Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aziz Yıldırım açıklama, Aziz Yıldırım röportaj, Aziz Yıldırım 3 temmuz sürecini değerlendirdi, Aziz Yıldırım Fenerbahçe hakkında konuştu, Silivri Hedef 1 milyon üye kampanyası, Aziz Yıldırım'dan olay açıklamalar, - Fenerbahçe Haberleri

        Silivri Fenerbahçeliler Platformu'nun organize ettiği ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da katıldığı, 'Hedef 1 Milyon Üye' projesi tanıtımı büyük ilgi gördü.

        Silivri'de düzenlenen organizasyona Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve yöneticilerin katıldığı gecede, Başkan Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada, ''Salı günü duruşmalarımız var. Duruşmalardan sonra önemli açıklamalar yapacağız. Kulübümüze sahip çıkma adına üyelerimizi çoğaltmayı hedefliyoruz. 3 Temmuz 2011'de evimizden alındığımızda söylediğimi yine söylüyorum, ''Biz kulüp olarak şike yapmadık, yaptırmadık 2008-2009 yıllarında beni hep dinlemişler. O zaman es kaza şampiyon olsaydık bizi o zaman içeri atacaklardı demekki, Biz Atatürkçü, laik, cumhuriyetçiyiz, sonuna kadar da böyle kalacağız." dedi.

        Fenerbahçe'de "Hedef 1 Milyon Üye" ile ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında Silivri'de düzenlenen organizasyonda 100'ün üzerinde sarı lacivertli taraftar kulübe üye olurken, 400'e yakın kişide üyelik müracaatında bulundu.

        Yoğun katılımın olduğu geceye; Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu, Turhan Şahin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fenerbahçe Şubeleri Trakya Bölge Sorumlusu Miraç Çam, Silivri Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Talip Şahin, Silivrispor Başkanı İhsan Atun, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, Dernekler Sorumlusu Murat Boyraz, çevre illerden gelen dernek başkanları, üyeleri ve çok sayıda taraftar katıldı.

        Gecenin açılış konuşmasını yapan Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, "Hedef 1 Milyon Üye" projesinin önemine değindi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Trakya Bölge Sorumlusu Miraç Çam'da geceye katılanlara teşekkür etti ve Trakya'da yapılan çalışmalara değindi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise konuşmasında Fenerbahçe Eğitim Kurumları için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Aziz Yıldırım, sabır ve zamana ihtiyaçları olduğunu ifade ederken, "Bundan 8 yıl önce Manisa'da Fenerbahçe'nin artık büyümesi için "1 Milyon Üye" Projesi'nin hayata geçirilmesi ile ilgili arkadaşlar arasında konuşmalar yaptık. Yöneticilerle o zamanki rahmetli Divan Başkanımız Yüksel beyle, tabi sonradan başımıza 3 Temmuz olayları gelince bu biraz aksamış oldu." diyerek, şöyle konuştu:

        "Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan bir proje bu. Buna ben hiçbir zaman ekonomik olarak bakmadım. Fenerbahçe artık üstleri iyice açılmış bir markadır. Fenerbahçe yalnız Türkiye'de değil Avrupa'da da dünyanın her yerinde tanınan, bilinen bir marka olmuştur. Bu markaya sahip çıkmak lazım. Bu markaya yalnız bizlerin azınlık olarak gözüken İstanbul'daki belli zümrenin değil bütün Anadolu'nun, bütün Türkiye'nin, Trakya'nın her yerindeki Fenerbahçelilerin sahip çıkması lazım. O zaman Atatürk'ün bize bırakmış olduğu Cumhuriyetle beraber yaşayan ve bugün son kale dediğimiz Fenerbahçe ömür boyu bu süreci tamamlayacak, devam edecektir.

        Bunun için 1 milyon üye projesine başladık ve gayette iyi gidiyor. Ama biraz sabır ve zaman istiyor. Hedef her yerde Fenerbahçe evleri açmak. Bu evlerde bütün Fenerbahçeleri bir arada toplayarak birlikte zaman geçirmeleri ve aynı zamanda faydalanması için yapıyoruz. Her yerde mal sahibi olduğumuz arazilerde kulüp adına tescili olduğu yerlerde biz kulüp olarak yapacağız, yapmaya çalışacağız hep beraber."

        "DURUŞMADAN SONRA KAMUOYUNA GENİŞ AÇIKLAMALAR YAPACAĞIZ"

        Bu önümüzdeki dönemde mali olarak kriterler yapılması ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in açıklamalarına da dikkat çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

        "TFF'nin hem başkanı hem de teknik sorumlusunun açıklamalarını hepimiz duyuyoruz. Tabi ki mali kriterlere uymak hepimizin gerekliliğini getirmesi gerektiği bir konu. Ancak ben bu haftadan itibaren, biliyorsunuz Salı günü duruşmamız var. Duruşmadan sonra kamuoyuna geniş açıklamalar yapacağız. Ve biz 2015'teki seçimden sonra da kulübün 3 sene içindeki bütün yapılanma programını açıklayacağız.

        Bugün eski SPK başkanı Fenerbahçe Kongre Üyemiz Ali İhsan Karacan'da bizim sportif A.Ş'den bağımsız üye olarak görevine başladı. Onu da buradan tekrar tebrik ediyorum. Onun katkıları ve diğer arkadaşlarla beraber, 3 yıllık; 2015-2018 projeksiyonunu hazırlayacağız. Bütçeleri ve programları bu Mayıs ayındaki kongrede de biz gelip sunacağız. Burada en önemli kısım üye potansiyeli. Üye potansiyelinin yükselmesiyle kulübe daha çok sahip olma projeksiyonu gerçekleşmiş olacak.

        Bunun için hepinizden rica ediyorum. Normal üye, temsilci üye hiç biri fark etmez. Fenerbahçe'nin olan her yerde herkes aynı şartlarda faydalanma ve yaşama hakkına sahiptir. Normal üye ile temsilci üye oy haricinde hiçbir yerde ayrılmıyor. Temsilci üyelerde bulundukları yerlerde seçimlerle gelip oy atabiliyorlar. Belli zaman süre sonunda inanıyorum ki temsilci üyelerde normal üyeliğe geçecekler. Bunun da böyle olması lazım. 500 bin kişi temsilci üye var, 100 bin kişi normal üye var; o zaman tabi ki temsilci üyelerin de normal üyeliğe geçiş sağlarlar diye düşünüyorum."

        "BİZ ŞİKE YAPMADIK"

        3 Temmuz 2011'de patlak veren ve kamuoyunda büyük ses getiren şike süreciyle ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Aziz Yıldırım, "3 Temmuz sabahı evimizden alınıp götürüldüğümüz zaman dahi bizim şike yapmadığımızı hep söyledim. O tarihlerde telkin yapanlar vardı. 'Başkanlığı bırakırsanız bu olay daha değişik mecralara gider ve bu yaşayacağımız dertler biter diye …' Ben o gün de kabul etmedim. Çünkü biz şike yapmadık." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

        "Şikenin nasıl yapıldığını bu ülkede gören ve bilen insanlarız. Çok gördük. 2009-2010 sezonunda son haftaya girilirken Fenerbahçe liderdi. Trabzon'u yendiğimiz takdirde şampiyon olacaktık. Ama sahamızda Trabzonsporla berabere kaldık, çok goller kaçırdık. Ertesi gün stadımızda olaylar oldu, bazı Fenerbahçeliler statta kendilerinden beklenmeyen hareketler yaptılar. Stadı yaktılar, stadın çatıları yandı. Oyuncularımızı o günkü zor şartlarda ambulanslarla evlerine götürdük. Bazı arabalarla, emniyetlerle evlerine götürdük.

        Gerçekleri de hepimiz unutmayalım, bilelim içimizde de. Ondan sonra yalnız 1 hafta önce bir Sayın bakan çıktı 'ligde şaibe var' dedi. Ondan 1 hafta sonra şaibe bitti. 2008-2009 yılında beni yine Devrimci Karargah'la ilgili almış oldukları mahkeme kararının içerisinde bugün yargılandığım aynı sözlerin yazılı olduğu şekilde isim vermeden ama altında telefonlarımızın yazılı olduğu halde 2009 yılında dinleme yapılmış. Biz o zaman şampiyon olsaydık, öyle zannediyorum o zaman bizi içeri atacaklardı. O zaman Metris'e girecektik. Ama başkaları şampiyon olduğu için hiçbir işlem yapmadılar. 2008 yılında da dinlemişler ben öyle zannediyorum ki, belki zamanla bunlar çıkacaktır. 2004-2005'lerde de dinlemişler ama bir şey bulamadıkları için bugün karşınızdayım. Düşüncelerimi rahatça söyleyebiliyorum."

        "BİZ ATATÜRKÇÜ, CUMHURİYETÇİ, LAİK BİR CAMİAYIZ"

        Başkan Aziz Yıldırım, "Bugün yine twittreda ki ben hiç kullanmadığım için arkadaşlar getirdiler. Yine işte birilerine ben paralar vermişim. Öbür tarafta da diyor ki o, 50 milyon dolar istedi gibi söylemler. Biz, bizi iteni de tutmayanı da biliyoruz. Bunu herkes de ne anlıyorsa anlasın. Biz Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik bir camiayız. Sonuna kadar da biz hepimiz bu cumhuriyetin son kalesi Fenerbahçe olarak bekçileriyiz. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

        Camiaya ve sarı lacivertli taraftarlara "Fenerbahçe'ye sahip çıkın" çağrısı yapan Başkan Aziz Yıldırım, "Hepinizden tek isteğim, dileğim Fenerbahçe'ye sahip çıkın, Fenerbahçe'ye üye olun. Kulübe gelin, kulüpte görev isteyin, görev alın. 17 yıl önce başkanların, yöneticilerin paralı olması gerekirken bugün artık bunlara ihtiyaç yok. Bunun için Fenerbahçe'nin size, sizlerin de Fenerbahçe'ye ihtiyacı var. En büyük Fenerbahçe, iyi ki Fenerbahçeliyiz." diyerek sözlerini tamamladı.

        Konuşmaların sonrasında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Aziz Yıldırım'a plaket takdim ederken, Başkan Yıldırım da Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a forma verdi. Silivrispor Başkanı İhsan Atun, Başkan Aziz Yıldırım'a Silivrispor forması hediye ederken, Yıldırım da Silivrispor Başkanı İhsan Atun'a Fenerbahçe forması takdim etti.

        Daha sonra Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri üyelik başvurusunda bulunan taraftarın üyelik belgelerini imzaladı. Organizasyon Başkan Aziz Yıldırım'ın yeni üyelerle çektirdiği hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ