Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Alex de souza'nın futbola vedası, alex de souza futbolu bıraktı, coritiba bahia maçı alex de souza, alex de souza fenerbahçe bayrağıyla veda etti - Fenerbahçe Haberleri

        Türk futboluna adını altın harflerle yazdıran Alex de Souza, profesyonel kariyerindeki son maçında sahanın ortasında Fenerbahçe bayrağı açtırdı. Fenerbahçe'nin eski kaptanlarından Alex de Souza, Coritiba-Bahia maçıyla profesyonel futbol kariyerine nokta koydu. Alex'in son maçında duygusal anlar yaşandı.

        Yeşil sahalara 37 yaşında veda eden yıldız oyuncu, maç öncesi twitter hesabından Türkçe ve Portekizce olarak, "Futbol çok teşekkür ederim" mesajını yayımladı.

        Bahia karşısında mücadeleye ilk 11'de başlayan Alex, 88. dakikada yerini Keirrison'a bıraktı. Oyuncu değişikliği için kenara gelen Sambacı gözyaşlarına hakim olamadı. Öte yandan bütün oyuncuların formasında Alex'in adı yazıldı.

        Brezilya Serie A'nın son haftasında, Alex de Souza'nın futbola veda maçında Coritiba sahasında düşme potasındaki Bahia'yı ağırladı. Alex'in 88 dakika sahada kaldığı mücadelede ligden düşmemek için sahaya çıkan konuk ekip, 14. dakikada Henrique Almeida ve 26. dakikada Romulo'nun attığı gollerle 2-0 öne geçti. Ancak 35. dakikada Ze Eduardo'nun golüyle takımlar 2-1'lik skorla soyunma adısına gittiler. 2-1'lik galibiyetle ligde kalacak olan Bahia'ya ilk şok 85. dakikada Dudu'dan geldi: 2-2. Ardından 90. dakikada Alex'in yerine oyuna giren Keirrison skoru belirledi: 3-2. Bu skorla Coritiba puanını 47 yaparak 14. sıraya yükseldi. Bahia ise 37 puanla 18. sırada kalarak lige veda etti.

        İŞTE VEDA SÖZLERİ

        Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Alex de Souza, futbol yaşantısındaki son maçına Coritiba formasıyla çıktı.

        Coritiba'nın Bahia ile oynadığı maçın öncesinde statta kurulan kürsüye çılan Alex de Souza, önemli açıklamlar yaparak kariyerini noktaladı.

        İşte Alex de Souza'nın o açıklamaları...

        "HER ŞEYİMİ FUTBOLDAN ELDE ETTİM"

        "Futbolu bırakıyorum. Arjantinliler'in muhteşem oyuncusu Alfredo Di Stefano futbolu bırakırken "Teşekkürler Vieja" demiş. Vieja'nın anlamı, yaşlı annedir. Bazı zamanlarda, bugün içimi kaplayan hisler, beni tamamen ele geçiriyor. Ben her şeyimi futboldan elde ettim. Tamamen futbola aitim. Futbol bir spordan ya da yaşama biçiminden daha fazlası benim için. Bu benim hayatım!

        "FUTBOL BİZİ KURTARDI"

        Zorlukla kazandığım her şeye teşekkür ediyorum. Mütevazı bir ailede doğdum, ailemin ve o koşullarda yaşayan insanların bilebileceği zorluklarla büyüdüm. Futbol bizi kurtardı.

        "KENDİMİ SAVUNDUM; ADALET BEKLEDİM"

        Arkadaşlarımla birlikte başardım, tüm dünyayı dolaştım, harika stadyumlarda oynadım ve harika bir hayatım yaşadım. Futbol oynarken her zaman bir 'ateş' hissettim ve profesyonelce futbol oynamak benim için bir bonus oldu. Sporun her iki tarafını da gördüm, öğrendim. Hem de zor yollardan.. Kendimi, haklarım doğrultusunda savunduğum oldu. Sadece adalet için adalet bekledim.

        "DARGIN ANLAR YAŞADIM AMA..."

        Zorlu, stresl, korkulu, dargın anlar yaşadım ama tüm futbol hayatım eğlenceli ve rüya gibiydi. Çok güldüm, çok eğlendim , çok korktum ama hepsinden öte, bulutların üstünde yürüdüm. Kan, ter ve gözyaşı verdim. Hiç birinden pişman değilim.

        "AVRUPA'DA İDOL OLDUM"

        Her çocuğun hayalini kurduğu futbolu, en yüksek seviyede oynadım. Kalbimin ait olduğu ülkenin formasını giydim. Birçok büyük kulüpte oynadım. Birçok taraftar benim adımı bağardı. Avrupa'da idol oldum. Örnek bir sporcu olarak gösterildim.

        TARİHE GEÇECEK BİR SÖZ İLE VEDA

        Roma'nın Kralı Falcao şöyle der; "Futbolcular iki kere ölür, ilki oynadıkları zaman". Ne demek istediğini şimdi anlıyorum ama bence futbolcular iki kez doğar olmalıydı doğrusu. Benim ikinci kez doğuşum şimdi başlayacak.

        "GERÇEK DÜŞMANLAR EDİNDİM"

        Tüm bu duyguları bana verdiği için futbola teşekkür ediyorum. İnançlı dostlar ve gerçek düşmanlar edindim. Tüm bunlar bana hayatta bir yer ve düşünce verdi. Çok güzel bir aile kurdum. Kazanmanın ne demek olduğunu öğrendim.

        "HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

        Bana çok yakın olan, beni destekleyen, 19 yıl boyunca arkamda duran herkese teşekkür ediyorum. Hayatımda yeni bir dönem başlıyor ve tüm açık yürekliliğimle, cesaretimle yaşadım. Şu an ve öncesinde neler yaşadıysam, hiçbir şeyi unutmayacağım."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ