Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Elazığspor elazığspor başkanı selçuk cengiz öztürk'ün açıklamaları, elazığspor maddi kriz, elazığspor'a 5 milyon lira lazım - Futbol Haberleri

        PTT 1. Lig'de mücadele eden Elazığspor'da yaşanan maddi kriz, kulüp yönetimini harekete geçirdi. Yönetim kurulu üyeleri ve teknik direktör Ümit Özat ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Kulüp Başkanı Selçuk Cengiz Öztürk, Elazığspor'un zor şartlar altında ilk yarının sonuna geldiğini, ikinci yarı hedeflenen yere ulaşabilmeleri için şehrin yöneticilerinin takıma sahip çıkmalarını istedi. Kulübe sezon başından itibaren 6 milyon 300 bin lira para verdiğini belirten Öztürk, kısa vadede 5 milyon liraya ihtiyaçları olduğunu ve bu parayı transferde harcayacaklarını söyledi. Mücadele ettikleri diğer takımların yapacakları transferlerle üst sıralara çıkabileceklerine dikkat çeken Öztürk, devre arasında transfer yapabilmeleri için acil paraya ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Öztürk, "Yarın alttaki takımlar üç beş oyuncu takviye eder, biz hiçbir şey yapamayız.

        Allah muhafaza düşmeye oynarsınız. Bu da bir gerçek, realite. Aldığımız 22 puan yanıltmasın. Takviye yapmazsak alttaki takımlar takviye yapar, üç maç dört maç ters gider bu defa düşme pozisyonuna gelirsin. Niye bunları yaşayalım. Bizim burada kurduğumuz şu anda ligin en ucuz takımı. Bütçesi belli. Açık rakam da vereyim. Biz şehrimizi yönetenlerden 5 milyon para istiyoruz. Rakam da veriyorum 5 milyon lira. 5 milyon bize destek versinler hem transferlerimizi yapalım hem sezon sonuna kadar rahat gidelim. Benim geçmişte verdiğimi biliyorsunuz. 17 milyon para vermiştim bu da kongrelerde bellidir. Sezon başından bu saate kadar yani bu sezon başından kimse de karıştırmasın. Döndükten sonra ben o bir hafta kala zamandan bugüne kadar da 6 milyon 300 bin lira yine cebimden para harcamışım. Selçuk Öztürk tek başına 6 milyon 300 bin lira para vermiş bu sezon için sadece bakın. O zaman 5 milyon da birileri verecek. Bu destek bana özel de değil. Elazığspor'u sezon başında kim alsaydı 15 milyon şehri yönetenlerden para isterdi. İstendi de nitekim. Kime teklif edilirse edilsin o yönetim derdi ki kardeşim tamam yapayım ama 15 milyon para lazım. 15 milyon verecekseniz ben yapayım. Alan da olurdu. 15 milyonu da kimsenin verecek gücü yoksa ne olacak. Bakın biz 5 milyona razıyız. 5 milyon bize takviye yapılsın. Sezon sonuna kadar hocamla ve yönetim kurulumuzla transferlerimizi de yaparız. Sezon sonunu da getiririz" dedi.

        "HAKKIMIZ OLAN ARSALARI VE 5 MİLYON PARAYI HEMEN İSTİYORUZ"

        Elazığ Atatürk Stadyumu altındaki 4 dönümlük arazinin kendilerine tahsisi için gerekli çalışmaların kısa zamanda yapılmasını isteyen Öztürk, "Hakkımız olan araziyi ve 5 milyonu hemen istiyoruz. 5 milyonun haricinde Elazığspor'a ait olan stadın altındaki araziyi de istiyoruz. O bizim hakkımız, Elazığspor'un hakkı. O benzinliğin yerini istiyoruz. Onun da bir an evvel bize teslim edilmesini istiyoruz. Biliyorsunuz orayı biz bakanlıkla da konuştuk, mücadelemizi verdik. Belediye üzerinden Elazığspor'a verilecekti. Bir de eski spor salonunun olduğu boş alanda kapalı otopark yapılıp Elazığspor'a verilecekti. Bu taahhüt de verilmişti. Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu oradadır, bakan bey de oradadır. Bu taahhütle bu iki yer Elazığspor'a devredilecek. Bunları da istiyoruz. Çünkü ihtiyacımız var. 2 yıldır devri yapılmadı. 3,5-4 dönümlük bir yer. 1,5-2 yıldır bize devri yapılmadı. Bunu da yeni belediye başkanımızdan istiyoruz. Beklentimiz fazla değil. Hakkımız olan yerler ve 5 milyon para" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ