Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe emmanuel emenike röportajı, emenike htspor'a konuştu, emenike usain bolt, emenike'nin açıklamaları - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR.COM / Ahmet Selim KUL

        FOTOĞRAFLAR: Hüseyin YAVUZ

        Adını PTT 1. Lig’de duyuran, ertesi yıl ayağının tozuyla Spor Toto Süper Lig’de fırtınalar estiren Emmanuel Emenike, ülkemizdeki tüm futbolseverleri kısa zamanda etkilemeyi başarmıştı. Güç, hız ve dayanıklılığın üst noktada buluştuğu Nijeryalı, top ayağına geldiğinde kendi taraftarını heyecandan ayağa kaldıran, rakip taraftara ise korku salan haliyle ligin en dikkat çeken oyuncularından biri olmayı sürdürüyor. Geç kavuştuğu F.Bahçe’de ilk yılını şampiyonlukla kapatan Emenike, HABERTÜRK’e verdiği özel röportajda tüm soruları samimiyetle yanıtladı. İşte Emenike röportajı:

        ‘HER ŞEY YOLUNDA’

        “Fenerbahçe’de iyi bir süreç geçirdiğimi düşünüyorum. Geride kalan 1.5 yıla baktığımda işler iyi gitti benim ve takım için. Her şey yolunda. Yine bu sürece baktığımda mutlu olduğumu söyleyebilirim. Tüm bunlar sebebiyle güzel bir 1.5 yıl geçirdim diyebilirim.”

        ‘EN CİDDİ RAKİP BEŞİKTAŞ’

        “Beşiktaş’ın bu sezon en ciddi rakibimiz olacağını düşünüyorum. Bu sezon gerçekten çok iyi bir iş çıkardılar ve şu anda zirvedeler.”

        ‘TOPU KAPAN RAKİP HAVALARA UÇUYOR’

        “Rakip stoperlerin bana karşı çok daha konsantre ve çok daha dikkatli oynadıklarının farkındayım. Savunma oyuncuları ne zaman benden top kapsa hem onların hem de taraftarının çığlıklar attığını ve çok mutlu olduklarını görüyorum. Bu durum beni daha çok motive ediyor. Çünkü o anları yaşadıkça, topu kaptıktan sonra o mutluluklarını gördükçe, ‘Ya ben hakikaten iyiyim galiba! Herhalde bu nedenle bağırıyorlar. Ben çok iyi bir oyuncuyum demek ki’ diye düşünüyorum. Diğer forvetler top kaptırdıklarında bu çığlıklar, bu sevinç olmuyor. Bunu görüyorum. Bu da elbette beni mutlu ediyor.”

        ‘GEÇEN YILKİ ŞAMPİYONLUĞU UNUTAMAM’

        “Şampiyonluk kupasını kaldırdığımız an, son derece duygusal bir andı benim için. Bu benim ilk lig şampiyonluğumdu aynı zamanda. Ben Fenerbahçe’ye ve Türkiye’ye zaten şampiyon olmak için geldim. İlk yıl bu hedefimize ulaştık. Ve çok şükür o şampiyonlukla her şey çok iyi, çok güzel oldu benim için. Eksik parça tamamlandı. O şampiyonluktan dolayı çok mutluyum ve hayatım boyunca unutmayacağım. Umarım bu sezon da takımımla birlikte şampiyonluk yaşayabiliriz. Bunun için de hepbirlikte çalışıyoruz.”

        ‘DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ’

        “Günden güne zorlaşan bir lig var aslında önümüzde. Her geçen gün, her geçen dakika bu lig daha da zorlu bir hal alıyor. İnsanlar belki ‘Fenerbahçe en zorlu, en önemli maçları geride bıraktı’ diyor ama bu lafların bizi etkilemesine izin vermemeliyiz. Önümüzdeki maçları da aynı şekilde, aynı ciddiyetle oynamalıyız. Tüm bu maçlara iyi bir şekilde konsantre olmalıyız. Şu an işler bizim için iyi gidiyor. Takım halinde iyi durumdayız ama buna kendimizi kaptırıp ‘Zorlu maçlar geride kaldı’ diye düşünüp bunun etkilemesine izin vermemeliyiz. Şampiyon olmamız için çok çalışmamız gerekiyor. Önümüzde çalışmamız gereken çok fazla zaman var.”

        ‘BU FORMAYLA DEVLER LİGİ HAYALİM’

        “Öncelikli hedefimiz tabii ki bizim için de çok özel bir hedef olan 4. yıldızı takmak. Zaten Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılabilmek için de bu gerekiyor. Bunun için hem oyuncular hem teknik heyet çok çalışıyoruz. Eğer şampiyon olup Devler Ligi’ne gitme hakkını elde edersek bizim için çok iyi olacak. Bu benim hayallerimden biri. Ben daha önce de o seviyede oynadım ama Fenerbahçe ile de oynamayı çok istiyorum. Şimdiden ‘Şu kadar gol atarım’ diyemem. Zamanı geldiğinde bunu tekrar konuşuruz. Siz de göreceksiniz zaten sahada. Tek diyebileceğim; Şampiyonlar Ligi’ne gitmemiz halinde iyi bir iş çıkaracağıma eminim.”

        ‘BENCİL OLMAM’

        “Kariyerimde çok asist yaptım. Çünkü ben her zaman takımın kazanmasını isteyen biriyim. Hep takımın mutluluğunu düşünürüm. Gol atmayı seviyorum ama asist yapmayı da seviyorum. Gol atmak için daha iyi pozisyonda bir arkadaşım varsa mutlaka ona pas vermeye çalışırım. Bencillik yapmamaya çalışıyorum ve bencil bir oyuncu değilim. Çünkü herkesin mutlu olmasını istiyorum. Çok asist yaptığımın en güzel örneği zaten geçen sene.”

        ‘İSMAİL HOCA İÇİN EKSTRA ÇABA GÖSTERİYORUZ’

        “İsmail hocamızla iyi bir ilişkimiz var. Ben buraya geldiğimden beri büyük saygı duyuyordum ve o da bana saygı duyuyor. Bu yıl, geçen yıl farketmeden saygı ve sevgi içerisinde ilişkimiz devam ediyor. Çok iyi ve son derece çalışkan bir insan. O nedenle şu ana kadar hiçbir problemimiz olmadı. Her şey çok iyi gitti. Yardımcı antrenörken teknik direktörümüz olması onu kesinlikle değiştirmedi. Herkesi mutlu etmek için çok uğraşıyor. Etrafındaki herkes mutlu olsun istiyor. Futbolcular arasında ki dengeleri çok iyi sağlıyor. Siz de, taraftarlar da futbolcuların hepsinin mutlu gözüktüğünü görüyordur. Bu takım için çok çalışıyor, çok uğraşıyor... Herkesle saygı ve sevgi çerçevesinde güzel ilişkiler kurduğu için sahaya çıkan herkes onun için ekstra çaba sarf etmeye gayret ediyor.”

        ‘BUNLAR FUTBOLUN DOĞASINDA VAR’

        “Gaziantepspor maçında tribünler ve kaptanımız Emre ile aramda bir olay yaşandı. Futbolda bu tarz şeyler olabiliyor. Özellikle Fenerbahçe gibi bir takımda oynuyorsanız ve kendi evinizde oynadığınız bir maçın 2. yarısında skor hala berabereyse böyle şeylerin olması son derece doğaldır. Çünkü o sırada kazanma mecburiyetimiz var. Kaptan ile yaşadığımız da bunla alakalı şeylerdi ve futbolun doğasında olan son derece normal şeylerdi. Bu konu artık geride kaldı ve çoktan çözüldü. Ama İsmail hocanın bu süreçteki etkisi gerçekten çok büyüktü. Benim o sürecin ardından kendimi geliştirmemi de o sağladı.”

        ‘BOLT’U ÇAĞIRIN YARIŞALIM’

        “Usain Bolt’u gidip çağırın, onla yarışalım. Kimin kazanacağını görebilmeniz için onu çağırmanız gerekiyor. Gelmesi halinde ben onla yarışırım. (Gülerek)”

        ‘SERT VE KATI BİRİ DEĞİLİM’ “

        Şakalaşmayı çok seven bir insanım. Etrafımda kim varsa mutlu etmek istiyorum. Özellikle takım arkadaşlarımla şakalaşmaya, onları mutlu etmeye çalışıyorum. Sürekli gülelim istiyorum. Bazen çok ciddi gözükebilirim. İnsanlar dışarıdan baktığında çok katı olduğumu düşünebilir. Ama o anlarda bile benim kalbim, içim öyle değil. Ben hiçbir zaman çok katı, çok sert, çok ciddi bir insan değilim.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ