Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe sefa kalya kimdir, sefa kalya'dan aziz yıldırım açıklaması, aziz yıldırım'a şok suçlama, fenerbahçe passolig, kasımpaşa fenerbah - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe'nin bu haftasonu Kasımpaşa'ya konuk olacağı maç öncesi, bu maçın biletlerini alamadıklarını iddia eden Fenerbahçe Tribün Lideri Sefa Kalya, "Kasımpaşa'nın biletleri bizim kulübe vereceği yönünde duyum almıştık. Aziz Yıldırım da kendi yandaşlarına verecekti. Biz Kasımpaşa kulübüyle görüştük sağ olsun başkan biletleri Passolig'e verdi" dedi.

        "BİLETLERİ BEDAVA DAĞITIYOR"

        Biletlerin Passolig'e verilmesine rağmen, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarafından toplu şekilde alınıp, kendi çevresine bedava dağıttığını savunan Kalya, "6222 sayılı kanun şiddeti bitirmek, futbol terörünü bitirmek için çıkarıldı. Toplu bilet almak da yasak. Şimdi Aziz Yıldırım biletleri toplu halde alıyor. Kendi yandaşlarına, protesto yapmayacak olanlara veriyor. Çoğunu da bedava veriyor zaten. Kendisi de yargılandığı zaman demokrasi diyor. Kendi biletimizi alamıyoruz. O zaman Passolig'i neden aldık biz" diye konuştu.

        "PROTESTO OLMASIN DİYE YAPIYOR"

        Aziz Yıldırım'ın biletleri toplu şekilde alıp, ücretli ve ücretsiz istediği kişilere dağıttığını da iddia eden Kalya, "Deplasman tribününde protesto olmasın diye yapıyor bunu. Yani ben anlamadım, bu adam devletin de üzerinde herhalde. Devlet ses çıkartamıyor. Federasyon zaten ses çıkartamıyor. Şimdi bunu yaptı, haftaya da Karabük maçı var. Yine aynısını yapacak. O zaman Passolig'i olan gidip Fenerbahçe'yi izleyemeyecek" şeklinde konuştu.

        "DİKTATÖRE HERKES TESLİM OLMUŞ"

        Aziz Yıldırım'ın, Passolig sisteminin başındaki kişiye kimlik bilgilerinin olduğu bir liste yolladığını anlatan Sefa Kalya, şöyle konuştu:

        "Balıkesir'de de aynısını yaptı. 'Bunları yükle' diyor. Sistem kilitleniyor orada. Mesela Bursaspor maçında Passolig yeni çıkmıştı. Bizim grubumuzdaki taraftarların çoğuna Passolig yüklenemedi. Çünkü talimat veriyor. Ne yazık ki Passolig'i de bağlamış. Adam devletin her yerini bağlamış, emniyeti de bağlamış. Diktatöre herkes teslim olmuş."

        "BEDAVA BİLET İSTEMİYORUZ"

        Yıldırım'ın muhalefet istemediğini söyleyen Genç Fenerbahçeliler grubunun lideri, "Kimse de bu adama 'dur' demiyor. Devletin buna bir an önce 'dur' demesi lazım. Biz zaten kimseden bedava bilet istemiyoruz. Aziz Yıldırım ve onun bir yalakası Mahmut Uslu var. Kendilerine protestonun sebebi sorulunca da 'neden olacak rant için' diyorlar. Bedava bilet zaten istemiyoruz ama siz hakkımızı da elimizden alıyorsunuz. Devlette buna göz yumuyor" dedi.

        "KİMSEDEN KORKUSU YOK"

        Aziz Yıldırım'ın zamanında bedava bilet dağıttığını da kendi söylemlerinde belirttiğini iddia eden Kalya, "Televizyonda bizim hakkımızda açıklama yaparken 'bende zamanında hata yapmıştım artık bedava bilet vermiyorum' diyor. Şerefi namusu üzerine yemin etsin, vermiyor mu acaba. Bütün gruplara bedava bilet veriyor. Kombine dağıtıyor, otobüs veriyor. Ama kimse de buna 'dur' diyemiyor. Açık açık veriyor. Bu adamın kimseden korkusu yok" diye konuştu.

        "AZİZ YILDIRIM NE DERSE O"

        Aziz Yıldırım'ın Kadıköy'de kendilerini kısıtladığını da söyleyen Sefa Kalya konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Ben, Aziz Yıldırım'cıysam Fenerbahçe'yi izleyebileceğim, Aziz Yıldırımcı değilsem Fenerbahçemi izleyemeyeceğim. Böyle bir saçmalık olamaz. Bu diktatöre herkes teslim olmuş. Dikta ile yönetiliyoruz. Ama aynısı kendisinin başına geldiği zaman ortalığı ayağa kaldırdı, insanları sokağa döktü. Passolig'de bu adamın uşaklığını yapıyor resmen. Her deplasmanda bütün biletleri alacak o zaman, kendi yandaşlarına verecek, muhalif ses çıkmasın diye. Deplasmanlarda sesimizi duyurabiliyoruz onu da engelliyor ki; muhalif ses olmasın diye. Neyin demokrasisinden bahsediliyor. Kongre üyeleri de uyutulmuş kimse Aziz Yıldırım'ın gerçek yüzünü göremiyor. Kongre üyelerimizden de onun gerçek yüzünü görmelerini istiyorum. Kendisi Kütahya'da 'bir milyon üye' projesine gidiyor, Aziz Yıldırım atkısını açıyor. Kendisi tutuyor bir de. Aziz Yıldırım yok, sadece Fenerbahçe var. Kendisini Fenerbahçe'nin üzerinde görüyor bu adam. Aziz Yıldırım ne derse o, padişahım çok yaşa. Başka bir şey değil yani."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ