Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Duygun Yarsuvat Fenerbahçe, Fenerbahçe cemaat, cemaat 50 milyon dolar, Duygun Yarsuvat Fenerbahçe 50 milyon dolar - Fenerbahçe Haberleri

        Yalova'da bir otelde, "Hedef 1 Milyon Üye Projesi"nin tanıtım toplantısına katılan Şahin, etkinlik öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Şahin'e, bir gazetedeki köşe yazısında yer verilen ve Yarsuvat'ın söylediği öne sürülen, "Fethullah Gülen'in cemaatine mensup bazı kişiler tarafından Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istendiği, bunu vermeyince şike soruşturmasının başlatıldığı iddiası" hatırlatıldı.

        Bu iddianın gerçekleri yansıtmadığını dile getiren Şahin, "Cemaat meselesi tamamen hayal ürünü. Böyle bir şeyle ilgili ne Fethullah Hoca'nın cüreti yeter buna ne o cemaat mensuplarının. Öyle bir şey asla mümkün değildir. Başkanımız bu konuda gerekli açıklamaları yaptı" ifadesini kullandı.

        "KUPALARIMIZIN SAYISINI BAZEN ŞAŞIRIYORUZ"

        Şahin, Fenerbahçe'nin bu sezon Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olacağına inançlarının tam olduğunu vurguladı.

        Şampiyon olup dördüncü yıldızı takacaklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

        "Şu anda 9 ana olimpik branşta 70 kategoride faaliyet gösteriyoruz ve 2 bin lisanslı sporcu ordumuz var. Bu sporcularımızla hem ulusal hem uluslararası bütün yarışmalarda hep liderliğe oynuyoruz. Basketbol takımımız, 'yenilmez armada' denilen, sahasında yenilgisi olmayan Barcelona'yı dize getirdi. Diğer branşlarda da öyleyiz. Atletizmde Avrupa şampiyonu oluyoruz. Boksörlerimiz olimpiyatlar için en kuvvetli aday. Kupalarımızın sayısını bazen şaşırıyoruz. Her sene yüzlerce kupa kazanıyoruz ve müzemizde sergiliyoruz. Dolayısıyla bu sene birçok kupaya adayız. İddia ediyorum; bu yıl 50'nin üzerinde kupa kazanacağız."

        ALP'İN MHK BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETMESİ

        Turhan Şahin, Zekeriya Alp'in, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etmesini de değerlendirdi.

        İstifa etmenin, kişilerin özgür iradesinde olduğunu söyleyen Şahin, "Herhalde kendisi için doğru olduğuna inandığı için istifa etti. Onun istifa etmesi hakkında yorum yapmamız yanlış değerlendirilebilir. Türk futbolu için hayırlı olsun" diye konuştu.

        "Hedef 1 Milyon Üye Projesi"yle Fenerbahçe Spor Kulübünün mali özgürlüğüne kavuşacağını ifade eden Şahin, "Bu projeyi Fenerbahçe'nin mali bağımsızlığı ve Fenerbahçe'nin halka açılması için düşündük. Tatbik edilen ve çalışılan bir projedir. Fenerbahçe, dar bir çevrenin kulübü değil. Çok genişletilmiş bir tabana yayılacak ve gerçekten halkın kulübü olacak. Böylelikle Fenerbahçe mali özgürlüğünü de kazanmış olacak" değerlendirmesinde bulundu.

        (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ