Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi - Futbol Haberleri

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasında en fazla isabetli pas yüzdesine Bayern Münih, Barcelona, Paris Saint-Germain ve Schalke 04 ulaştı. UEFA'nın resmi sitesinden derlenen verilere göre, en yüksek isabetli pas yüzdesini 4 takım yakaladı. Bayern Münih, Barcelona, Paris Saint-Germain ve Schalke 04 yüzde 92'lik isabetli pas oranı tutturarak, bu alanda ilk sırayı paylaştı. Real Madrid yüzde 91, Juventus, Chelsea, Roma ve Ajax da yüzde 90'lık isabetli pas ortalamasıyla zirveyi paylaşan 4 takımı izledi. Bayer Leverkusen ve BATE Borisov yüzde 77, Benfica yüzde 80, Athletic Bilbao ve Monaco yüzde 81 ile isabetli pas oranı en düşük takımlar oldu. D Grubu'nu son sırada tamamlayarak Avrupa'ya veda eden Galatasaray ise 2 bin 866 pas girişiminin 2 bin 543'ünde isabet kaydetti ve yüzde 89'luk orana ulaştı.

        ATLETICO MADRID ORTADA İSABET KAYDETTİ

        İsabetli orta istatistiklerinde ilk sırayı İspanyol temsilci Atletico Madrid aldı. Grup maçlarında yaptıkları 179 ortadan 41'inde başarılı olan Arda Turanlı Atletico Madrid, Real Madrid, Bayern Münih ve Chelsea gibi takımları geride bıraktı. Atletico Madrid'in ardından 162 ortanın 33'ünde isabet kaydeden Real Madrid, 130 ortanın 28'inde hedefi tutturan Chelsea sıralandı. Bayern Münih 102 ortanın 26'sınde, Galatasaray 132 ortanın 18'inde, Barcelona ise 99 ortanın 11'inde başarı kaydetti.

        TOPLA EN ÇOK JUVENTUS OYNADI

        Juventus, topla oynama istatistiklerinde yüzde 62 ile zirvenin sahibi oldu. Grup aşamasındaki topla oynama istatistiklerinde Real Madrid yüzde 56 ile 2'nci, Chelsea ise yüzde 55 ile 3'üncü sıraya yerleşti. APOEL yüzde 28, CSK Moskova yüzde 32, Maribor yüzde 36 ve BATE Borisov da yüzde 38 ile topla en az oynayan takımlar olarak dikkati çekti. Galatasaray ise 6 maçın sonunda yüzde 52'lik topla oynama istatistiğine ulaştı ve ilk 10 takım arasında yer aldı.

        YAN HAKEMDEN KAÇAMADI

        Grup maçlarında en fazla ofsayta Roma'nın Fildişi Sahilli futbolcusu Gervinho düştü. Gervinho yan hakemden 10 pozisyonda kaçamazken, Fildişi Sahilli forveti 7 kez ofsayta takılan Vitali Rodionov (BATE Borisov), Fernando Llorente (Juventus), Lima (Benfica) ve Yannick Ferreira-Carrasco (Monaco) izledi. Gruplarda iki kez fileleri havalandıran Galatasaray'ın milli golcüsü Burak Yılmaz için de 6 kez ofsayt bayrağı kalktı.

        EN GOLCÜ ADRİANO

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının en golcü futbolcusu, 9 golle Shakhtar Donetskli Luiz Adriano, en fazla asist yapan isimleri ise 4'er gol pasıyla Chelseali Cesc Fabregas ve Atletico Madridli Koke oldu UEFA'nın resmi internet sitesinden derlenen verilere göre, Şampiyonlar Ligi 2014-2015 sezonunda, 8 grupta oynanan 96 maç sonunda H Grubu'nu 2. bitiren Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı forvet oyuncusu Luiz Adriano, 5 maçta rakip fileleri 9 kez havalandırarak grup aşamasında en fazla gol atanlar sıralamasında ilk sırayı aldı.

        27 yaşındaki Adriano ayrıca geçen sezon grup aşamasında 9 gol kaydederek bu alandaki rekoru kıran Real Madridli Cristiano Ronaldo ile beraber "Şampiyonlar Ligi gruplarının en golcü futbolcusu" unvanını paylaştı. Barcelona'dan Lionel Messi'nin 8 golle 2. olduğu sıralamada, Real Madrid'den Karim Benzema ve Ronaldo, Portolu Jackson Martinez, Manchester Cityli Sergio Agüero, Atletico Madridli Mario Mandzukic ve Paris Saint Germain'den (PSG) Edinson Cavani, 5'er golle 3. sırada yer aldı.

        UEFA Şampiyonlar Ligi 2014-2015 sezonu ve turnuva tarihinde grupların "en golcü" isimleri şöyle:

        Futbolcu Takımı Gol sayısı Gol ortalaması

        1. Luiz Adriano Shakhtar Donetsk 9 1,8

        2. Lionel Messi Barcelona 8 1,3

        3. Karim Benzema Real Madrid 5 1

        Jackson Martinez Porto

        Sergio Agüero Manchester City

        Mario Mandzukic Atletico Madrid 0,8

        Cristiano Ronaldo Real Madrid

        Edinson Cavani PSG

        Sezon Futbolcu Takımı Gol sayısı

        1. 2013-2014 Cristiano Ronaldo Real Madrid 9

        2014-2015 Luiz Adriano Shakhtar Donetsk

        2. 2002-2003 Hernan Crespo Inter 8

        Filippo Inzaghi Milan

        2004-2005 Ruud van Nistelrooy Manchester United

        2013-2014 Zlatan Ibrahimovic PSG

        2014-2015 Lionel Messi Barcelona

        3. 1998-1999 Zlatko Zahovic Porto 7

        2010-2011 Samuel Eto'o Inter

        ASİST LİDERLERİ İSPANYA'DAN

        İspanyol orta saha oyuncuları Cesc Fabregas ve Koke, gol paslarıyla takımlarının gruplarını lider bitirerek 2. tura yükselmesinde önemli pay sahibi oldu. Sezon başında Barcelona'dan Chelsea'ye transfer olan Fabregas ve Atletico Madridli Koke, arkadaşlarına verdiği 4'er gol pasıyla grupların "en fazla asist yapan" isimleri olmayı başardılar. Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun bir başka öğrencisi Eden Hazard ve Yunan kulübü Olympiacos'tan Pajtim Kasami ise yaptıkları 3'er asistle 2. sıranın sahibi oldular.

        UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının "en fazla asist yapan" isimleri şöyle sıralandı:

        Futbolcu Takımı Asist sayısı

        1. Cesc Fabregas Chelsea 4

        Koke Atletico Madrid

        2. Eden Hazard Chelsea 3

        Pajtim Kasami Olympiacos

        EN YÜKSEK PAS ORANI YÜZDE 96

        En yüksek yüzdeyle pas atanlar listesinde ilk sırayı, yüzde 96 ile Bayern Münih'ten Medhi Benatia ile Barcelonalı oyuncular Javier Mascherano ve Marc Bartra paylaştı. E Grubu lideri Bayern Münih'in Faslı futbolcusu Benatia'nın, savunmada oynamasına rağmen denediği 338 pasın 323'ünün isabetli olması dikkati çekti. F Grubu'nu ilk sırada bitiren Barcelona'da top koşturan isimler Mascherano, 319 pas denemesinin 307'sinde ve Bartra, 315 pas denemesinin 302'sinde isabet kaydetti.

        Real Madrid'in Alman orta saha oyuncusu Toni Kroos, yüzde 95 isabet oranıyla (474'te 450) 300 ve üstünde isabetli pas atanlar arasında pas yüzdesi en yüksek 2'nci ve en fazla isabetli pas atan 3. futbolcu oldu. İtalya'nın Juventus takımından Giorgio Chiellini, defansta oynamasına karşın 461 isabetli pas atarak bu alanda zirveye oturdu. Chiellini'yi, 455 pasla Bayern Münih'in İspanyol orta saha oyuncusu Xabi Alonso izledi.

        UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının "en yüksek yüzdeyle" ve "en fazla isabetli" pas atan isimleri şöyle:

        Futbolcu Takımı Denediği pas/İsabetli pas Pas yüzdesi

        1. Medhi Benatia Bayern Münih 338/323 96

        Javier Mascherano Barcelona 319/307

        Marc Bartra Barcelona 315/302

        2. Toni Kroos Real Madrid 474/450 95

        3. Philipp Lahm Bayern Münih 357/335 94

        Seydou Keita Roma 344/324

        Thiago Motta PSG 338/317

        Futbolcu Takımı İsabetli pas sayısı

        1. Giorgio Chiellini Juventus 461

        2. Xabi Alonso Bayern Münih 455

        3. Toni Kroos Real Madrid 450

        4. Cesc Fabregas Chelsea 410

        5. Isco Real Madrid 358

        BATE'Lİ GORDEYCHUK 74,5 KİLOMETRE KOŞTU

        Sahada verilen mücadeleyi göstermesi bakımından önemli istatistiklerin başında gelen "katedilen mesafe" konusunda, Belarus kulübü BATE Borisov'un forvet oyuncusu Mikhail Gordeychuk zirvede yer aldı. 25 yaşındaki futbolcu, 74,49 kilometre mesafe katederek en yakın rakibine yaklaşık 700 metre fark attı. A Grubu lideri Atletico Madrid'in orta saha oyuncusu Koke'nin 73,77 kilometreyle ikinci sırada bulunduğu listede, Bulgar kulübü Ludogorets'in 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Svetoslav Dyakov da 72,97 kilometreyle üçüncü sırada kendisine yer buldu.

        UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının "en çok koşan" isimleri şunlar:

        Futbolcu Takımı Katettiği mesafe (kilometre)

        1. Mikhail Gordeychuk BATE Borisov 74,49

        2. Koke Atletico Madrid 73,77

        3. Svetoslav Dyakov Ludogorets 72,97

        4. Muhammed Elneny Basel 72,51

        5. Nemanja Matic Chelsea 72,24

        UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçları sonunda "en başarılı" performansı Alman temsilcileri sergiledi. Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde sezona 4 temsilciyle başlayan Almanya, tüm takımlarıyla bir üst tura çıkmayı başardı.

        Almanya'nın ardından Şampiyonlar Ligi ikinci turunda en fazla takımla temsil edilecek ülkeler İngiltere ve İspanya oldu. İngilizler ve İspanyollar, 4'er takımla başladıkları Şampiyonlar Ligi macerasında birer fire verdi. Fransa'nın iki takımla sürdüreceği "Devler Ligi"nde İtalya, İsviçre, Portekiz ve Ukrayna birer temsilciyle kupa mücadelesi verecek.

        ALMAN EKİPLERİ DOLUDİZGİN

        Alman temsilcileri Bayern Münih, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen ve Schalke 04, gruplarında ilk ikiye girerek Şampiyonlar Ligi'nde adlarını ikinci tura yazdırdı. Liginde namağlup lider durumdaki Bayern Münih, Avrupa arenasındaki tek yenilgisini İngiliz ekibi Manchester City'den aldı. E Grubu'nu 15 puanla zirvede tamamlayan Bavyera ekibi, en çarpıcı galibiyetini İtalya'da Roma karşısında 7-1'lik skorla elde etti.

        Borussia Dortmund, Galatasaray'ın da yer aldığı D Grubu'nu 13 puan ve averajla ilk sırada bitirdi. Galatasaray'ı iki maçta da 4'er gollü sonuçlarla mağlup eden Alman ekibi, puan kayıplarını Arsenal ve Anderlecht karşısında yaşadı.

        Milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın forma giydiği Bayer Leverkusen, "Devler Ligi"nin dengeli geçmesi beklenen C Grubu'nda, Fransız temsilcisi Monaco'nun arkasında 10 puanla ikinci sırayı alarak üst tura yükseldi. Play-off eleme turunda Danimarka'nın Kopenhag takımını saf dışı bırakarak Şampiyonlar Ligi'ne adım atan Bayer Leverkusen, grup aşamasındaki puan kayıplarını, iki maçta da kaybettiği Monaco'ya ve Benfica'ya karşı yaptı.

        Schalke 04, G Grubu'nu İngiliz ekibi Chelsea'nin gerisinde 8 puanla ikinci sırada noktaladı. Alman temsilcisi Avrupa arenasındaki en ağır yenilgilerinden birini, sahasında 5-0 kaybettiği Chelsea karşısında aldı.

        İSPANYOLLAR TEK FİRE VERDİ

        Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının ardından yoluna devam ederken, İspanyolların tek firesi Athletic Bilbao oldu. "Devler Ligi"nin puan kaybetmeyen tek takımı Real Madrid, B Grubu'nu 18 puanla zirvede tamamladı. F Grubu'nu 15 puanla birinci sırada bitiren Barcelona, tek mağlubiyetini Fransa'da Paris Saint-Germain'e karşı 3-2'lik skorla aldı. Milli futbolcu Arda Turan'ın forma giydiği Atletico Madrid, A Grubu'nu Juventus'un önünde 13 puanla ilk sırada noktaladı. Madrid ekibi, grupta Yunanistan'da Olympiakos'a kaybetti, İtalya'da Juventus ile berabere kaldı. Athletic Bilbao ise H Grubu'nu 7 puanla üçüncü sırada bitirerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.

        LİVERPOOL, DEVLER LİGİ'NE TUTUNAMADI

        "Devler Ligi"nde İngiliz temsilcileri Manchester City, Arsenal ve Chelsea ikinci tura yükselirken, bu sezon performansında düşüş yaşayan Liverpool UEFA Avrupa Ligi ile yetindi. İngiliz ekipleri arasında grubunu lider bitirebilen tek takım Chelsea oldu. G Grubu'nda 14 puanla yenilgisiz bir performans sergileyen "Maviler", rakip fileleri 17 kez havalandırarak grup aşamasında en fazla golü attı. Manchester City, E Grubu'nda son hafta İtalya'da Roma'yı 2-0 yenerek 8 puana ulaştı ve adını ikinci tura yazdırdı. İlk 4 maçta yalnızca 2 puan toplayabilen Manchester ekibi, son iki hafta galip gelerek yoluna devam etti. Play-off eleme turunda Beşiktaş'ı geçen Arsenal, Galatasaray'ın yer aldığı D Grubu'nda 13 puan ve averajla ikinci sırada son 16 takım arasına kaldı. Galatasaray'ı iki maçta da 4'er gollü skorlarla yenen Londra ekibi, puan kayıplarını Borussia Dortmund ve Anderlecht'e karşı yaşadı. B Grubu'nda yalnızca Bulgar ekibi Ludogorets'i mağlup edebilen ve 5 puanla üçüncü sırada kalan Liverpool ise İngilizlerin Şampiyonlar Ligi'ndeki tek firesi oldu.

        İKİ FRANSIZ TEMSİLCİSİ DE YOLUNA DEVAM ETTİ

        Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden Fransız temsilcileri Paris Saint-Germain ve Monaco ikinci tura kalmayı başardı. Geçen sezonki kadrosunu koruyamayan ve liginde düşüş yaşayan Monaco, "Devler Ligi" C Grubu'nda sürpriz bir şekilde ilk sırayı elde etti. Gruptaki 6 maçta 4 gol atıp 1 gol yiyen Fransız ekibi, 11 puanla ikinci turun yolunu tuttu. F Grubu'nda son hafta Barcelona deplasmanında 3-1 kaybeden Paris Saint-Germain, liderliği rakibine kaptırdı. Grupta 13 puanla ikinci sırayı alan Paris Saint-Germain, adını son 16 takım arasına yazdırdı.

        Diğer yandan, "Devler Ligi"ne ikinci turda 4 ülke yoluna tek takımla devam edecek. İtalya'dan Juventus, İsviçre'den Basel, Portekiz'den Porto ve Ukrayna'dan Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi'nde kupa mücadelesi verecek diğer takımlar olacak.

        DEVLER LİGİ'NDE TÜRK TEMSİLCİSİ KALMADI

        İki sezondur gruptan çıkmayı başaran Galatasaray, bu yıl grubunu son sırada bitirerek Avrupa defterini erken kapadı. Sarı-kırmızılılar, sadece Anderlecht'ten puan alabildiği D Grubu'nu, bir puanla son sırada bitirdi. Galatasaray'ın elenmesiyle Şampiyonlar Ligi'nde Türk temsilcisi kalmadı. Öte yandan, "Devler Ligi"nde üç takımla temsil edilen Portekiz'den Benfica ve Sporting Lizbon, iki takımla mücadele eden İtalya'dan Roma "Devler Ligi"ne havlu atarken, Rusya'nın iki temsilcisi Zenit ve CSKA Moskova elenmekten kurtulamadı. Yunanistan'dan Olympiakos, İsveç'ten Malmö, Bulgaristan'dan Ludogorets, Belçika'dan Anderlecht, Hollanda'dan Ajax, Kıbrıs Rum Kesimi'nden APOEL, Slovenya'dan Maribor ve Belarus'tan BATE Borisov turnuvaya veda eden diğer ekipler oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ