Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MHK Başkanı istifa, Zekeriya Alp istifa etti - Futbol Haberleri

        Her hafta Salı günü düzenlediği basın toplantısıyla hakem kararlarını basın mensuplarının karşısında değerlendiren Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, bu haftaki toplantıda görevi bıraktığını açıkladı.

        Gaziantepspor-Beşiktaş maçının ardından kırmızı-siyahlı kulübün başkanı İbrahim Kızıl'ın kendisine yönelik sert eleştirilerini barkovizyondan izleten Zekeriya Alp, daha sonra sinirli bir şekilde görevi bıraktığını duyurdu.

        Zekeriya Alp, istifa kararını açıklamasının ardından "Haddini bilmeyenlerin çoğaldığını görüyorum. Atıp tutmakla bu işler olmaz. Buyrun ben de bırakıyorum. Geçmişimi istiyorlar ama geçmiş bir daha gelmeyecek. Artık MHK'de bu tip işlerden insanları uzaklaştırmak için 3 yıldır arkadaşlarımla çalışıyorduk. İnsanlar sadece 1 takdir bekliyor. Türk sporunda her kademede görev aldım. Sen bana nasıl şüpheli dersin? Önce kendine bak sen! Bu istifa bir birikim. Kıvılcım bu nokytaya geldi. Çok düşündüm, kimsenin haberi yoktu. Yıldırım Demirören'in de haberi yok. Kolay kolay pes etmem ama bu tip durumlarda ne yapılması gerekiyorsa onun yapılması lazımdı" dedi.

        PEKİ İBRAHİM KIZIL NE DEMİŞTİ?

        Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Beşiktaş maçı sonrası şu ifadeleri kullanmıştı:

        "Bu MHK ile bu iş gitmez. TFF Başkanımız Yıldırım Demirören'den şüphemiz yok ama MHK üzerinde ciddi şüphemiz var. Bu MHK ile bu iş gitmez. Büyükleri koruyorlar hakemler, bariz hatalar yapıyorlar. Gökhan Töre'nin dirsekle vurmasını gözlemciler, insanlar görüyor ancak kart verilmiyor. Dokunduğu anda kırmızı kart verilmesi lazım. MHK Başkanı değiliz ama talimat bu olmalı. Bu MHK Başkanı ile bu iş gitmez. Bizimle, başkanlarla, yönetimlerle, şehirlerle adeta alay edercesine konuşuyor. Pişkince çıkıp her şey güllük gülistan gibi konuşuyor. Bu MHK Başkanı ile gitmez, bu iş sıkıntılı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ