Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe alex de souza Fenerbahçe, Alex de Souza röportaj - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe’nin unutulmaz futbolcusu Alex de Souza önceki gün profesyonel futbol yaşantısına son noktayı koydu. 37 yaşındaki sambacı futbola başladığı kulüp olan Coritiba’nın Brezilya Ligi’nde Bahia ile oynadığı ve 2-0’dan gelerek 3-2 kazandığı maçın 88’inci dakikasında gözyaşları arasında kenara gelerek kramponlarını astı.

        İşte Brezilya'lı yıldızın Bugün'e verdiği özel bir röportaj:

        Alex gibi bir ismin futboldan kopması gerçekten çok üzücü. 40 yaşına kadar oynayan oyuncular varken sen neden böyle bir karar aldın?

        Artık yeterince yaşlandım, siz öyle düşünmüyor musunuz? Evet 40 yaşına kadar oynayanlar da var ama ben doğru zamanın geldiğini düşündüm. Bu nedenle bırakmaya karar verdim.

        ‘TÜRKiYE’YE DÖNME TARiHiM BELLi DEĞiL'

        19 yıllık bir kariyerin var. Bu uzun bir süre. Bırakmak bir boşluk hissi oluşturmayacak mı?

        Önemli bir futbol aşamasını geride bıraktım. Başarılı ve mutlu bir kariyer yaptığımı düşünüyorum. Sonsuza kadar futbol oynayamazsınız. Yaşımın ilerlediğini düşündüm ve jübileye karar verdim.

        Fenerbahçe taraftarı seni hiç unutmadı. Yakın zamanda Türkiye’ye gelme planın var mı?

        Açıkçası bunu şu an için kestiremiyorum. Ama Fenerbahçe ve İstanbul benim için çok özel. Sonsuza kadar böyle kalacak. Orada çok köklü dostluklarım var. Bunlar değişmez. Taraftarın bana olan sevgisi de beni en çok mutlu eden şey.

        ‘SÜPER LiG GERÇEKTEN ÇOK ZOR’

        Şimdi Fenerbahçe’de bir başka Brezilyalı var; Diego Ribas. Ancak henüz beklenileni veremedi. Sence Türkiye’de başarılı olur mu?

        Diego çok büyük kulüplerde oynamış, büyük kupalar kazanmış bir oyuncu. Bana göre çok büyük bir oyuncu. Futbol stiline ve saha içerisindeki etkinliğine büyük bir saygım var. Çok yönlü bir oyuncu ve ben onun oyun tarzını gerçekten çok seviyorum. Çok sevdiğim bir oyuncu. Hiç kuşku yok ki çok faydalı ve başarılı olacaktır.

        Türkiye’ye ve Süper Lig’e bir adaptasyon sorunumu yaşıyor?

        Evet olabilir. Türk Süper Ligi gerçekten zor. Bunu kabul etmek gerekir. Zor ve hemen adapte olamayacağınız bir futbol yapısı. Ama bana göre Diego, Fenerbahçe'ye çok yardımcı olacaktır. Bundan şüphem yok. Başarılı olacak.

        FENER'İ BİR KEZ İZLEMİŞ

        Bu sezon Fenerbahçe ligde inişli çıkışlı bir grafik çiziyor. Sen takımın gidişatını nasıl buluyorsun?

        Doğrusu Fenerbahçe'nin çok fazla maçını izleyemedim. Sadece bir maçını izledim. Bu yüzden takımın performansı hakkında çok fazla yorum yapamayacağım.

        Hangi maçtı izlediğin?

        Galatasaray maçıydı. Farklı durumların geliştiği, kırmızı kartın olduğu karşılaşmaydı. Bu nedenle değerlendirme yapmak için yeterli değil.

        Peki İsmail Kartal için neler söylersin? Daha önce antrenörken birlikte çalışmıştınız. Başarılı olur mu?

        Bir fikrim yok. Bir şey söylemeyeceğim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ