Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, İsmail Kartal, Moussa Sow, Fenerbahçe Sow, Fenerbahçe'nin golcüleri, Fenerbahçe forvetlerinin performansı, Moussa Sow form düşüklüğü, - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR / Ahmet Selim KUL

        Fenerbahçe’de etkisiz ve kötü oyunun nedenleri tespit edilmeye çalışılıyor. Takımın genel anlamda özgüven problemi yaşadığının belirlenmesinin ardından takım yemeklerine tekrar start verilirken şimdi de bir başka sorun daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl adeta takımı sırtlayan hücum hattının bu yılki durumu, takımın performansının düşmesinde oldukça önemli bir rol oynuyor. Geçen yıl toplamda 46 gol atan Dirk Kuyt, Pierre Webo, Moussa Sow ve Emmanuel Emenike, bu yıl ise 12 hafta geride kalırken toplam 12 golde kaldılar. Bu 4’lü formsuz olduğu için sonuca gidemeyen Sarı-Lacivertliler’de maç içinde bu 4’lünün yaratıcılıktan ve iyi performanstan uzak kalması sebebiyle maçlara bir türlü ağırlığını koyamadı.

        COŞKU PROBLEMİ VAR

        Yakaladıkları pozisyonlar acemice harcayan, fizik olarak iyi durumda olmayan, yaratıcı ve coşkulu oyuna katkı veremeyen yıldızların bu performansı da takımın maç içinde aşağıya çekilmesine sebep oldu. Bunun için de gol ayaklarıyla bir görüşme yapan teknik direktör İsmail Kartal, "Kendinize gelin ve canlanın. Siz kalitenizi ispatlamış isimlersiniz. Bunun için de beklentileri boşa çıkarmayın ve eski hüviyetinize dönüp ağları sarsın" uyarısında bulundu.

        ENDİŞELENMEYİN GOLLER GELECEK

        Moussa Sow’dan taraftarları rahatlatacak mesajlar... FB TV’ye konuşan yıldız futbolcu endişeye gerek olmadığını belirterek, “Biliyorum insanlar Moussa her zaman gol atsın istiyor. ‘Ne zaman gol atacak, ne zaman alıştığımız gollerine devam edecek’ diye bekliyorlar. İnşallah gollerime tekrardan başlayacağım. Hiç endişelenmesinler. Allah’a şükür birkaç haftadır kendimi çok çok iyi hissediyorum. Hücum yapabilmek için önce savunma yapabilmeniz lazım” ifadesini kullandı.

        ‘NEDEN ŞAMPİYON OLMAYALIM?’

        Senegalli yıldız, “Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük kulüplerin ligin zirvesinde yer alması ve rekabet içerisine girmesi keyif verici. Önümüzde çok maç var. Ligin sonuna kadar bu şekilde kazanmaya devam edersek ‘neden şampiyon olmayalım’ diye düşünüyorum. Bizim kendi işimize bakıp sonuna kadar bu işi bu şekilde sürdürmemiz gerekiyor" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ