Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Ahmet Çakar, Ballon d'Or ödül töreninde Jerome Valcke'ın Şenes Erzik'i omuzundan tutup kenara itmesine çok sert tepki gösterdi - Futbol Haberleri

        Ballon d'Or ödül töreninde; "Yılın Fair-Play Ödülü"nü takdim etmek üzere sahneye çağrılan UEFA Birinci Başkan Yardımcısı ve FIFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik'i, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'nin kürsüde kenara itmesi tepki yarattı.

        Beyaz TV'de yayınlanan "Derin Futbol" programında spor yorumcusu Ahmet Çakar, Valcke'ın Erzik'i omuzundan tutup kenara itmesine çok sert tepki gösterdi. Çakar, Jerome Valcke'nin Şenes Erzik'e yaptığı hareket için "Öküzlüktür" dedi. Çakar, başta Fransa olmak üzere Avrupa'daki bazı ülkelerde bir anda gündem oldu. #öküzjeromevalcke hashtag'ı dünyada zirveye çıktı.

        Bu olay Twitter'da 'trend topic' olunca başta Fransa olmak üzere Avrupa'nın bazı ünlü kanallarındaki spor programları da olayı anında öğrendi ve Ahmet Çakar'ı ekranlara taşıdı.

        "MAHKEMEYE VERMEZSENİZ ADAM DEĞİLSİNİZ"

        Ahmet Çakar, "Ey Fransız kanalları, mahkemeye vermezseniz adam değilsiniz. Benim peygamberimin karikatürüne 'ifade özgürlüğü' diyorsunuz, Jerome'ye 'öküz' demişim çok mu? İnanın öküze hakaret ediyorum. Bütün öküzlerden özür diliyorum. Fransa Devlet Başkanı'nın Türkiye'den özür dilemesi gerekir" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ