Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Beşiktaş Liverpol ile eşleşti, Trabzonspor Napoli işe eşleşti - Futbol Haberleri
        1

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Turu'nda İngiliz devi Liverpool ile eşleşti. Daha önce Avrupa Kupalarında temsilcilerimiz ile 10 maça çıkan Kırmızılar, bu maçlarda 5 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet almıştı.

        2

        İngiliz devi, 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş ile eşleşmiş; siyah-beyazlı temsilcimiz ilk maçı İnönü'de 2-1 kazanmıştı. Rövanş maçında Liverpool, Beşiktaş'ı 8-0'lık hezimete uğratmıştı.

        3

        Bu skor, Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı mağlubiyeti olarak tarihe geçmişti. O dönem Ertuğrul Sağlam'ın teknik direktörlüğünü yaptığı siyah beyazlılar, Peter Crouch (2), Yossi Benayoun (3), Ryan Babel (2) ve Steven Gerrard'ın golleriyle tam anlamıyla dağılmıştı.

        4

        İngiltere'nin en önemli kulüplerinden biri olan Liverpool'un tarihi başarılarla dolu. 18 kez Premier Lig şampiyonluğu bulunan Liverpool'un 7 FA Cup, 5 Şampiyonlar Ligi, 3 kez de UEFA Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

        5

        Sezon öncesi yaptığı 151 milyon Euro'luk transfer harcamasına rağmen ligde istediği konuma bir türlü gelemeyen Liverpool 16 haftası geride kalan Premier Lig'de 21 puanla 10.sırada yer alıyor.

        6

        Beşiktaş bu sezon İngiliz takımları ile 4 maç yaptı. Bu maçlarda 1 galibiyet 2 beraberlik 1 yenilgi aldı. 2 gol attı ve 2 gol yedi.

        7

        Demba Ba kariyeri boyunca Liverpool'a karşı 5 maça çıktı ve 2 gol attı. Premier Lig kariyerinde son golünü Liverpool'a karşı atmıştı.

        8

        LIVERPOOL'UN HAYALLERİNİ YIKMIŞTI
        27 Nisan 2014 tarihinde; Demba Ba 45. dakikada Gerrard'ın hatasını iyi değerlendirip takımını öne geçiren golü kaydetmişti. Kalan haftalarda Crystal Palace ile berabere kalan ve Newcastle United'ı mağlup eden Liverpool, liderliği kaybetmiş ve kupayı Manchester City'a kaptırmıştı.

        9

        İstanbul'un Liverpool için ayrı bir önemi var! İngiliz ekibi son Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'nu 25 Mayıs 2005 yılında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve efsane finaller arasına giren maçta Milan'ı geçerek almıştı. Beşiktaş ile Liverpool arasındaki mücadele aynı statta oynanacak.

        10

        Maçlarını 45 bin kapasiteli Anfield Road Stadı'nda oynayan Liverpool'un lakabı Kırmız Anka Kuşları olmasına rağmen Kırmızılar olarak tanınıyor.

        11

        Yaz döneminde en büyük yıldızı Luis Suarez'i Barcelona'ya kaptıran Liverpool, forvet hattındaki boşluğu AC Milan'dan getirdiği Mario Balotelli ile doldurmaya çalışsa da, İtalyan golcü henüz beklenenleri veremedi.

        12

        Southampton'tan 25 Milyon Pound' ortasaha futbolcusu Adam Lallana'yı getiren İngiliz ekip, Emre Can, Dejan Lovren, Lazar Markovic, Rickie Lambert ve Alberto Moreno gibi önemli transferlere de imza attı.

        13

        Beşiktaşlı futbolcu Kerim Frei, Instagram hesabından "İntikam zamanı" diye yazdı.

        14

        Avrupa kupalarında bugüne dek 119 maç oynayan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda eşleştiği İtalya'nın Napoli takımıyla ilk kez karşı karşıya gelecek. Napoli, maçlarını 78 bin kişilik San Paola Stadı'nda oynuyor.

        15

        Napoli, Serie A'da 15. hafta sonunda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 24 puan toplayarak 7. sırada yer alıyor. Trabzonspor Avrupa kupalarında İtalyan takımları ile 14 maç yaptı. Trabzonspor bu maçlarda 3 galibiyet 5 beraberlik 6 yenilgi aldı.

        16

        Teknik direktörlüğünü Rafael Benitez'in yaptığı İtalyan takımının kadrosunda, Gonzalo Higuain, Marek Hamsik, Jose Maria Callejon, Dries Mertens ile Türk kökenli İşviçre vatandaşı olan Gökhan İnler gibi önemli oyuncular bulunuyor.

        17

        Geçtiğimiz sezon başında Real Madrid'den Napoli'ye transfer olan Higuain takımın en büyük gol silahı. Önceki sezon Napoli formasıyla çıktığı 46 maçta 24 kez rakip fileleri havalandıran Higuain, bu sezon forma giydiği 23 maçta 10 kez golle buluştu.

        18

        Higuain'in yanı sıra takımın bir diğer önemli ismi ise orta sahanın dinamosu Marek Hamsik.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ