Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu semih kaya sakatlık pozisyonu, galatasaray mersin idman yurdu maçı olayları, galatasaray mersin idman yurdu semih kaya sakatlık, galatasaray mersin idman yurdu tartışmalı pozsiyonlar, galatasaray mersin idman yurdu bülent yavuz - Futbol Haberleri
        1

        Türk Telekom Arena'da her şey vardı. Seyirci yok diyorlar, tıka basa doluydu. Goller vardı. Penaltılar vardı ve müthiş zevkli ve bir o kadar da adeta gözlerin pasını silen muhteşem bir futbol vardı. İşte futbol bu.

        2

        Hakem Fırat Aydınus, bu güzel maçın önemli mimarlarından biriydi. Mersin İdman Yurdu'nun kazandığı penaltı, bal gibi penaltıydı. G.Saraylıların isyanı yersizdi.

        3

        Galatasaray'ın 1. golünden önce oyuna çabuk sokulan topta hakemin çağdaş yorumu vardı ve mükemmeldi. 1. devrede Servet'in eline gelen top, penaltı değildi.

        4

        Servet net bir şekilde elini kaçırıyor ve el doğal konumdaydı. Serkan Balcı'nın eline gelen topta, penaltı veren hakemi kovalarlar. Burada da Aydınus'un mükemmel yorumu vardı.

        5

        44. dakika Felipe Melo sarı kart gördü ve yüzde 100 doğruydu. Sneijder'in gördüğü sarı kart da yüzde 100 doğruydu. 54. dakikada Mersin kalecisinin Burak'a yaptığı müdahele ayağıyla çok net ve açıktı. Mersin kalecisinin itirazını anlamak mümkün değil. Yüzde 100 penaltıydı hem de ballı kaymaklı penaltıydı. Kalecinin sarı kartı yeterliydi.

        6

        Servet Çetin, Chedjou'nun kafasına gelen topa, koluyla net bir şekilde oynuyor. 1. Servet eli penaltı değildi ama 2. Servet kolu yüzde 100 penaltıydı. Hakem bunu kaçırdı. Chedjou'nun kafası da direkten döndü ve pozisyon da kaynadı gitti.

        7

        Murat Ceylan'ın ayağına basan Selçuk sarı kart almalıydı. Hakem çok yakın olmasına rağmen pozisyonu devam ettirdi. Sebebi şu: Sarı mı kırmızı diye ikilem yaşadığını düşünüyorum. Kırmızı olmaz ama sarı yeterliydi. 77. dakikada ceza alanı içinde Burak'ın müdahalesi net ve açık fauldü. Burada penaltı yoktu ve Burak'ın da itiraz etmemesi gerekirdi.

        8

        Servet'in Sneijder'e kötü söz kullandığı görüntülerde çok net ve açık olarak görüldü. Hakem, kaçırdı diye düşünüyorum. Yoksa affetmezdi. Servet Çetin atılmalıydı.

        9

        NOT: Hakem Fırat Aydunus, sarı kartı olan Sneijder ve Melo'ya töleranslı davrandı. Hani diyorlar ya, "Hakemin 1. görevi oyuncuları sahada tutmaktır" diye, işte örnek budur. Tam sınırdaki töleranstı. Bir adım daha öteye gitselerdi, inanıyorum ki atılırlardı.

        10

        Fırat Aydınus, bu maçta Servet'in koluna gelen topla, Selçuk'a çıkartmadığı sarı kart ve Servet'in ağzından çıkan yakışıksız küfüre kırmızı kart gösteremedi. Bunu yüzde 100 duymadığına inanıyorum. Wederson'un 2. sarı karttan atılması da tam yerinde ve doğruydu.

        11

        Maç 3-2 bitti. Hakemin kusurlarını yazdım ama güzel oyunda bol gollerde ve müthiş mücadelede hakemin de payı vardı. Bunu da görmezden gelmeyelim. Verdiği ve vermediği penaltılar (Servet'in kolu hariç) örnek kararlardı. Kusurları bunlardı ama, tekrar ediyorum ama bu güzel maçta hakem de çok güzeldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ