Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Kulüp şarkılarının hikayeleri, You'll Never Walk Alone ne demek, Hala Madrid ne demek, şampiyonlar ligi müziği - Futbol Haberleri

        UEFA'nın "Champions Matchday" isimli dergisinde, Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları öncesinde çalınan müzikten, Liverpool'un "You'll Never Walk Alone" (Asla Yalnız Yürümeyeceksin) marşına, futbol dünyasında bilinen birçok müziğin geçmişine dair incelemeler yer aldı.

        DEVLER LİGİ MÜZİĞİ

        "Devler Ligi" müziğinin Alman George Frideric Handel'in 1727'de bestelediği, "Zadok The Priest" isimli eserinden oluşturulduğu hatırlatılan makalede, marşın sözlerinin İngiliz bestekar Tony Britten tarafından yazıldığı kaydedildi. Ayrıca müziğin, Kraliyet Filarmoni Orkestrası ve St. Martin In The Fields Akademi Korosu tarafından seslendirildiği belirtilen incelemede, 1992 yılında da bugünkü halini aldığı bildirildi.

        "YOU'LL NEVER WALK ALONE"

        İncelemede, Liverpool'un "Asla Yalnız Yürümeyeceksin" şarkısının, 1945'te Richard Rodgers ve Oscar Hammerstein tarafından sahnelenen "Carousel" isimli müzikal için bestelendiği anlatıldı.

        Büyük Britanya'da 1963 yılının Kasım ayında, "Gerry and the Pacemakers" adlı İngiliz müzik grubu tarafından yeniden düzenlendikten sonra müzik listelerinde 1 numaraya çıktığı hatırlatılan şarkının, bu tarihten itibaren Liverpool tribünlerinin de vazgeçilmezi olduğu ifade edildi.

        "STERN DES SÜDENS"

        Makalede, Bayern Münih ile ilgili, Bavyeralı müzisyen ve bestekar Willy Astor ve stat anonsçusu Stephan Lehmann tarafından yazıldığı aktarılan "Stern des Südens" (Güneyin Yıldızı) marşının isminde, ülkenin güneyindeki Münih şehrine atıfta bulunulduğu belirtildi.

        "BLUE MOON"

        İlk olarak İngiliz kulübü Manchester City taraftarlarının kullandığı kaydedilen "Blue Moon" (Mavi Ay) isimli marşın, 1934'te Lorenz Hart ve Richard Rodgers tarafından ortaya çıkarıldığı bilgisine yer verildi. Manchester şehrinin mavi yakasına ait bu marşın ilk defa 1989-1990 sezonunun başında Liverpool ile oynanan açılış maçında söylendiği de hatırlatıldı.

        "HALA MADRİD"

        Makalede, İspanyol kulübü Real Madrid'in "Hala Madrid" (Bastır Madrid) isimli marşının ortaya çıkışının, başkent Madrid'deki bir restorana dayanan öyküsü aktarıldı. Marşın, İspanyol şarkıcı Jose de Aguilar tarafından 1952'de Aranjuez'den Madrid'e giden bir trende bestelendikten sonra bir restoranda peçeteye yazılarak, oluşturulduğu ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ