Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde "Yayın yönetmenlerinin gözüyle spor medyası" konulu bir oturum gerçekleştirildi, selçuk tepeli'nin futbol açıklaması, tsyd seminerinden selçuk tepeli'den açıklamalar - Futbol Haberleri

        HTSPOR / İlker GÜNEŞ

        TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri’nde “Ulusal Gazetelerin Genel Yayın Yönetmenlerinin Gözünden Spor Medyası” konulu oturumda konuşan Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, ilginç tespitlerde bulundu. Futbolun artık sıkıcı bir hal aldığını belirten Tepeli, “Futbol bir oyun. Oyun olduğu için, çocukluğu tattırdığı için seviyoruz. Ama yeni kurallarla, gerilimli tartışmalarla boğuluyoruz. O yüzden sıkıcı olmaya başladı. Seyirci tribüne gelmiyor ve bu sonunda hep seyirciye bağlanıyor. ‘Ne yaparsak yapalım seyirci gelmiyor’ diye kabahati onlara bağlayamayız ki! Ben maç izlemeyi bıraktım. PES, FIFA oynuyorum. Gerçeğe çok yakın. Oyun konsollarında, sahalardan daha iyi futbol oynanıyor” şeklinde konuştu.

        ‘PARA DEĞİL EĞLENCE’

        Futbolun para değil, eğlence olduğunu vurgulayan Tepeli sözlerine şöyle devam etti: “Bir futbol kulübünün kar etmesi seyirci olarak benim umurumda değil. UEFA kriteri, denk bütçe, şirketleşme falan derken tadı kaçtı. Futbol eğlence ve heyecan üretmeli. Hedefler, başarılar, hikayesi olan futbolcular yoksa; kulüp para kazanmış ne olacak! Taraftar fedakarlığının sürekli yüceltilmesi de bir tür kandırmaca gibi geliyor bana. Bir oyun bu kadar ciddi halleri kaldıramaz. İşin çocukça tarafını kaçırıyoruz. Acılı tribün, giderek lümpenleşen futbolcuyla birleşince fazla arabesk olmaya başlıyor. İleride Denizli gibi, Tanman gibi yorum yapabilecek futbolcu profili var mı sahalarda? Dünyada futbolcuların milyonlarca kadın hayranı var. Kadınların ilgisini bırakın, biz erkekleri bile kaybediyoruz.”

        ‘FİKİR ÜRETEMİYORLAR’

        Büyük kulüplerin yöneticilerinin başarısız olduğuna da değinen Tepeli, “En ‘aklı havada’ tüketici, futbol taraftarıdır. Ne satsan alacak! Standart bir tüketici gibi hesap yapmayacak. Bu anlamda yöneticilerin başarısızlığı ortaya çıkıyor... ‘Benim 20 milyon, 30 milyon taraftarım var’ diyorlar. 20 milyon insana satacak doğru dürüst bir şey, bir fikir üretemiyorlar” dedi.

        ‘FUTBOL RAHAT BIRAKILMALI’

        Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Türk futbolunun kurtulması için önce futbolun daha eğlenceli hale getirilip karamsarlıktan kurtulması gerektiğini savundu. Tepeli, futbolun rahat bırakılması gerektiğinin de altını çizerken, “Futbol, herkesin sahip çıkmaya çalıştığı ancak aslında sahipsiz kalan bir olaya dönüştü. Bir çeşit futbol laikliğine de ihtiyaç var; elbette devletin denetlediği ama top ve devlet işlerinin birbirinden biraz ayrıldığı bir ortama” şeklinde konuştu.

        '3 BÜYÜKLER ADINA ÜZGÜNÜM'

        Futbol kalitesinin azalmasının yabancı kulüp taraftarlığının artmasına neden olduğunu belirten Selçuk Tepeli, “Global dünya... Türkiye’de Real Madrid, Barcelona, Chelsea taraftarlarının sayısı yükseliyor. Bizim sponsorlar, Avrupa kulüplerine yöneliyor. Oysa Şampiyonlar Ligi kazanacak bir Türk takımının hikayesine ortak olmaya paha biçilebilir mi? Hayal etmeyi bırakan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe adına üzgünüm” diye konuştu.

        KISA... KISA...

        - Spor servisimiz gayet iyi iş çıkartıyor. Spor haberleri arka sayfadan başlıyor, hak eden pek çok haber ilk sayfada yerini alıyor.

        - Spor sayfaları, futbol ağırlıklı ve bizim gazetede 4’te 1 yer kaplar. Ana akımda birinci sayfaya en çok spor haberi koyan gazeteyiz.

        - Bizde iyi kaynakları, iyi bakış açıları olan muhabirlere köşe yazdırma eğilimi var. Sonra bu insanlar muhabirlikten uzaklaşıyorlar... Bana göre spor sayfalarının sayısı artmalı ama köşe yazarı sayısı azalmalı ki köşede kalmasınlar...

        - Altyapıya yönelmekten sürekli tasarrufmuş gibi söz ediliyor. Oysa transferden pahalı. Evet, daha değerli ama altyapıya çok daha fazla yatırım, akıl, sabır, strateji gerekir.

        BİLA VE KAPAN NE DEDİ?

        Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, spor denince artık akla sürekli olarak futbolun geldiğini ve küfür anlamı taşıyan harf kısaltmalarının gazete adı olduğu günlere gelindiğini belirtti. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ise spor yorumcularının yazılarının çok tıklandığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ