Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe 84. dakikada Emre’nin atılması için Tolga Özkalfa’yı uyaran Ekrem Kan, verdirdiği penaltıyla hem Eskişehir’i hem de hakem arkadaşlarını yaktı - Fenerbahçe Haberleri

        84. dakikada Emre’nin atılması için Tolga Özkalfa’yı uyaran Ekrem Kan, verdirdiği penaltıyla hem Eskişehir’i hem de hakem arkadaşlarını yaktı! MHK Başkanı Alp, “Maalesef en uzak noktadan mesajı veriyor. Aslında görevi değil” dedi!

        HTSPOR / Atilla TÜRKER

        Kadıköy’deki Fenerbahçe-Eskişehir maçında verilen hatalı kararların yankıları devam ediyor... MHK Başkanı Zekeriya Alp’in düzenlediği salı toplantılarında, bu maçta 90+3’te çalınan ve F.Bahçe’nin 2-2’lik beraberliği kurtarmasını sağlayan tartışmalı penaltıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı.

        ÖZKALFA’YI YANILTMIŞ

        Hasan Ali’nin şutunda, Berkay’ın omuz ve pazu hizasından dönen topa çalınan penaltıyla ilgili Alp, “Tolga Özkalfa önce kararı farklı yorumluyor ve ‘Oynayın’ diye vücut diliyle gösteriyor. Ancak aldığı mesajla penaltıyı gösteriyor. Maalesef o pozisyonda, en uzak noktada olan Ekrem Kan’ın mesajı ile penaltı veriyor. Aslında onun görevi değil. O anda bir ses geliyor ve ses karışıklığında kararı değiştirip penaltı veriyor. Ayrıca penaltı atışı sırasında 12 oyuncunun da ceza alanına girmesi ve bunun görülmemesine de çok şaşırdım” diye konuştu.

        İLK KEZ TOPLU CEZA

        9 dakika önce, “Bana ‘Allah belanı versin’ dedi” şeklinde Özkalfa’yı uyarıp Emre’nin kırmızı kart görmesine neden olan Ekrem Kan, penaltı sırasında görevi gereği rakip yarı sahadaydı. 40 metreden ‘penaltı’ olduğuna kanaat getiren Kan hem Es-Es’i hem de hakem arkadaşlarını yaktı. Maç boyunca ciddi hatalar yapan 6 hakemden 4’ü (Tolga Özkalfa, Bahattin Duran, Ekrem Kan, Hüseyin Sabancı) ilk yarı bitene kadar dinlendirilecek. Alp döneminde ilk kez bir maçta 4 hakeme birden toplu ceza verildi.

        SABANCI, PENALTIYI YEMİŞ!

        Zekeriya Alp, 69. dakikada Sow’un topunun Sezgin tarafından elle kesilmesine çalınmayan penaltı için de, “Yardımcı Hüseyin Sabancı maalesef algı eksikliğinden dolayı doğru karar veremedi. Sabancı’nın önünde olan elle müdahalenin penaltı olduğu kararına vardık. Bundan sonraki maçlarda Ekrem Kan’la birlikte dinlendirilecek” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ