Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Tolgay Arslan Beşiktaş'ta, Trabzonspor Tolgay Arslan transferinden vazgeçti, Tolgay Arslan kimdir? Tolgay Arslan transferinde yaşananlar - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR

        Beşiktaş, Hamburg'un 24 yaşındaki futbolcusu Tolgay Arslan için transfer görüşmelerine başlandığını açıkladı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, "Tolgay Arslan'ın şirketimize transferi ile ilgili olarak oyuncunun kendisi ve Hamburger SV kulübü ile görüşmelere başlanmıştır" denildi.

        Beşiktaş'ın yeni transferi Tolgay Arslan bugün akşam İstanbul'da olacak. Yönetici Erdal Torunoğulları ile birlikte saat 19.30'da, Atatürk Havalimanı'na inecek olan genç futbolcu daha sonra geceyi geçireceği otele yerleşecek.

        Tolgay Arslan, Beşiktaş formasını giydi.

        Ara transferde en hareketli günlerden biri dün yaşandı. Erkan Zengin’i renklerine kattıktan sonra rotasını Tolgay Arslan’a çeviren Trabzonspor, Beşiktaş’ın imzaya hazırlandığı oyuncu konusunda 24 saatlik bir operasyon gerçekleştirdi. Önceki gece Almanya’da bulunan CEO Burak Gürdal’ın yanına giden Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Teknik Direktör Ersun Yanal, gün boyu temaslarını sürdürdü.

        Önce Hamburg’la 500 bin Euro karşılığında anlaşma sağlandı. İkili daha sonra Tolgay Arslan, eşi Jana ve babası Erhan Arslan’la bir araya geldi. Akşam saatlerinde bombayı Trabzon CEO’su Gürdal patlattı. Twitter’dan Tolgay’ın Hacıosmanoğlu ve Yanal’la çekilmiş bir fotoğrafı yayınlanırken Gürdal, “Tolgay Trabzon’a hayırlı olsun” mesajını paylaştı. Saatler 17.52’yi gösteriyordu! 25 yaşındaki oyuncuyla anlaşma sağlanmış, Erkan transferindeki gibi mesaj yine ‘fotoğrafla’ verilmişti.

        HACIOSMANOĞLU SÖZLEŞMEYİ YIRTTI

        Ancak Trabzon’un ‘zafer sevinci’ fazla sürmedi. CEO Gürdal’ın açıklamasından 2 saat 5 dakika sonra resmi siteden bir mesaj yayınlandı. 19.57’de Tolgay ve kulübüyle anlaşılmasına karşın “Oyuncunun Trabzon kültürüne uymayan tavırları” nedeniyle transferden vazgeçildiği bildirildi. Hatta Tolgay’ın bitmek bilmeyen isteklerinden bunalan Hacıosmanoğlu’nun, sözleşmeyi yırtıp masadan kalktığı belirtildi. Herkes ‘Ne oldu’ diye düşünürken, perde arkasından Beşiktaş çıktı.

        Oyuncunun babasının, Trabzon ile anlaştıktan sonra yeniden Kartal ile temas kurmasına sinirlenen yöneticiler, köprüleri attı. Pusudaki Beşiktaş Yönetimi de gece yarısı işi bitirip Fırtına’ya transfer çalımı attı.

        3.5 YILLIĞINA İMZA ATIYOR

        Tolgay konusunda Beşiktaş’ın ‘Bekle ve gör’ taktiği sonuç verdi. Dün Almanya’ya giden Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları, Tolgay ve babası ile görüştü. Daha önce önerilen yıllık 1 milyon 250 bin Euro’luk teklifi yineleyen Torunoğulları, “İstanbul’da yaşamak, Trabzon’a göre her zaman çok daha keyiflidir. Ayrıca şampiyonluğa her zaman daha yakın olacaksın ve Avrupa kupalarında kendini gösterme şansın her zaman daha fazla” dedi. Bu görüşme sonrası oyuncuyu sıkboğaz etmemek için Beşiktaş beklemeye çekildi. Buna karşın Trabzonspor’un bir an önce işi bitirmek için baskı yapması da Tolgay’ı rahatsız etti. Kartal, Bordo-Mavililer ile Tolgay arasında iplerin kopması sonrası tekrar masaya oturup anlaşma sağladı. Beşiktaş’ın 25 yaşındaki futbolcuyla 3.5 yıllık sözleşme yapacağı, Tolgay’a senelik 1.3 milyon Euro ödeneceği öğrenildi.

        YAŞANANLAR

        Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik direktör Ersun Yanal ve Kulüp CEO'su Burak Gürdal, dün Almanya'ya giderek Tolgay Arslan ve babasıyla masaya oturmuştu. Hamburg ile 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşan bordo mavililer, Tolgay'ın babasına 1 milyon euro imza parası, kendisine de yıllık 2 milyon euro teklif etmişti.

        BABASI BEŞİKTAŞ'I ARAYINCA

        Trabzonspor Kulübü, Tolgay Arslan'ın babası Erhan Arslan'ın, kendileriyle her konuda anlaştıktan sonra Beşiktaşlı yöneticileri de arayarak, "Trabzonspor'un şartları bunlar. Siz yeni bir teklif getirecek misiniz?" diye nabız yokladığını öğrendi. Bu duruma çok sinirlenen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da, ‘bu iş bitti' diyerek transferden vazgeçmişti. Hatta Hacıosmanoğlu'nun sözleşmeyi yırttığı ileri sürüldü. CEO Burak Gürdal da Tolgay'a tepkisini gösterdi. Hacıosmanoğlu, Yanal ve Burak Gürdal kendi aralarında yaptıkları değerlendirmenin ardından transferden vazgeçti. Ve kulübün resmi sitesinden açıklama yapıldı.

        SAAT: 19:57

        İŞTE O AÇIKLAMA

        “Dün akşam itibariyle bütün şartlarda anlaştığımız, kendisinin ve babasının da isteğiyle Trabzonspor’a gelmeyi kabul eden Tolgay Arslan’ın, kulübümüzün kültürüyle bağdaşmayan birtakım olaylar nedeniyle şu an itibariyle transferinden vazgeçildiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ