Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray: 1 - Arsenal: 4 Maç Özeti ve Golleri, Galatasaray: 1 - Arsenal: 4 maçının özeti ve golleri - Futbol Haberleri
        ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY - ARSENAL MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Ve Galatasaray Avrupa perdesini kapattı. Temsilcimiz, Şampiyonlar Ligi D Grubu son maçında Arsenal'e 4-1 yenildi. TT Arena'da İngiliz devinin gollerini 3 ve 90+2. dakikada Lukas Podolski, 11 ve 29. dakikada Aaron Ramsey kaydetti. Temsilcimizin tek golünü ise 88. dakikada frikikten Wesley Sneijder attı. Kupa ve lige galibiyet ile başlayan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da Galatasaray ile ilk yenilgisini aldı.

        Galatasaray, D Grubu'nu 1 puan ve -15 averaj ile bitirdi. Kalesinde toplam 19 gol gören Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol yiyen Türk takımı oldu.

        Grubun oynanan diğer maçında Dortmund evinde Anderlecht ile 1-1 berabere kaldı. 13 puanlı lider Dortmund ile aynı puandaki Arsenal ikinci tura yükseldiler. Anderlecht ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

        GALATASARAY: 1 - ARSENAL: 4

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: David Fernandez Borbalan, Raul Cabanero Martinez, Jose Miranda (İspanya)

        GALATASARAY: Sinan Bolat, Tarık Çamdal (Dk. 46 Hamit Altıntop), Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Melo, Emre Çolak, Bruma (Dk. 77 Olcan Adın), Burak Yılmaz (Dk. 46 Yasin Öztekin), Sneijder, Umut Bulut

        ARSENAL: Szczesny, Debuchy (Dk. O'Connor), Mertesacker, Chambers, Bellerin, Oxlade-Chamberlain, Ramsey (Dk. 46 Maitland-Niles), Flamini (Dk. 46 Zelalem), Podolski, Sanogo, Campbel

        GOLLER: Dk. 3 ve 90+2 Podolski, Dk. 11 ve 29 Ramsey (Arsenal), Dk. 88 Sneijder (Galatasaray)

        SARI KART: Dk. 15 Flamini, Dk. 65 Debuchy, Dk. 65 Podolski (Arsenal), Dk. 33 Melo, Dk. 43 Tarık Çamdal, Dk. 57 Semih Kaya (Galatasaray)

        Sarı-kırmızılılar, son iki sezonda çeyrek final oynadığı ve ikinci tura yükseldiği "Devler Ligi"nde, bu sezonu 1 puanla sonuncu olarak tamamladı.

        Müsabakanın İspanyol hakemi David Fernandez Borbalan, verdiği ve vermediği kararlarla taraftarların tepkisi aldı. Özellikle ilk yarıda tepkilerin hedefi olan İspanyol hakem, uzun süre ıslıklandı.

        Galatasaray'da Muslera'nın yerine kaleyi koruyan Sinan Bolat'ın beklentilerin altında kalan performansı da bu maçta dikkati çeken bir başka nokta oldu. Kalesinde gördüğü önemli pozisyonlarda ciddi kurtarış yapamayan Sinan, bu sezon sarı-kırmızılı formayla çıktığı 2 maçta toplam 6 gol gördü.

        MAÇTAN NOTLAR

        RAMSEY'İN İKİNCİ GOLÜ ALKIŞLANDI

        Ramsey'in, Arsenal'i, Galatasaray karşısında 3-0 öne geçiren golü, tribünlerden alkış aldı. Arsenalli oyuncu, maçın 29. dakikasında yaklaşık 30 metreden yaptığı şık vuruşla topu ağlara gönderirken, bu golü sarı-kırmızılı bazı taraftarlar da alkışladı. Ramsey, sarı-kırmızılı fileleri 11. dakikada da havalandırmıştı.

        100. GOL SNEIJDER'DEN

        Borussia Dortmund'a karşı deplasmanda 4-1 kaybedilen maçtaki tek golüyle Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde 200 gole ulaşan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde ise grup aşamasından itibaren 100. golünü Arsenal karşısında Sneijder'in ayağından buldu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 13. kez dahil olduğu gruplardan itibaren 98. maçını geride bırakan sarı-kırmızılı ekip, Sneijder'in Arsenal'e attığı golle rakip fileleri 100. kez havalandırmayı başardı.

        GRUPLARI İLK KEZ 1 PUANLA TAMAMLADI

        Sarı-kırmızılı ekip, 13. kez yer aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını ilk kez 1 puanla tamamladı. Şampiyonlar Ligi gruplarında tarihinde ilk kez yer aldığı 1993-1994 sezonunda 2 beraberlik alarak 2 puan toplayabilen sarı-kırmızılılar, aradan geçen 12 sezonun ardından bir kez daha galibiyetsiz sezonu tamamladı ve bu kez yalnızca 1 puan toplayabildi.

        4 YABANCIYLA SAHADA

        Galatasaray, Arsenal karşısına kadrosunda 4 yabancı oyuncuyla çıktı. Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, maçın ilk 11'inde yabancı oyunculardan Melo, Sneijder, Bruma ve Telles'e görev verdi. Chedjou'nun sakat olduğu, Muslera'nın ise dinlendirildiği müsabakada, Pandev ile Dzemaili de kadroya alınmadı ve yedekler arasında ise hiç yabancı oyuncu yer almadı. Hamzaoğlu, adı UEFA listesinde yer almayan Sabri Sarıoğlu'nun yerine ise savunmanın sağında Tarık Çamdal'ı oynattı.

        İKİ EKSİK

        Galatasaray takımı, Arsenal karşısına iki eksikle çıkmak durumunda kaldı. Selçuk İnan, "Devler Ligi"nde son oynanan Anderlecht maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Arsenal karşısında takımdaki yerini alamazken, sakatlığı bulunan Aurelien Chedjou da yine bugün sahaya çıkamadı.

        PRANDELLİ'NİN GİDİŞİ BRUMA, EMRE VE TELLES'E YARADI

        Arsenal maçında Galatasaray'ın ilk 11'inde yer alan isimlerden Bruma, Emre Çolak ve Alex Telles, Prandelli'nin görevinden ayrılmasının ardından kadroda şans bulmaya devam etti.

        İtalyan teknik adamdan forma almakta sıkıntı yaşayan oyunculardan Bruma, Taffarel idaresinde çıkılan Gaziantepspor müsabakasının ardından Hamza Hamzaoğlu yönetiminde yapılan Eskişehirspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında sahada yer alırken, Arsenal karşısında genç teknik adamın yine tercihi olmayı başardı. Emre Çolak ile Telles, Hamza Hamzaoğlu'un göreve gelmesinden itibaren 3. resmi maçında da ilk 11 tercihleri arasında yer aldı.

        HAMZAOĞLU'NDAN İLKLERE DEVAM

        Sarı-kırmızılı takımın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, geride kalan iki maçında olduğu gibi Arsenal müsabakasında da bir ilki yaşadı.

        Galatasaray'ın başındaki ilk resmi maçına, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Eskişehirspor müsabakasında çıkan Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı ekiple ilk lig sınavını ise Akhisar Belediyespor karşısında verdi. Genç teknik adam, kariyerinin ilk Avrupa kupası maçında ise Arsenal karşısında takımının başında yer aldı.

        Teknik direktörlük kariyerinde daha önce sırasıyla Malatyaspor, Eyüpspor, Denizlispor ve Akhisar Belediyespor takımlarını çalıştıran, sarı-kırmızılı ekibin başına gelmeden önce de A Milli Takım'da yardımcı antrenörlük yapan Hamzaoğlu, bir Avrupa kupası maçında takımını yönetme fırsatını ise Galatasaray'ın başında yakaladı.

        Öte yandan, karşılaşma öncesi tribünlerden Hamza Hamzaoğlu lehine tezahüratlarda bulunulurken, sarı-kırmızılı çalıştırıcı, el sallayarak taraftarları selamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ