Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Hulusi Belgü Aziz Yıldırım açıklaması, Hulusi Belgü açıklama, Hulusi Belgü röportaj - Fenerbahçe Haberleri

        Geçici ihraç cezasının kaldırılması yönündeki talebi 2-3 Kasım 2013'te yapılan son genel kurulda kabul edilmediği için başkan adayı olamayan Belgü, yazılı açıklamasında Yıldırım'la ilgili, "Geçen seçimlerde, benzeri bir davete icabet ederek adaylığımı açıklamam ve seçim gününe bir gün kala, sözünü tutmaktan vazgeçmesi sebebiyle samimiyetine inanmadığımı söylemek isterim. Kendisinin her seçimde hiçbir adayı karşısında görmek istemediğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        Yıldırım'ın, adayların Fenerbahçe'nin sorunlarına ve özellikle mali tıkanıklıklarına yönelik, çağdaş, inandırıcı, yaratıcı ve uygulanabilir projeler üretmesi gerekliliğine dair sözlerine katıldığını belirten Belgü, bu hazırlığı aday olacak herkes gibi belki de en çok başkanın kendisinin yapmasının gerekli olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

        "Yakın geçmiş seçim vaatlerinin titiz takipçileri olmamız gerekliliğine inanıyorum. Çünkü Fenerbahçe Üniversitesi, Fenerbahçe Bankası, Fenerland ve yıllar içerisinde söylenmiş ama hayata geçmemiş birçok vaadin açıklamalarını duymak, bu kritik süreçte tüm Fenerbahçelilerin hakkıdır. Önümüzdeki dönemde hayatımıza girecek UEFA mali kriterlerinin kulübümüzü nasıl etkileyeceğini, bu yaptırımlara karşı nasıl bir strateji geliştirdiğini, yeni ve sürdürülebilir kaynakları nasıl bulacağını, daralan sponsor hacmini yeniden genişletebilmek için neler yapacağını hepimize anlatmasını bekliyoruz.

        Bu seçimlerde hiç kimse aday olmayabilir, kendisi bu seçimlere tek aday olarak katılabilir. Ben dahil tüm Fenerbahçeliler ona oy vermeye ve tarih yazacak rekor bir oy oranı ile başkan seçilmesine var gücümüzle çalışabiliriz. Yeter ki Fenerbahçemizin geleceğini nasıl yöneteceği konusunda, demagojiden uzak, hayalet düşmanlar yaratmadan, güncel sorunlarımızı ört bas etmeden, milli duygularımızı maniple etmeden, profesyonel bir lisan, bilgi ve dürüstlükle bize anlatsın."

        Belgü, 16 Ocak'ta yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli kulübünün verdiği ihraç kararını, İstanbul Anadolu 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin iptal ettiğini, kulüpte üyelik statüsünü, seçme ve seçilme hakkını yeniden kazandığını duyurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ