Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Roberto Carlos Sivasspor, Roberto Carlos Tuzlaspor, Tuzlaspor Sivasspor - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Roberto Carlos, kendi oyuncularının performansını eleştirdiği açıklamasında, Tuzlaspor'un maça iyi motive olup savaştığını ve haklı bir galibiyet elde ettiğini söyledi.

        Kupada ikinci maçtan da üzgün ayrıldıklarını kaydeden Brezilyalı teknik adam, "Oyuncularımızın yeterli performansı vermemesi nedeniyle kafamızda soru işaretiyle gidiyoruz" dedi.

        Ligde ve kupada kötü gidişatın sürdüğü anımsatılarak, devre arası için takımla ilgili düşünceleri sorulan Carlos, "Tabii ki bazı değişiklikler olacak. Gidenler ve gelenler olacak. Gelecek olan arkadaşların şu anda oynayan arkadaşlardan daha fazla motivasyon içinde sahada olması bizim için en önemli olan şey. Kupada yaşadığımız bu durumları hayatımda hiç yaşamadım. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Hepsini düzelteceğiz" şeklinde konuştu.

        Sahanın suni çim olmasının oyunlarını etkileyip etkilemediği sorusuna ise Brezilyalı çalıştırıcı, şunları söyledi:

        "Sahanın sentetik olmasıyla hiçbir alakası yok. Her iki takım için de aynı şartlar vardı. Onlar bizden biraz daha alışık olsalar da bu bir mazeret değil. Asıl önemli olan oyuncuların hırsları, arzuları, istekleri ve motivasyonları. Aynı hatalara tekrar tekrar düşmemeleri gerekiyor. Bu takımda herkese oynama fırsatı verdik ve kendileri bize kimin oynayabileceğini, kimin oynayamayacağını gösterdiler."

        TUZLASPOR CEPHESİ

        Ziraat Türkiye Kupası'nda, Sivasspor'u 3-1 yenen Spor Toto 3. Lig 1. Grup temsilcisi Tuzlaspor'un teknik direktörü Zafer Yiğit, her maça aynı ciddiyette çıktıklarını, kupada gidebilecekleri yere kadar gitmek istediklerini söyledi.

        Yiğit, Tuzla Belediye Stadı'ndaki maçın ardından yaptığı açıklamada, izleyenlerin keyif aldığı bir mücadele olduğunu belirterek, "Her maçımızı böyle oynamaya çalışıyoruz. Futbolcularımız ellerinden geleni yaptılar. Girdikleri pozisyonları gol yaptılar. Bir kaç gol daha olabilirdi. Sonuçta 3 puan aldık ve grupta 6 puan yaptık. Kazanabildiğimiz kadar kazanmaya devam edeceğiz. Sivasspor'un da bir an önce çıkışa geçmesini diliyorum" diye konuştu.

        Bu sezon önceliklerinin Spor Toto 2. Lig'e yükselmek olduğunu dile getiren Yiğit, "Tabii ki önceliğimiz lig ama her takımı yenebilecek düzeyde olduğumuzu düşünüyoruz ve kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Alabildiğimiz kadar galibiyet alıp çıkabilirsek bir üst tura çıkarız. Çıkamazsak da ligde devam ederiz" ifadelerini kullandı.

        Şu ana kadar kupada iki Süper Lig takımını yendikleri ve grupta Gaziantepspor ile de karşılaşacakları anımsatılan Yiğit, "Haddimizi biliyoruz. Rakiplerimize de saygı duyuyoruz. Onlar da bize göre farklı kadro çıkarabilirler. Her maçı kazanacağız diye bir şey yok. Şu an iyi gidiyoruz. Bizim de maç kaybedeceğimiz zamanlar olacaktır. Gaziantepspor maçında da elimizden gelen en iyi oyunu oynayacağımızı söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ