Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa - Rize maçında skandal karar, Barış Başdaş'ın attığı gol çizgi hakemi tarafından iptal edildi - Kasımpaşa Haberleri

        Süper Lig'in 11. haftasında Kasımpaşa'nın Çaykur Rize'yi 3-1 yendiği maçta skandal bir hataya imza atıldı. Kasımpaşalı Barış Başdaş'ın attığı gol çizgi hakemi tarafından iptal edildi. Poziyonun tekrarına bakıldığı zaman topun Barış'ın yüzüne çarparak ağlara gittiği görülüyor... Ancak hakem, el kararı vererek golü iptal etti.

        HTSPOR Yazarı Bülent Yavuz yaşanan pozisyonu değerlendirdi:

        Hakemi önce Allah sonra şans kurtardı... Türkiye liglerinde herhalde bu kadar nizami, kurala uygun başka bir gol yoktur. 6. hakem Emre Yıldırım, ya hakemliği bilmiyor ya da kafayla atılan golün nizami olmadığını düşünüyor.

        Dünyanın neresinde olursa olursa gol olan ve 6. hakem tarafından iptal edilen bu pozisyon, tarihe geçer. Kasımpaşa galip geldiği için "vıdı vıdı" olmaz ama sayın Zekeriya Alp, bu tür hatalar yapan hakemleri de kesinlikle affetmemelidir.

        BARIŞ BAŞDAŞ'TAN AÇIKLAMA

        Kasımpaşalı Barış Başdaş, Çaykur Rizespor maçında suratına çarpıp ağlara giden topun gol olduğunu maçın çizgi hakeminin vücut dilinden gol kararı verdiğini anladığını ancak orta hakemin kendi fikrini belirterek golü iptal ettiğini kaydetti.

        Kasımpaşa'nın Süper Lig'in 11. haftasında kendi sahasında Çaykur Rizespor'u 3-1 yendiği karşılaşmanın bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu, "Üç puan almamız gerekiyordu. Rakibi iyi analiz ettik. Üç puanı aldık. Karşılaşmada kimin gol atıp atmaması önemli değil. Önemli olan kazanmaktı. Bunu başardık." diye konuştu.

        Karşılaşmada suratına çarpıp ağlara giden ancak maçın hakeminin vermediği gol pozisyonu içinse Barış, "Yine de hakemi tebrik ediyorum. Zor bir pozisyonda görüş açısı müsait olmayabilirdi. Çizgi hakeminin vücut dilinden gol dediğini anladım. Ancak maçın hakemi kendi fikrini düşündüğünü uyguladı ve onun için golü vermedi. Önemli olan üç puandı biz onu kazandık." dedi.

        Başdaş, gelecek hafta Bursaspor maçını kazanıp üst sıralara doğru tırmanmak istediklerini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ