Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer 2014 Spor olayları, 2014'ün transferleri, 2014'ün şampiyonları, 2014 gol kralı, 2014 lig şampiyonu - Futbol Haberleri
        1

        ERSUN YANAL'IN SES KAYDI
        Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Ersun Yanal'ın yeni sezon öncesi oyunculara hitaben yaptığı küfürlü bir ses kaydı ortaya çıktı. Ardından tecrübeli hoca Fenerbahçe'deki görevinden ayrıldı.

        2

        HAJROVİC KAÇTI
        Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon devre arasında büyük umutlarla transfer ettiği İzet Hajrovic sezon sonunda alacaklarının ödenmediğini iddia ederek UEFA'ya başvuruda bulundu ve ardından Werder Bremen'e transfer oldu.

        3

        SEZER BIÇAKLANDI
        Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'den transfer ettiği Sezer Öztürk, Almanya'da gittiği bir gece kulübünde bıçaklandı. Yanında kuzeninin de bulunduğu Sezer ameliyat oldu ve uzun bir tedavi süreci geçirdi.

        4

        GÖKHAN TÖRE VURULDU
        Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Gökhan Töre gittiği bir gece kulübünde çıkan kavga sonuncunda vuruldu. Kurşunun omzunu sıyırdığı Gökhan Töre kısa zamanda ayağa kalktı.

        5

        SUAREZ YİNE ISIRDI
        Uruguaylı yıldız oyuncu Luis Suarez, 2014 Dünya Kupası maçında İtalyan oyuncu Chiellini'yi ısırdı. Sezon öncesi Barcelona'ya transfer olan yıldız isim 4 ay ceza aldı.

        6

        GÖKHAN TÖRE SİLAH ÇEKTİ
        A Milli Takımımız'ın, İstanbul'da Hollanda'ya yenilmesinin ardından otelde çıkan kavga sonucunda Gökhan Töre, Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'na silah çekti. Olayın duyulmasının ardınan gündem uzun süre bu konuya yoğunlaştı.

        7

        PARDEW RAKİP TAKIM OYUNCUSUNA KAFA ATTI
        Newcastle United'ın tecrübeli menajeri Alan Pardew, Hull City maçında taç kullanmak üzere kenare gelen rakip takım oyuncusuna kafa attı. Ardından Pardew hakem tarafından tribüne gönderildi.

        8

        KUYT'IN EŞİ SOYUNMA ODASI BASTI
        Fenerbahçe ile Gençlerbirliği arasında Kadıköy'de oynanan karşılaşmada Gençlerbirliği oyuncusu Gosso'nun Kuyt'a yaptığı sert faul sonrası tribünde adeta çılgına dönen Kuyt'ın eşi maç bitiminde soyunma odasına inerek Gosso'ya çok sert tepki gösterdi. "Sen ne yapıyorsun? Senin yaptığın insanlık dışı" diye bağıran Gertrude’yi araya girenler uzaklaştırdı.

        9

        AVNİ AKER'DE YARIDA KALAN MAÇ
        Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan gerilim geçtiğimiz sezon Avni Aker'deki maçta tavan yaptı. Sarı-Lacivertlilerin 1-0 önde götürdüğü karşılaşmada çıkan olaylar neticesinde maç tatil edilmiş ve ardından Fenerbahçe 3-0 galip sayıldı.

        10

        DÖRTLER DERYA OLMUŞ!
        Sezona Cesare Prandelli ile başlayan Galatasaray, Devler Ligi'ndeki ikinci maçında Arsenal'a 4-1, ardından Dortmund'a, Arena'da 4-0, hafta sonu ligde Başakşehir'e 4-0 ve yine Devler Ligi'nde Dortmund'a 4-1 mağlup oldu. Bu skorlar Prandelli'nin takımdan gönderilişini de hızlandırdı.

        11

        SÜPER KUPA'DA SOMA'YI UNUTTULAR!
        Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupasını müzesine götüren Galatasaray, Soma'da kaybettiğimiz 301 madencimizin anısına Süper Kupa maçını Manisa'da oynadı. Galatasaray taraftarlarının sahaya yabancı madde yağdırdığı maçta Volkan ile Melo arasında penaltılarda yaşanan gerilim tecrübeli eldivenin soyunma odasında 'Gereksiz sokak köpeklerini zehirlesinler' demesiyle daha da arttı.

        12

        USLU'YA ÖMÜR BOYU MEN
        2011 Dünya Şampiyonası’nda verdiği numunenin yeniden analizi sonucu dopingli çıkan Binnaz Uslu’nun, geçtiğimiz aylarda ikinci ihlalden ömür boyu men cezası alması kesinleşti.

        13

        MELO - EMRE
        Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın, Türk Telekom Arena'da, Fenerbahçe'yi yendiği karşılaşmada maçtan çok Emre-Melo arasında yaşananlar konuşuldu. 35. dakikada Melo'ya yaptığı faulden dolayı kırmızı kart gören Emre'ye, Brezilyalı yıldız dilini çıkartarak saha kenarını gösterdi. Bu görüntüler uzun süre gündemden düşmedi.

        14

        GALATASARAY MAÇA ÇIKMADI
        Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanacak olan ve sezonun şampiyonun belirleyecek maça Sarı-Kırmızılılar hakeme güvenmedikleri ve Fenerbahçe'ye seyircisiz oynama cezası verilmediğini belirterek maça çıkmadılar. Fenerbahçe Ülker galip sayılarak şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

        15

        "YUMRUK ATTI" - "MAKAS ALDIM"
        Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan ve Fenerbahçeli yöneticilerin de gittiği maçta, Mahmut Uslu'ya, Galatasaray taraftarı jerfi Fıratlı'nın yapmış olduğu hareket damga vurdu. Uslu 'Bana yumruk atıldı' derken Fıratlı ise 'Makas aldım' dedi. İkili birbirlerini mahkemeye verdiler.

        16

        TFF'DEN SKANDAL KARAR
        Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada ev sahibi ekipten Ryan Donk'un, Almeida'nın ayağındaki topa ikinci bir topla müdahale etmesi sonucunda tecrübeli savunmacı sarı kart gördü. Devam eden karşılaşmayı Kasımpaşa 2-1 kazandı. Daha sonra TFF, hakem raporlarına rağmen 'Kural hatası var' diyerek maçın tekrarına karar verdi.

        17

        VOLKAN MİLLİ MAÇTA STADI TERK ETTİ
        A Milli Takımımız'ın, Kazakistan ile oynayacağı grup maçı öncesi sahada ısınan Volkan Demirel, kendisine ve ailesine edilen ağır küfürler sebebiyle maç öncesi stadı terk etti. Kaleye ise Volkan Babacan geçti.

        18

        GAZETECİLERE SALDIRDILAR
        Türk Telekom Arena'dan ayrılan Volkan Demirel ismi esame listesinde yer aldığı için geri dönmek zorunda kaldı. Emre Belözoğlu ile beraber dönen Volkan Demirel maç sonu stattan ayrılırken Fenerbahçe Kulübü'nün özel güvenlikleri gazetecilere saldırdı.

        19

        ŞAMPİYONLUK KUTLAMASINDA OLAY: "PARALI KÖPEKLER"
        Geçen sezon Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamalarında Aziz Yıldırım, tribünlerden yapılan 'Alex de Souza' tezahüratları üzerine 'Bu futbolcuların emeğine saygısızlık yapıyorsunuz' diyerek tepki gösterdi. Tribünlerin aynı tezahüratı devam ettirmesi üzerine Yıldırım, "Sizi bir daha bu stada sokmam, paralı köpekler' diyerek gündeme oturdu.

        20

        SKANDAL KARAR
        Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) masa tenisi branşında mücadele eden mental engelli sporcu Zabit Kürşat Çağlayan'a "Masa Tenisi Mental Engelliler sınıflandırması altında yarışması uygun değildir" raporu vererek, milli sporcuyu uluslararası maç takviminden çıkardı.

        21

        SALİH SADECE 3 DAKİKA OYNADI
        Fenerbahçe'den Roma'ya büyük beklentilerle transfer olan Salih Uçan, İtalyan ekibinde geride kalan haftalarda sadece 3 dakika sahada yer alabildi. Genç oyuncunun kiralık gönderilmesi gündemde.

        22

        MOURİNHO İLE WENGER KAPIŞTI
        İngiltere Premier Ligi'nde Arsenal ile Chelsea arasında oynanan maçta iki teknik adamın yaşadıkları olay gündeme damga vurdu. Arsenal'in Fransız çalıştırıcısı maç içinde Mourinho'nun üzerine yürüyerek Portekizli hocayı iteledi.

        23

        SABRİ KADRO DIŞI KALDI
        Galatasaray'da sezon başında göreve gelen Cesare Prandelli, ilk iş olarak aralarında Sabri, Eboue ve Engin Baytar'ın da olduğu 10 oyuncuyu kadrodışı bıraktı. İlerleyen günlerde Prandelli'nin bu kararı çok tartışılmıştı. Ardından yönetimin değişmesiyle de Sabri tekrar takıma döndü.

        24

        SAHAYA BAYRAK İNDİ!
        Sırbistan ile Arnavutluk arasında geçmişten günümüze gelen gerginlik iki ülkenin ulusal takımlarının maçında da ortaya çıktı. Arnavut taraftarların sahaya maket uçakla Arnavut bayrağı indirmesi üzerine, taraftar sahaya girerek Arnavut oyunculara saldırdılar ve hakem maçı tatil etti.

        25

        ALVES KENDİNİ YAKTI
        Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bu sezon Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada rakibinden üstün oynayan sarı-lacivertlilerde Bruno Alves gereksiz yere Dzemaili'ye yaptığı hareket sonucunda kırmızı kart gördü. Tecrübeli savunmacı bu davranışından dolayı Kayserispor ile oynanan Türkiye Kupası maçına kadar kadroda yer bulamadı.

        26

        AYKUT DEMİR'İN VUKUATLARI
        Trabzonspor'un genç ve hırçın savunmacısı Aykut Demir, kız kardeşini götürdüğü hastanede bir doktoru darp etti. Sık sık kadroda yer bulan savunmacı bu olayın ardından formayı unuttu.

        27

        2 Eylül’de Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi binasındaki bir pencereye isabet eden merminin Trabzonsporlu futbolcu Aykut Demir'in tabancasından çıktığı tespit edildi.

        28

        "F... OFF" KRİZİ
        Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor arasında oynanan karşılaşmada Gökhan Töre'nin hakeme karşı kullandığı 'F... Off' kelimesinden dolayı yıldız oyuncu kırmızı kartla oyundan atıldı ve Beşiktaş 2-1 öne geçtiği karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı.

        29

        "HAKEM ODASI BASARIM"
        Aziz Yıldırım, Fenerbahçe TV mikrofonlarına Beşiktaş dersibi öncesi sert açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Gerekirse hakem odası basarım" diyerek büyük bir tartışmanın başlmasına neden oldu.

        30

        2. "F... OFF" KRİZİ
        Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Olcay Şahan'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonunda yedek kulübesine dönerek Bilic'e 'F... Off' demesi ortalığı karıştırdı. Beşiktaşlı taraftarlar, bu görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak, bir önceki hafta Gökhan Töre'nin Bülent Korkmaz'a aynı kelime ile hakaret etmesi sebebiyle 3 maç ceza almasına tepki gösterdi. Emre Belezoğlu'nun bu görüntülerden sonra bile ceza almaması ise gündem de büyük tartışmaların yaşanmasına sebep oldu.

        31

        CİNAYETE TEŞEBBÜS
        Galatasaray’ın Borussia Dortmund’a 4-1 yenildiği olaylı maçın ardından, UEFA sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden kulübe 70 bin Euro ceza verdi. Alman polisi tribünlerine meşale fırlatan taraftarlar hakkında ise cinayete teşebbüsten soruşturma başlattı.

        32

        SIRP TARAFTAR ÖLDÜRÜLDÜ
        Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan EuroLeague maçı öncesinde Türkiye'ye gelen ve Abdi İpekçi Spor Salonu önünde sarı-kırmızılı taraftarlara saldıran Sırp taraftarların arasında yer alan Marko İvkovic kalbine isabet eden bıçak derbesiyle hayatını kaybetti.

        33

        FURKAN İLE YOLLAR AYRILDI
        G.Saray'ın 23 yaşındaki pivotu Furkan Aldemir, kulübün 5 ay ödeme yapmamasının ardından sözleşmesindeki ‘NBA çıkış hakkını’ kullanıp kontratını feshetti. Ayrıca Koç Ergin Ataman diğer oyuncuların da hukuken takımdan ayrılabileceğini ama teklif gelmediği için kaldıklarını söyleyerek Galatasaray'ın mali kriz yaşadığını gözler önüne serdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ