Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Erciyes Fenerbahçe penaltı, Fenerbahçe penatlı - Fenerbahçe Haberleri
        1

        14. haftanın açılış maçında Fenerbahçe deplasmanda Kayseri Erciyesppor'u 1-0 yenerek altın değerinde 3 puan aldı. Penaltı olmasa Fenerbahçe ve Erciyes, sabaha kadar oynasa da gol olmazdı.

        (Fotoğraflar: Vedat Danacı)

        2

        Erciyes ceza alanı içerisine ortalanan topta defans oyuncusu Mehmet Akgün pozisyon gereği yere düşerken toparlanmaya çalışıyor. Bir eli de yukarıda ve açık. Bu açık ve yukarıdaki kola gelen topa her hakem penaltı verebilir. Peki bu el kasıtlı mı kalktı? Oyuncu yere düşerken elini bu kadar açmalı mıydı?

        3

        Bu çarpma Fenerbahçe’nin avantajını yok mu ediyordu? Veya tam tersi, oyuncu kendine ve takımına bir avantaj mı sağlıyordu? Tam ortada bir pozisyon. Nereye çekersen oraya gider. Hakem tereddütsüz penaltı verse tartışma olmazdı. Zaten hakemlik etiğinde geç verilen karar her zaman tartışılır.

        4

        Bu pozisyon da öyle bir pozisyondu. Kurallardaki yeni ifadeye göre de gri pozisyondu. Hakem “Penaltı” dedi. Ben olsam vermezdim.

        5

        Burada hakem otoritesi açısından da bir zaaf var. Madem oyunu devam ettiriyorsun, aradan zaman geçtikten sonra penaltıya hükmetmen doğru değil. Ya penaltıyı zamanında ver ya da kararının arkasında dur.

        6

        5. ve 6. hakemlerin uygulanmaya konulduğu tarihten bugüne kadar kurtardıkları bir maç yok. Bozdukları bir yığın maç var. Sevgili Zekeriya Alp, kulakları çınlasın, bundan da hayli sıkıntılıydı.

        7

        Umarım yeni Merkez Hakem Kurulu Başkanımız, sevgili ağabeyim Yusuf Namoğlu, buna bir çözüm bulur. Penaltı için fazla değişik yorumların çıkacağına ihtimal vermiyorum. Kabul edelim ki, ağır bir karardı ve 5. hakem Koray Gençerler'in yanlış yorumlamasıydı.

        8

        Açılış iyi olmadı. İnşallah Cumartesi ve Pazar maçlarıyla yeni Merkez Hakem Kurulu ve hakemler, iyi bir kapanış yaparlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ