Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Galatasaray-Beşiktaş hangi stat da oynanancak, Galatasaray-Beşiktaş Olimpiyat stadı son durum, Olimpiyat stadı elektrik kesintisi, - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR/Murat AĞCA

        İski pompalarına giden elektrik hattı da stattan ayrıldı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi, maç sırasında herhangi bir kriz yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alındı. Avrupa Ligi’nde önce zemin sonrasında elektrik kesintisi ile gündeme gelen statta yaşanan enerji sıkıntısına 10 gün önce HABERTÜRK dikkat çekmiş, stadın şehir cereyanınından ayrılarak jeneratöre geçeceğini duyurmuştu. İşte o haber sonrası stada gelen elektrik hattından beslenen İSKİ pompaları için ayrı bir hat çekildi ve zaten konutlar nedeniyle aşırı yüklenen sistem rahatlatıldı. Maç sırasında saha aydınlatması da kiralanan 6 adeta dev jeneratörle doğrudan beslenecek. Kiralık jeneratör uygulamasına sonraki maçlarda da devam edilecek.

        ZEMİN İÇİN ÖZEL ÖNLEM

        Stadın zemini de kar yağışı sonrası herhangi bir müdahale olmaması ve kar sularının drenajla tahliye edilmesi sonucu bozulmadı. Yağmur ihtimaline karşı saha zeminine ince kumlama yapılması planlanıyor. Ayrıca 10 kişilik bir bakım ekibi de maç sırasında hazır bulunacak. Büyükşehir Belediyesi de acil kış müdahale araçlarıyla stat çevresine tuzlama yapacak.

        OLİMPİYAT'TA TAMPON BÖLGE

        Olimpiyat Stadı’nda geçen sezon G.Saray’la oynanan derbide Beşiktaş taraftarı, uzatma dakikalarında sahaya girmişti. Yarınki maçta bu olayın tekrar yaşanmaması için emniyet güçleri de yoğun tedbirler alıyor. Tribünler ile saha 2 metre yüksekliğindeki bariyerle ayrılacak. İlk 4 sıra panolarla kapatılacak, 5. sıraya da çepeçevre polis ve özel güvenlik yerleştirilecek. Ayrıca stada gelen metro hattına ek seferler konulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ