Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray istifa, Galatasaray küfür, Neveriye Yılmaz Nevin Vatansever, Emre Vatansever Nevriye Yılmaz - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR ÖZEL HABER / Gökhan TÜRE

        Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı’nda yaşanan “küfür skandalı” istifa getirdi... Sarı-Kırmızılı ekipte coach Ekrem Memnun’un yardımcılığını yapan Emre Vatansever, kaptan Nevriye Yılmaz’ın, rakip takımda forma giyen eşi Nevin Vatansever’e yönelik küfürlü sözleri üzerine dün görevinden istifa etti. Küfür olayı, geçtiğimiz haftasonu Galatasaray Odeabank ile İstanbul Üniversitesi BGD takımları arasında Abdi İpekçi Salonu’nda oynanan karşılaşmada gerçekleşti. Sarı-Kırmızılı takımın rakibine 62-55 kaybettiği ve sezonun ilk yenilgisini aldığı maçın son periyodunda, Nevin ile girdiği bir pozisyonda kendisine faul çalınmadığını iddia ederek sinirlenen Nevriye, teknik faul almaması için coach Memnun tarafından kenara çekildi. Kenara geldiği sırada sinirlerine hakim olamayan Nevriye, Nevin’in G.Saray’da coachluk yapan eşi, yardımcı antrenör Emre Vatansever’e dönerek, “Söyle karına s...... onu!” dedi. Nevriye’nin bu sözleri üzerine benchte soğuk rüzgarlar esti. Üzücü olayın ardından Sarı-Kırmızılı kulüpten, Nevriye’ye yaptırımda bulunmasını bekleyen Vatansever, bu beklentisi sonuçsuz kalınca olaydan 3 gün sonra dün istifa kararını Galatasaray Kulübü’ne bildirdi.

        PARA CEZASI HAVADA KALDI!

        Maddi sıkıntılarla boğuşan Sarı- Kırmızılı takımda yaşanan bu skandal, olumsuzlukların tuzu biberi oldu. Nevriye’ye para cezası verilmesi gündeme geldi. Ancak Sarı- Kırmızılı takımın geçtiğimiz sezondan kalan şampiyonluk primlerini dahi ödemediği, bu süreçte verilecek para cezasının bir anlam ifade etmeyeceği gerekçesiyle bu görüş rafa kaldırıldı. Vatansever’in istifasının ardında da bu gerekçenin yattığı öğrenildi.

        NEVRİYE’NİN İLK VUKUATI DEĞİL

        Kadın Milli Basketbol Takımı’nın da kaptanlığını yapan Nevriye Yılmaz’ın, Milli Takım’da yıllarca birlikte forma giydiği Nevin’e yönelik bu davranışı öfke kontrolü konusunda yaşadığı ilk sorun değil. Nevriye bundan birkaç yıl önce Fenerbahçe forması giydiği dönemde de G.Saray ile oynadıkları bir derbi sonrası basın mensuplarına sarfettiği sözlerle gündeme gelmişti. Nevriye, maçın hakemlerine yönelik ağır sözler sarfederek, basın mensuplarına da “Eğer bu hakemlerin o..... ç..... olduğunu yazmazsanız hepiniz şerefsizsiniz!” demişti.

        GEÇEN YAZ EVLENDİLER

        Geçtiğimiz sezon sonunda F.Bahçe’den ayrılarak İstanbul Üniversitesi BGD ile anlaşan ABD asıllı milli pivot Nevin Nevlin (eski adıyla Kirsten Nevlin), geçtiğimiz yaz, G.Saray yardımcı antrenörü Emre Vatansever ile ABD’nin Stanford kentinde yapılan düğünle hayatını birleştirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ