Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Eboue Galatasaray, Eboue kadro dışı, Eboue af, Eboue maaş - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Erhan TELLİ

        Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak’ın Alanya kampında Gökhan Zan hakkında söylediği sözler, spor kamuoyunda çok tartışılmış ve kadro dışı bırakılan Emmanuel Eboue’nin daha fazla para kazanmasına rağmen hiç gündeme gelmemesi konuşulmuştu. Yıllık 2 milyon 200 bin Euro alarak gerçek anlamda ‘yan gelip yatan’ Eboue’nin devre arasında neden takıma döndürülmediğini araştıran Habertürk, ortaya ilginç bir gerçek çıkardı. Eboue’yi yeniden takıma kazandırmak için düğmeye basan yeni yönetim, federasyona verilen taahhütname şoku ile sarsıldı. İşte 2 milyon 200 bin Euro kazanıp bir dakika bile oynamayan Eboue’nin asıl hikayesi:

        PANDEV-DZEMAİLİ YÜZÜNDEN

        Prandelli’nin sezon başında gözden çıkardığı Eboue’yi yeni yönetim kadroya dahil etmek istedi. Önce Sabri’yi affederek takıma kazandıran yöneticiler, işe yaramayan bir yabancıyı kiralık vererek Eboue’yi de kadroya almayı düşündü. Ancak karşılarına hiç beklemedikleri bir engel çıktı. Transferin son gününde Pandev ve Dzemaili’yi alan Aysal yönetiminin, yabancı sınırının aşılmış olması sebebiyle TFF’ye sezon sonuna kadar Eboue’ye lisans çıkarılmayacağına dair bir taahhütname verdiği ve Fildişi Sahilli oyuncunun 9. yabancı olarak bu şekilde askıya alındığı ortaya çıktı.

        GERİ DÖNÜŞ YOLU KAPALI

        Fildişi Sahilli oyuncudan yeniden faydalanmayı düşünen yönetim ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, bu gerçeği öğrenince büyük şok yaşadı. Lisans çıkarılan Amrabat’ı Malaga’ya, Ontivero’yu da G.Antep’e kiralayan eski yönetimin, tecrübeli sağ beke lisans çıkarılmayacağını garanti etmesi üzerine yeni yönetimin Eboue planları suya düştü. Böylece geri dönüş yolu kapanan Eboue, kendisine kulüp bulamayınca ‘yattığı yerden’ para kazanmaya devam etti.

        TALİMAT NE DİYOR?

        TFF’nin mevcut yabancı kuralına göre, en fazla 8 oyuncuya lisans çıkartılabiliyor. En fazla 1 isim ise ‘9. yabancı’ olarak askıya alınabiliyordu. Ancak taahhüt gereği bu oyuncu, sezon sonuna kadar oynayamayacaktı. G.Saray da bu hakkını Eboue’den bu yana kullandı ve Fildişili yıldız, 1 dakika süre almadan yıllık 2 milyon 200 bin Euro’yu cebine koydu. Özetle; eski yönetim, yeni yönetimin Eboue hamlesininin önünü kapamış oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ