Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray galatasaray başkanı duygun yarsuvat'ın açıklamaları, Duygun yarsuvat divan kurulunda konuştu, Duygun Yarsuvat Amatör Branşlara değindi, Duygun yarsuvat sponsor arayışı - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, kulübün amatör şubelerinin giderinin 95, gelirinin ise 30 milyon lira olduğunu, bu konuda zorlandıklarını söyledi.

        Yarsuvat, Türk Telekom Arena'da bulunan çok amaçlı salonda gerçekleştirilen ocak ayı olağan divan kurulu toplantısında, kulübün futbol dışındaki şubeleriyle ilgili yapılan görüşmede konuştu.

        Galatasaray'ın futbol değil, bir spor kulübü olduğunu dile getiren Yarsuvat, "Mevzuatta amatör olarak geçen sporlar gerçekte amatör değil. Yüzme de amatör değil, basketbol da amatör değil. Bir tek kazanç kapısı da var o da futbol. O da Sportif AŞ olarak faaliyet gösteriyor. Öbür tarafta ise zengin bir kulüp var. Kulüp kendi varlıklarını, Sportif AŞ'ye para sağlamak için teminat olarak veriyor ve Sportif AŞ halka açık bir şirket olduğu için kulübe para aktaramıyor. Böyle anlaşılmayan ters bir ilişki var" diye konuştu.

        "BU STAT HER ZAMAN ELİMİZDEN ALINABİLİR"

        Duygun Yarsuvat, Türk Telekom Arena'nın Galatasaray Kulübü için yapıldığını ancak üst hakkının henüz verilmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Dolayısıyla bu stat her zaman elimizden alınabilir. Üst hakkı olsa ona göre birtakım değişikliklerin yapılması ve hukuki sözleşmelerle gelirin kulübe aktarılması söz konusu olabilir ama şu an için bu yok. Bunu halletmek için uğraşıyoruz. İlk uğraştığımız konu da bu stadın üst hakkını tapuda tescil etmektir. Bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Spor Genel Müdürlüğü ile temas halindeyiz, bunu halletmek için uğraşıyoruz."

        Türkiye'de amatör olarak değerlendirilen branşların gerçekte amatör olmadığını savunan Yarsuvat, "Bütün amatör şubelerin gideri 95 milyon lira, gelirleri ise 30 milyon lira. Demek ki 65 milyon liralık bir açık var. Çok zor durumdayız esasında. Sadece biz değil, bütün kulüpler zor durumda" ifadelerini kullandı.

        Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat, amatör şubelerde de profesyonel sporcuların bulunduğunu dile getirerek, "Kulübümüzde 47 Türk, 23 de yabancı toplam 70 profesyonel sporcu var. Ücret alan amatör şube ve altyapı sporcularının 165 Türk, 14 yabancı toplam 179 kişi. Ücret almayan amatör şube ve altyapı sporcuları 811 kişi. Amatör şubelerde toplam bin 60 sporcumuz var. Amatör şubelerden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunu yürütmeye çalışacağız ve yürüteceğiz. Vazgeçmek zaten bizim kitabımızda yazan bir husus değil" değerlendirmesinde bulundu.

        SPONSORLUK DAVETİ

        Duygun Yarsuvat, kulüp üyeleri ve Galatasaraylıları, amatör branşlardaki sporculara sponsor olmaya davet etti. Basketbolun futboldan sonra toplumun beğenisini kazanan bir spor dalı olduğunu anlatan Yarsuvat, şöyle konuştu:

        "Basketbol, seyircisine keyif veren bir spor dalı. Bundan da vazgeçemiyoruz. Burada da büyük bir rekabet var. Basketbol takımımız, Avrupa Ligi'nde son 16'ya girdi ve 7 kişi ile geçen senenin şampiyon takımını yendi. Şimdi biz bu takımı desteklemeyecek miyiz? Galatasaray Basketbol Takımı'nı kapatacak mıyız? Hayır. Kapatırsak, Osmanlı'nın son dönemdeki maarif nazırının 'okullar olmasaydı maarif nazırı olmak çok güzel bir şeydi' dediği gibi 'bu spor dalları olmasaydı biz kulübü daha rahat yönetirdik' gibi bir düşünceye asla sahip olamayız. Galatasaray'ın ilkelerinde böyle bir düşünce yok."

        Yarsuvat, amatör sporların kulübe maliyetinin yüksek olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Bu bizim işimizdir, bunu yapacağız. Bunu nasıl yapacağız? İçimizde Galatasaraylılar var, Galatasaray'ı sevenler, başarısıyla övünenler var. Bazı arkadaşlar da oyuncu seviyesinde sponsor olsunlar. Kendi kişisel ilişkilerimizi kullanıyoruz, sponsor arıyoruz. Grup halinde arıyoruz, teker teker arayalım. Mesela bir basketbolcuyu, bir voleybolcuyu bir kişi destekleyebilir. Bunları bekliyorum. Eğer amatör sporların devam etmesini istiyorsak. Sizlerden, Galatasaray üyelerinden, Galatasaray'ı sevenlerden dayanışma bekliyoruz. Bunu dayanışmayla halledebiliriz."

        Yarsuvat şöyle konuştu;

        "Eski sporcuları neden yönetime almıyorsunuz eleştirisi var. Hep onu söylerim, yumurtanın taze olduğunu anlamak için tavuk olmaya gerek yok. Yeri gelir yönetimi sporcu da yapabilir, başkası da yapabilir. Ama yeri gelir eski sporcu da yapamaz.

        Amatör şubelerde de her zaman rakibimiz var. Şampiyon olunca Avrupa'da yarışıyoruz. Cumartesi günü Partizan ile sutopu maçımız var. Masraflar sadece sporcu, teknik heyet maaşları mı. Bu kadar takımın seyahat masrafları da var. Su topu takımımız da yurt dışında kamp yapıyor. Günlerce hazırlanıp, Partizan ile oynayacak. Sadece oyunculara para sarf etmiyoruz. Oyuncularımızın her türlü güvenliğinden de sorumluyuz.

        MARCO'YU ZİYARET EDECEĞİZ, HEPİMİZİN ÇELİK YELEK GİYMESİ GEREKEBİLİR

        Maalesef Kızılyıldız ile maçımız var. Burada ki maçta bir Kızılyıldız taraftarı bıçaklandı ve öldü. Şimdi biz oraya gidiyoruz. 15 gündür Kızılyıldız Kulübü, Belgrad Büyükelçiliği, Sırbistan Spor Bakanlığı ile yazışmalar yaptık. Cuma günü oraya gidiyoruz. Gider gitmez orada otelde basın toplantısı yapacağız ve ölen Marco'nun mezarına ziyaret yapıp çiçek koyacağız. 25 bin kişilik basketbol arenasında maç yapacağız. Hepimizin çelik yelek giymesi gerekir gibi bir durum var. Kucağımıza düşen bir olay.

        Kürek takımızın bulunduğu Çekmece gölünün kenarındaki kürek tesisimizi yıkıyorlar diye bize haber geliyor. Kaymakamın kararına karşı yürütmeyi durdurma kararı alıp, tesisi kurtarmaya çalıştık. Her gün bir sürü problem ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Amatör spor basit bir olay deyip işin içinden çıkmayın. Eskiden cennetti birçok şey. Şimdi cehennemde yaşıyoruz.

        Tevfik Fikret Salonu bizim salonumuz. Bir adam bir mevkiye gelince sağa sola yasak konmaz. Hele sigara içiyorsunuz, okul yanar bahanesi bana ironi gibi geliyor. Korkunun da ecele faydası yok.

        GALATASARAY İLE İLGİLİ KAPILAR AÇILMAYA BAŞLADI

        Ankara'da telefon gelmiş, 'takımı alıp gelsene' demişler. Bana bu gece yarısı sms olarak geldi. Ben telefonumu kapattığım için görmedim. Sabah tekrar mesaj geldi 'gelmelisin' diye. Gitmedim. Zannetmeyin ki her şey planlı ve doğru oluyor. Her şey spontane gelişmiştir. Emin olun ki, Galatasaray ile ilgili kapılar açılmaya başladı. Yol için temasa geçtik ve olur aldık. Büyükşehir Belediyesi'ne gittik metro için. Ulaştırma Bakanlığı'na gidin dediler. Gittik kapı açıldı. Çatı için temasımız olumlu gelişti. Başkan olmasam benim de ne düşündüğümü bilen bilir. Ama Galatasaray Başkanı için bireysel düşüncesini icra etmek olamaz. Galatasaray için yapıldı ne yapıldıysa. Şu anda futbol takımı Alanya'da kampta. Galatasaray bir siyasi parti değil. 25 milyon taraftarı var. 25 milyon Fenerli, 25 milyon Beşiktaşlı bitti nüfus. Gerisi nerde. Her Galatasaraylıyım diyeni kulübe üye yapamayız.

        TRANSFER AÇIKLAMASI

        Aşırı transferden söz ediliyor. Doğrudur. Yanlış ve gereksiz transferler yapılmış. Temizlemeye çalışıyoruz. Adam Florya'da düzen kurmuş, Yeşilköy'de evini tutmuş. Parasını alıyor, sözleşmesi var gitmek istemiyor. Yeni bir transfer de yok. Belki bir tek kişi alabiliriz stopere. O da yerli."

        x Toplantıda söz alan birçok üye, divan kurullarının daha önce olduğu gibi Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılması talebinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ