeki hafta da Ankara'dayız. Ankara'daki seyircilerimize de teşekkür etmek istiyoruz. Hiç küfür olmadan, takım desteklenerek maç nasıl alınır gösterdiler" dedi.

        Atalay, Tolgay Arslan transferiyle ilgili de değerlendirmede bulunarak, "Transfer dönemlerinde rakip takımlar devreye girdiği zaman böyle spekülasyonlar oluyor. Bunu gündemde tutmak doğru değil. Tolgay, Beşiktaş'ı istediği için geldi. Hiç kimse zorla bir takıma getirilmez. Kendisi Beşiktaş'ı tercih etti, bundan sonra bize faydalı olur diye umuyorum" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ