Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig yıldırım demirören'den murat ülker'e yanıt, yıldırım demirören'den passolig açıklaması, yıldırım demirören'in açıklamaları - Futbol Haberleri

        HTSPOR / Atilla TÜRKER

        TFF Başkanı Yıldırım Demirören, MHK Kış Semineri'nde önemli açıklamalar yaptı. TFF'den sponsorluğunu çeken Ülker Grubu Başkanı Murat Ülker'in gerekçelerine yanıt veren Demirören, Passolig, eleştirileri konusunda İngiltere'yi örnek gösterdi. Demirören, "Sayın Ülker, Passolig konusunda yanlış bilgi sahibidir. Passolig'e fişleme demiş ama İngiltere'de maça gitmek için neler yapması gerektiğini bir düşünsün. İngiltere'de bir maça girebilmek için, önce taraftar kartı olan birisinin size kefil olması gerekir. Bilet alırken birçok kişisel bilgilerinizi paylaşırsınız ve sadece size verilen koltuğa oturursunuz. İngiltere'de standart olan bu uygulamalara, Türkiye söz konusu olunca 'fişleme' yaftasını yapıştırmak, yanlış bir yaklaşımdır" dedi.

        "ASIL MESELE MALİ DİSİPLİN"

        Demirören, yeni yabancı kuralı için ise şunları söyledi: "Yabancı kuralını sınırsız algılamak için, kuralı hiç anlamamış olmak gerekir. Asıl mesele rekabeti yaratarak yerli oyuncuyu teşvik etmek ve kulüplerimizi mali disiplin altına almaktır. Oysa Murat Ülker ve diğer sponsorlarla derdimiz ortaktır. Türk futbolunu şiddetten ve kötü tezahürattan temizlemek en büyük idealimizdir."

        MHK İÇİN TARİHİ ÇAĞRI

        Demirören, "Benim içim çok rahat. Federasyonumuz tamamen şeffaf. Gelin, MHK'yi, atamayla değil, seçimle belirleyelim. Seçimi genel kurulumuz yapsın. Kamuoyu önünde ilgilileri bu öneriyi tartışmaya davet ediyorum" diye konuştu.

        30 HAKEME FIFA KOKARTI

        2015 yılında FIFA kokartı taşıyacak 30 Türk hakeme kokartları törenle takıldı. MHK KışSemineri'nde FIFA Kokart Takma Törenine; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve MHK Danışmanı Jaap Uilenberg gibi isimler katıldı. Tecrübeli hakem Cüneyt Çakır'a kokartını takdim eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

        KILIÇ: ONLAR ŞÖLENİN PARÇASI

        "Sorumluluğu beraber taşımalıyız. Hakemler hatasıyla, doğrusuyla bizimdir. Uluslararası alandaki yerlerini sağlamlaştırmak için onlara destek olmamız lazım. Kaliteyi futbolcu, hakem ve kulüp açısından birlikte arttırsak, dünyada futbolumuzun marka değerini de arttırmış oluruz. Hakemler de futbol şöleninin bir parçası. Uluslararası anlamda Türkiye'yi temsil eden hakemlerimiz var. Cüneyt Çakır bunlardan bir örneği."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ