Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Aziz Yıldırım Duygun Yarsuvat, Duygun Yarsuvat şike, Aziz Yıldırım şike - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Fethullah Gülen Cemaati'nin Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istediği yönündeki sözlerine açıklık getirdi. Başkan Yarsuvat, "Hanefi Avcı'nın kitabına bir bakın. Birde o davayı açan savcının kullandığı sıfata bakın. Bu davanın niye açıldığını görürsünüz. Aziz Yıldırım tehlike altında" dedi. Başkan Yarsuvat ayrıca, istifa edeceği yönündeki iddiaları da yalanladı.

        Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Duygun Yarsuvat ile başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Kadir Has Üniversitesi'nin spor hukuku konulu paneline katıldı. Panelde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yarsuvat, ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını değerlendirdi. Fethullah Gülen Cemaati'nin Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istediği, Yıldırım vermeyince de 3 Temmuz operasyonunun yapıldığını belirttiği konuşmasının hatırlatılması üzerine ise Yarsuvat, "Konuşmamız arasında geçmiş olabilir. Bu beyanda bir şey konuşmuş olabiliriz. Hanefi Avcı'nın kitabına bir bakın. O davayı açan savcının kullandığı sıfata bakın. Bu davanın niye açıldığını görürsünüz" dedi.

        "AZİZ YILDIRIM TEHLİKE ALTINDA"

        Aziz Yıldırım'ın bu iddiaları yalanladığının hatırlatılması üzerine ise Yarsuvat, "Evet yalanlayabilir. Aziz Yıldırım hala tehlike altında. Yeniden yargılanacak ama 'ne olur' var. Bu bir yargılanan insan psikolojisidir. Galatasaray başkanı olarak söylediğim için bu sözlerim gündeme geldi" dedi.

        'O sözleri keşke söylemeseydim' dediniz mi şeklindeki soruya ise Yarsuvat, "Ben hayatımda keşke demem. Yapmışsak yapmışızdır" diye konuştu.

        "BANA BASKI İŞLEMEZ"

        Yaptığınız açıklamaların ardından üzerinizde bir baskı oluştu mu şeklindeki soruya ise Yarsuvat, "Böyle bir baskı yok üstümde. Ben baskıya karşı şerbetliyim, bana baskı işlemez" dedi. İstifa edeceği yönündeki iddiaları değerlendiren Başkan Yarsuvat, "Kim söylüyor bunları? Konuşsunlar, söylesinler. Yönetim kurulu içinde de böyle bir şey olacağını hiç düşünmüyorum" dedi.

        "DEMOKRASİ DEDİĞİMİZ İDARİ SİSTEM BÖYLE İŞLİYOR"

        2-3 gündür Türkiye'de hukuk ile alakalı gözaltı işlemleri olmuştu. Basına, medyaya darbe şeklinde. Hukukçu olarak neler söyleyeceksiniz?" sorusuna ise Başkan Yarsuvat, "Duyduğum kadarıyla bir kısmı mahkemeye sevk edilmiş, bir kısmı serbest bırakılmış, bir kısmı için adli kontrol tedbiri istenmiş. Mesele zamanında yapılıyor ama benim hukukçu olarak düşündüğüm her insanın serbest olması. Her insanın özgürlüklerinden istifade etmesi gerekir. Demokrasi dediğimiz idari sistem bu şekilde yürüyor. Bundan evvel yapılanlarda yanlıştı. Bir Türkan Saylan olayı var. O çok yanlıştır. Kimse onu bugün hatırlamıyor. Çok hasta olan bir kadının evine girip, utanmasalar gözaltına da alınacaktı. Böyle intikam hislerinin de ülkeye faydası olacağını tahmin etmiyorum. İnsanlar biraz kendine gelmeli, 'Ne yapıyorum' demeli. Onu bekliyorum" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ