Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Antalya devre arası kampı, Antalya spor turizmi - Futbol Haberleri

        Turgut, 80 ülkeden bin 200 dolayında futbol kulübünün devre arası kampı için Antalya'yı tercih ettiğini söyledi.

        Uygun iklim şartı ve yüksek standartlardaki tesislerin takımların ilgisini çektiğini vurgulayan Turgut, "Antalya'nın devre arasında futbol turizminden geliri 100 milyon dolar civarında" dedi.

        Turgut, Antalya'da 150'den fazla futbol sahasının bulunduğuna dikkati çekerek, "Kamp için tesisler yeterli seviyede. Tesis noktasında Antalya, Avrupa'daki birçok ülkeden daha iyi noktada. Tesisler şiddetli yağışlara da uygun" ifadelerini kullandı.

        Turizmde ölü sezon addedilen kış döneminde, futbol kamplarıyla öncelikle istihdam yaratıldığını belirten Turgut, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Futbol turizmiyle, konaklama sektöründe personel çıkarılmasının önüne geçilmektedir. Erken rezervasyonların artışına sebep olmaktadır. Antalya ve turistik bölgelerinin marka bilinilirliğini artırmakta ve turizm gelirlerinin artışına ciddi katkı sağlamaktadır. Antalya'ya butik statlar yapılırsa bölgenin kış sezonundaki geliri daha da artacaktır."

        ANTALYA'NIN RAKİPLERİ

        Turgut, Antalya'nın futbol turizmdeki rakiplerinin Dubai, İspanya, Portekiz ve Kıbrıs Rum Kesimi olduğunu dile getirdi. Rakip ülkelerde büyük ödüllü turnuvalar düzenlendiğine işaret eden Turgut, organizasyonların devlet tarafından da desteklendiğini kaydetti. Turgut, devre arasında Antalya'da yapılan Sunexpress Cup of Belek ve Royal Cup Turnuvalarının da uluslararası medya tarafından takip edildiğini ifade etti.

        DEV TAKIMLAR GETİRİLEBİLİR

        Turgut, Barcelona ve Bayern Münih gibi Avrupa'nın önde gelen takımlarının, katıldıkları turnuvalardan ekstra paralar aldıkları için diğer ülkeleri tercih ettiklerini söyledi. "Dev" futbol takımlarının belli ücretler ödenerek Antalya'ya getirilebileceğini anlatan Turgut, bu durumun Antalya'nın markalaşmasına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ