Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Ronaldo 2014'ün uluslararası turnuvalardaki en skorer futbolcusu, En golcü futbolcu Ronaldo, Yine en çok Ronaldo attı - Futbol Haberleri

        Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonunun (IFFHS) "2014'ün uluslararası turnuvalardaki en golcü futbolcusu" sıralamasında, 20 golle zirvede yer aldı.

        IFFHS'nin 1 Ocak-31 Aralık 2014 dönemindeki "milli maçların yanı sıra kıta içi ve kıtalararası resmi kulüp organizasyonlarında atılan goller"i dikkate alarak yaptığı değerlendirmeye göre, 5'i milli takım, 15'i de kulüp formasıyla 20 gole imza atan Ronaldo, "2014'ün uluslararası turnuvalardaki en golcü futbolcusu" unvanını aldı. Üst üste 2'nci, toplamda 3'üncü kez FIFA Altın Top Ödülü'nü kazanan Ronaldo, 25 gol kaydettiği 2013'ün ardından 2014'te de zirveyi kimseye bırakmadı.

        Portekizli futbolcuyu, 19 golle Barcelona'nın Brezilyalı golcüsü Neymar izledi. Neymar, 15 golle geçen yılın milli takım formasıyla en fazla gol atan ismi oldu.

        Bir diğer Barcelonalı Lionel Messi ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin El Ayn takımında top koşturan Asamoah Gyan, 18'er golle 3'üncü sırayı paylaştı.

        IFFHS'nin yaptığı "2014'ün en skorer futbolcusu" listesinin ilk 5 basamağında şu isimler bulunuyor:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ