Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig süper lig istatistikleri, beşiktaş yabancı oyuncuların istatistikleri, demba ba'nın gol istatistikleri, süper lig'in gol istatistikleri, yabancı oyuncuların skora etkisi, yerli oyuncuların gol istatistikleri, süper lig gol istatistikleri, burak özdemir ha - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM / Burak ÖZDEMİR

        Sezon öncesi 5+3 olarak belirlenen yabancı kuralı sonrası bazı takımlar bu karara tepki gösterirken bazı takımlar ise bu kuralın doğru olduğunu savunmuştu. Takımlar 2014-2015 sezonu öncesi kadrolarını buna göre şekillendirdiler, bazı takımlarda yabancı oyunculara mecburen lisans çıkartılamadı. Peki geride kanal 13 haftada Süper Lig'de mücadele eden ekipler yerli ve yabancı oyuncularından ne kadar verim alabildiler. İşte birbirinden ilginç rakamlar...

        2

        YÜZDE 50 YÜZDE 50
        Süper Lig'e bu sezon yükselen ve tek galibiyetini Galatasaray karşısında alan Balıkesirspor'da 10 golün yüzde 50'si yabancılardan yüzde 50'si ise yerlilerden geldi.

        3

        RİZE'DE KAFA KAFAYA
        Mehmet Özdilek ile yollarını ayırıp takımın başına Hikmet Karaman'ı getiren Çaykur Rizespor'da atılan 12 golün 5'i yabancılardan 6'sı yerlilerden gelirken 1 gol de rakip takım oyuncusunun kendi kalesine attığı golden geldi. Yabancı oyuncuların gollere katkısı yüzde 45,4 olurken yerli oyuncuların etkisi ise yüzde 54,5 oranında.

        4

        SİVAS DA YABANCILARIN KALESİ
        Geçtiğimiz sezonun flaş ekibi olan ancak bu sezon istenileni bir türlü veremeyen Sivasspor'da atılan 13 golün 9'u yabancı oyunculardan 4'ü ise yerlilerden geldi. Yabancı oyuncuların gollere etkisi yüzde 69,2 olurken, yerlilerin etkisi ise yüzde 30,7 civarında.

        5

        GOL YÜKÜ YERLİ OYUNCULARDA
        Uzun süre ligde galibiyet yüzü göremeyen Eskişehirspor 15 gol kaydetti. Bu gollerin 7'si yabancılardan 8'i ise yerlilerden geldi. Yerlilerin gole katkısı yüzde 53,3 olurken yabancıların katkısı ise yüzde 46,6 oranında.

        6

        GÜCÜ, YABANCI OYUNCULARI
        Ligde 18 kez gol sevinci yaşayan Karabükspor'da yabancılar 12 gol yerliler ise 4 gol kaydetti. Yabancılar yüzde 66,6 oranında yerliler ise yüzde 22,2 oranında gole katkı yaptı.

        7

        ERCİYES'DE YABANCILAR ÖNDE
        Sezon Bülent Korkmaz ile başlayan daha sonra Uğur Tütüneker'i takımın başına getiren Kayseri Erciyesspor ligde 17 kez gol sevinci yaşadı. Bu gollerin 10'u yabancılardan 7'si ise yerlilerden geldi. Yabancı oyuncular yüzde 58,8 oranında gole katkı yaparken yerliler ise yüzde 41,1 oranında gol yollarında etkili oldu.

        8

        YABANCILAR ATIYOR
        Okan Buruk yönetiminde sezona iyi başlayan ancak son haftalarda kötü sonuçlar alan Gaziantepspor'un ligde attığı gol sayısı 13 golün 8'i yabancılardan gelirken 5'i ise yerlilerden geldi. Yabancıların gole katkısı yüzde 61,5 olurken yerli oyuncuların ise yüzde 38,4.

        9

        KONYA'DA YAKIN RAKAMLAR
        Sezona Mesut Bakkal ile başlayan ancak daha sonra Aykut Kocaman'ı takımın başına getiren Konyaspor'un ligde attığı 12 golün 6'sı yabancılardan 5'i yerlilerden 1'i ise rakip takım oyuncusunun kendi kalesine attığı golden geldi. Yabancıların katkısı yüzde 54,5 olurken yerlilerde ise bu rakam yüzde 45,4.

        10

        YILLANMIŞ ŞARAP: GEKAS
        Süper Lig'e çıktığı ilk sezondan beri ilk düşecek takım olarak gösterilen Akhisar Belediyespor bu sezon da iyi bir performans sergiliyor. Gol yükünü Yunan golcü Gekas'ın çektiği Manisa temsilcisinde yabancı oyuncular 12 gol yerliler ise sadece 3 gol kaydetti. Yabancıların katkısı yüzde 80, Gekas'ın gollere katkısı ise yüzde 73,3. Yerli oyuncularda ise bu oran yüzde 20.

        11

        GENÇLER'DE YABANCILAR BİR ADIM ÖNDE
        Sezon içerisinde teknik direktör değiştiren takımlardan olan Gençlerbirliği ligde 17 gol sevinci yaşadı. Bu gollerin 9'u yabancılardan 7'si yerlilerden 1'i de rakip takım takım oyuncusunun kendi kalesine attığı gollerden geldi. Ankara ekibinin attığı gollerin yüzde 56,2'si yabancılardan gelirken yüzde 43,7'si ise yerli oyuncuların ayağıdan geldi.

        12

        PAŞA'DA GOLLER PAYLAŞILIYOR
        Geçen sezon ve bu sezon ligin flaş takımı olmaya devam eden Kasımpaşa ligde 20 gol kaydetti. Bu gollerin 11'ni yerliler, 9'unu ise yabancılar kaydetti. Atılan gollerin yüzde 55'i yerli oyunculardan yüzde 45'i ise yabancılardan geldi.

        13

        BURSA, YABANCILARIYLA SEVİNİYOR
        Ligde Trabzonspor ile en fazla gol atan takım ünvanında olan Bursaspor'da yabancılar 17 gol atarken yerliler ise 6 gol sevinci yaşadı. Yeşil-Beyazlı ekipte atılan 23 golün yüzde 73,9'u yabancılardan yüzde 26'sı ise yerlilerden geldi.

        14

        MERSİN'İN SİLAHI YERLİ OYUNCULARI
        Geride kalan 13 maçta gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Mersin İdman Yurdu'nda yabancılar 7 gol atarken yerliler ise 11 gol kaydetti. Toplam 19 gol atan Mersin'in bir golüde rakip takım oyuncusunun kendi kalesine attığı golden geldi. Akdeniz ekibinin attığı 18 golün yüzde 61,1'i yerli oyunculardan, yüzde 38,8'i ise yabancılardan geldi.

        15

        YABANCILAR İKİYE KATLADI
        5. sırada yer alan Trabzonspor ise 13. hafta itibariyle Bursaspor ile birlikte attıkları 23 golle ligin en fazla gol atan takımı konumunda. Fırtına'nın ligde attığı 23 golün 15'i yabancılardan 8'i ise yerlilerden geldi. Bordo-Mavililerin ligde attığı gollerin yüzde 65,2'si yabancılardan gelirken yüzde 34,7'si ise yerlilerden geldi.

        16

        ARTIK NÖBETÇİ DEĞİL
        Ligde 4. sırada yer alan İstanbul Başakşehir'de ise 7 gol atan Semih Şentürk dışında yerli oyuncular gol atamadı. 5 farklı yabancı oyuncu ise 8 kez gol attı. Ligde 15 kez rakip fileleri sarsan Başakşehir'in gollerinin yüzde 46,6'sı Semih'ten gelirken yüzde 53,3'ü de yabancılardan geldi.

        17

        YABANCILARDAN MÜTHİŞ ORAN
        Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Fenerbahçe'de ise 6 farklı yabancı oyuncu 17 gole imza attı. 3 farklı oyuncu ise 4 gol sevinci yaşadı. Buna göre Fenerbahçe'nin ligde attığı 21 golün; yüzde 80,9'u yabancılardan yüzde 19'u ise yerlilerden geldi.

        18

        YERLİLER AÇIK ARA ÖNDE
        İkinci sıradaki Galatasaray ise sezon öncesinde 5+3 kuralına en fazla itiraz eden takımdı. Galatasaray'da 5 farklı yerli oyuncu 15 kez rakip fileleri sarsarken, 2 farklı yabancı oyuncu (Sneijder ve Chedjou) ise 5 gol attı. Buna göre Cim Bom'un ligde attığı golleri yüzde 75'i yerlilerden, yüzde 25'i ise yabancılardan geldi.

        19

        TAKIMIN YÜZDE 40'I DEMBA BA
        Lider Beşiktaş'ta, Süper Lig'de Demba Ba dışında hiçbir yabancı oyuncu gol sevinci yaşayamadı. Beşiktaş'ın attığı 20 golün 8'i Senegalli yıldızdan gelirken 6 farklı yerli oyuncu 12 kez gol sevinci yaşadı. Beşiktaş'ın ligde attığı gollerin yüzde 40'ı Demba Ba'dan gelirken yüzde 60'ı ise yerli oyunculardan geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ