Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tanju Çolak açıklama - Futbol Haberleri

        Tanju Çolak, Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide, aktif futbolu bıraktığını ancak hiçbir zaman futboldan ayrı bir yaşamı olmadığını söyledi.

        Kendisine ait futbol akademisiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol imzalandığını anlatan Çolak, protokol kapsamında 15 Şubat'tan itibaren Antalya'nın 19 ilçesinde çocuk ve gençlere futbol eğitimi verilmeye başlanacağını ifade etti.

        Türk futbolunun durumunun iyi olmadığını savunan Çolak, TFF'nin yabancı oyuncu kontenjanı kararının Türk futbolunun geleceğine darbe vuracağına inandığını dile getirdi.

        "Federasyonun aldığı kararlar sadece menajerlere kazandırıyor, Türk futboluna bir şey kazandırmıyor" diyen Çolak, şöyle konuştu:

        "Bizim futbolumuzda öyle bir çark var ki maalesef o çark ne olursanız olun, sizi harcıyor. Buna en iyi örnek benim. Dünyada futbol zevk alınarak yapılan ve para kazanılan bir sektör haline gelmiş ama bizde birilerinin isteği doğrultusunda yönlenen bir futbol söz konusu. Durum böyle olunca da malum, sonuçlar ortada."

        "HER ŞEY PARA DEMEK DEĞİL"

        Çolak, gerekli önlemler alınmazsa gelecekte Türkiye'de futbolun daha zevksiz hale geleceğini savundu. Futbolun durumunun kötüye gitmesinde bir başka etkenin de sporcular olduğunu dile getiren Çolak, "Bir defa her işte olduğu gibi sporcu da ahlaklı olacak. Her şeyi bir başkasından beklemeyecek, 'Ben ne veriyorum' diye kendisini sorgulayacak. Her şey para demek değildir" diye konuştu.

        Tanju Çolak, bir izleyicinin, "Fatih Terim'i başarılı buluyor musunuz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

        "Şu an için A Milli Takım'da Fatih Terim başarılı değil ama Fatih Hoca'ya güvenildi ve göreve getirildi. Bekleyip göreceğiz. Fatih Hoca bir dönem milli takımda, Galatasaray'da başarılı oldu ama o dönemde futbolcular da başarılıydı. Bana göre başarısızlığı anlatmak kadar, çözüm önerileri de sunmak lazım. Fatih Hoca bunu yaparsa daha iyi olacağını düşünüyorum."

        Çolak, bir soru üzerine hakemler üzerine baskı olmadığını da savundu. Türkiye'deki sorunun hakemlerin futbolun içinden gelerek değil, kitaba göre maç yönetmelerinden kaynaklandığını belirten Çolak, "Eğer hakemler futbolun içinden gelmiş olsalar, bana göre daha doğru ve etkili kararlar verebilirler" dedi.

        Söyleşinin sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Çolak'a ilçede düzenlenecek Akdeniz'in en büyük deve güreşleri anısına deve maketi ve porselen çay seti hediye etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ