Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Kardemir Karabükspor Bursaspor, Karabükspor, Karabükspor-Bursaspor, Mabiala, Josue, Kırmızı kart, Bilerek kırmızı kart gördü - Futbol Haberleri

        K arabük-Bursa maçında ilginç bir olay yaşandı. Bursa’yı konuk eden Karabük’te mücadele öncesi 3 sarı kartı bulunan ve 62’de sarı kart gören Mabiala, 90+4’te bilerek ikinci sarıdan kızardı. Hocası Tolunay Kafkas’ın “Kırmızı görmesini ben istedim” demesi, hem Mabiala’yı hem de Kafkas’ı yaktı. TFF Disiplin Talimatı hükümleri gereği, bilinçli kart gördüğü için Mabiala’ya 2 maç, itirafta bulunarak sportmenliğe aykırı davrandığı ortaya çıkan Kafkas’a da 2 maç ceza gelmesi bekleniyor. Aynı durum Bursa cephesinde de yaşandı. Tıpkı Mabiala gibi uyanıklık yapan ve cezayı kupada çekmek isteyen Josue, 90+3’te ikinci sarıdan kızardı. Bursa’nın hocası Şenol Güneş, “Trabzon maçında oynamak istedi” dedi. Josue’nin de 2 resmi müsabakadan men edilmesi bekleniyor. Her iki oyuncu ve hocaları hakkındaki karar perşembe günkü PFDK toplantısında verilecek. Gelecek cezalar, kupanın yanı sıra ligde de çekilecek.

        OYUNCULARA İKİŞER MAÇ CEZA YOLDA

        MİNİ YORUM: ATİLLA TÜRKER: REZALET

        Olayın elle tutulur tek bir tarafı yok... Ayıp ötesi bir durum bu... Ortada kapı gibi itiraflar var. Haliyle bilgisizlik ve saygısızlık var. Hiçbiri cezadan kurtulamaz. Kurtulmamaları da gerekir zaten... İnsan yaptığı işin kurallarını bilmez mi!.. Böyle profesyonellik mi olur?.. Amatörler bile böyle davranmaz. Hele hele bu işe imza atanlar arasında Şenol Güneş ve Tolunay Kafkas olunca... Hak, hukuk ve emeğe saygı sözcüklerini ağızlarından sık sık duyduğumuz Şenol Güneş ve Tolunay Kafkas, dünkü yaklaşımları ile inanılmaz ölçüde büyük bir şaşkınlığa yol açtılar. Aydın olarak tanıdığımız, bildiğimiz ve sevdiğimiz kişiler bile bunu yaparsa... Fazla konuşmanın hiçbir anlamı yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ