Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Messi artık çok yorgun, Messi'nin performansı nasıl, Messi'ye baskı mı yapılıyor? - Futbol Haberleri

        Alman basınına konuşan Martino, Messi'nin futbol kariyerinde 10 yıl boyunca çok önemli başarılar elde ettiğini hatırlatarak, "Yıprandı ve zorlandı çünkü her yıl 60-65 maça çıktı. Birçok karşılaşmada performansıyla önemli rol oynadı. Bu onu fiziksel ve psikolojik açılardan tüketti" iddiasında bulundu.

        Messi'nin sorumluluğunun diğer tüm futbolculardan daha fazla olduğunu ve baskı hissettiğini savunan Martino, "Kimsenin onun kadar yükü yok. Herkes maçlarda onun çözülmesini bekliyor ve bu durumu değiştirmek çok zor. Teknik direktörlerin bu konuya çözüm bulması gerekir çünkü oyunu onun üzerine kurabilirsiniz ama her maçı kurtarmasını bekleyemezsiniz" ifadelerini kullandı.

        Barcelona'nın kadrosunda Xavi Hernandez , Andres Iniesta, Neymar ve Luis Suarez gibi önemli futbolcular yer almasına rağmen tüm topların Messi'de topladığını ifade eden Martino, "Bence. Barcelona'daki takım arkadaşlarının Messi'den beklentisi, milli takıma oranla çok daha fazla. Barcelona birçok iyi oyuncuya sahip olduğu için büyük bir takım. Ama gerçek şu ki maçlarda sonucun değişmesi için herkes Messi'nin gözünün içine bakıyor" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ