Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa kasımpaşa fenerbahçe maçı tartışmalı pozisyonlar, kasımpaşa fenerbahçe maçı bülent yavuz'un yazısı, kasımpaşa fenerbahçe maçı olayları, bülent yavuz'un köşe yazısı - Kasımpaşa Haberleri

        Kasımpaşa - Fenerbahçe maçı kağıt üzerinde çok zor maçtı. Ancak oyun başladıktan sonra, bu çok zor maç, çok kolay seyretmeye başladı. Kasımpaşa'nın mücadele gücü ve oyunu kazanma arzu ve isteği mücadelenin hiçbir yerinde görünmedi. Tabi ki hücum organizasyonları oldu. Hatta bir kaç gol pozisyonunu da cömertçe harcadılar. Ancak Fenerbahçe ile kora kor dişe diş bir mücadele yoktu. Böyle olunca da Fenerbahçe elini kolunu sallayarak 3 tane gol attı.

        Hakem Mete Kalkavan, oyunu çok iyi kontrol ederek hep avucunun içinde tuttu. Çaldığı düdükler doğru olunca, her iki takımın oyuncuları nezdinde sevgi ve saygı gördü. Sarı kartlarda özellikle tebrik ediyorum. Çok doğru işler yaptı. Oyuncuların sağlığı ve güvenlikleri için hiç kimseye fırsat vermedi. FIFA'nın bu konudaki talimatını harfiyen uyguladı. Çok uzun zamandan beri yardımcının kaldırıp da hakemin uymadığı ve doğru olan bir karara imza attı.

        Yardımcı hakem ofsayt olmamasına rağmen bayrağını kaldırdı. Hakem Mete Kalkavan arkadan çıkan oyuncu için oyunu oynatarak müthiş bir işbirliği örneği gösterdi. Şu açıdan söylemek istiyorum; gerektiğinde yardımcı, hakemin, gerektiğinde de hakem, yardımcının açığını kapatmalıdır, yanlışını düzeltmelidir. Bu bir işbirliğidir. Aferin Mete Kalkavan.

        Bir başka konu; çok enerjik müdahaleler yaparak futbolcuların oyunu bozmalarına müsaade etmemesi de çağdaş bir uygulamaydı. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, seminerde hakemlere hem mesaj verdi, hem de beklentilerini anlattı.

        Bunlardan en önemlisi eşofmanlarını giyip sahaya çıkmasıydı. Bir hakem 90 dakika boyunca nelerle karşılaşır, bunları tek tek izah etti. Mete Kalkavan da bu akşamki maçta bunları harfiyen uygulayınca çok başarılı bir müsabakayı yönetme fırsatını da yakaladı. İşte ben buna 'ustanın (başkanın) eli hakemlere değmiş' derim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ